PSV Eindhoven – VVV-Venlo

PSV Eindhoven 3 - 0 VVV-Venlo
17 mrt 2018 - 19:45Philips Stadion, Eindhoven

VVV-Venlo heeft de uitwedstrijd tegen PSV van gisterenavond verloren. In Eindhoven wisten de Venlonaren lang stand te houden, maar na de rode kaart van Ralf Seuntjens werd het steeds moeilijker en was op een geven moment het verzet gebroken. VVV heeft wederom laten zien het een topploeg moeilijk te kunnen maken, maar op sommige punten kan het ook nog zeker het een en ander leren.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd door PSV en VVV stilgestaan bij de afwezigheid van Lennart Thy, voornamelijk de reden waarop hij niet aanwezig was. De boodschap was dan ook duidelijk: ‘Volg Lennart, word stamceldonor!’ – een prachtige boodschap die niet alleen door beide clubs is omarmd, maar ook door andere clubs in Nederland gevolgd wordt. Een mooi gebaar van de Eindhovenaren was daarnaast ook dat ze Lennart Thy tot Player of the Match hadden uitgeroepen. In de 11e minuut klonk applaus voor Thy en veel mensen (niet allemaal) stonden op en klapten een minuut lang.

Lennart Thy was dus aanwezig en zal op zijn vroegst tegen FC Twente weer minuten maken. Daarnaast had VVV-Venlo ook te maken met blessures. Damian van Brugge, Tristan Dekker en Johnatan Opoku zitten in de lappenmand, terwijl Roel Janssen ook niet helemaal fit was. Dat betekende dat VVV begon met Leroy Labylle op de linksback positie en Vito van Crooij op het middenveld stond naast Danny Post en Clint Leemans. Voorin werd spits Ralf Seuntjens ondersteund door Romeo Castelen en Torino Hunte op de flanken. Op zich een prima opstelling.

Ik denk dat menig Venlonaar had verwacht dat PSV als een ware stormram door onze defensie wou gaan, maar daar was in de eerste helft totaal geen sprake van. VVV-Venlo kon eigenlijk vrij eenvoudig stand houden, ook al had PSV veelvuldig de bal. Ze kregen wel kansen via Steven Bergwijn, Luuk de Jong, Marco van Ginkel en Hirving Lozano – maar die pogingen gingen vaak over of naast. En Lars Unnerstall zat er goed bij. Onze keeper maakte deze wedstrijd maar liefst 16 reddingen, wat het hoogste aantal is sinds het seizoen 2010/2011. Klasbak.

VVV bleef niet alleen overeind in die eerste helft, maar kon ook gewoon kansen creeeren. Tweemaal werd een vrije trap van Leemans goed genomen en tweemaal was er enorm veel ruimte voor Jerold Promes en Nils Röseler. De pogingen waren overhaast en ze zagen niet hoeveel tijd ze hadden, anders had er misschien wel meer ingezeten voor de geel-zwarten. Romeo Castelen had een hele goed actie in huis en werd onreglementair afgestopt door Arias – er werd niet gefloten door de scheidsrechter, die echt een modderfiguur sloeg deze wedstrijd. Even daarvoor hadden we ook een penalty mogen krijgen van de arbiter, maar het was wel duidelijk dat hij PSV de voorkeur gaf op deze avond.

Enfin, de rust werd gehaald met een 0-0 stand en dat was gewoon heel goed van VVV. Misschien niet helemaal verdiend qua kansenverhouding, maar dat boeide niemand eigenlijk iets.

Die tweede helft werd PSV sterker en vooral de mate waarop Jorrit Hendrix speelde, daar hadden ze moeite mee. Toch was het VVV dat het eerste gevaar stichtte door een goede aanval over verschillende schijven. Het eindstation was Castelen die redelijk onhandig was. Als hij de bal gaat gegeven aan Hunte bij de tweede paal, had het misschien wel een doelpunt opgeleverd, maar dat was niet het geval en bleef de stand op 0-0. De uitbraak van de Eindhovenaren bleek dodelijk te zijn voor de wedstrijd, want Seuntjens – met al geel op zak – moest Hendrix stoppen en dat leverde zijn tweede gele kaart op. Een hele domme overtreding die meteen ook betekende dat hij richting de kleedkamer kon vertrekken. Vanaf dit moment werd het heel moeilijk voor de Venlonaren.

Unnerstall hield VVV in de wedstrijd door reddingen op de inzetten van Hendrix en Lozano, maar in de 68e minuut moest hij toch capituleren. Bij een corner werd een wissel geplaatst door Steijn – waarom wisselen bij een corner, dat is al vaker fout gegaan? – en de debutant Jakobsen kopt de bal ongelukkig op de lat, waarna Van Ginkel de 1-0 tegen de touwen kopte. Je wist dat die goal ging vallen, maar de manier waarop is dan weer zo knullig. Ook niet lekker voor Jakobsen om zo je debuut te maken. Offensief gezien speelde hij best behoorlijk, maar naar mijn mening is hij meer het type voor een 4-4-2 formatie en nu was hij meer een eenzame spits met veel werklust. Hij kon niet zoveel.

PSV bleef drukken, maar de defensie bleef goed staan. Röseler zorgde voor de rust, waar Promes vaak onzeker leek in de lucht. Veel kansen ontstonden door onoplettendheid van Promes. In een tijdsbestek van 3 a 4 minuten was het helemaal gedaan met de Venlonaren. Net na de 80e minuut liep Lozano weg uit de rug van Labylle en maakte de 2-0. Ik vind het echt een heel irritant ventje, maar hij kan wel ballen. Twee minuten later gaf de scheids ook nog een penalty, waarvan ik me nog steeds afvraag hoe hij tot die conclusie is gekomen. Doe je verder niks aan natuurlijk, maar Van Ginkel kon deze makkelijk binnenschieten en de 3-0 eindstand was een feit.

Uiteindelijk een terechte nederlaag en een nederlaag die wel ingecalculeerd was, maar toch blijft een soort van naar gevoel hangen. Een domme rode kaart, een heel makkelijk geven penalty en 65 minuten goed meegedraaid tegen de aanstaande kampioen. Het is wel heel toevallig dat we drie wedstrijden gespeeld hebben tegen PSV dit seizoen en drie keer een incident nodig was om de wedstrijd te doen kantelen in het voordeel van de Eindhovenaren. De rode kaart van Promes in de thuiswedstrijd, de vermeende handsbal van Seuntjens in de beker en nu dus de rode kaart van Seuntjens in de uitwedstrijd. Beetje jammer.

Het spel was in ieder geval een stuk beter dan tegen Excelsior en vanuit een solide defensie werd er gevoetbal, dat zijn in ieder geval positieven. Die lijn moeten we doortrekken naar de volgende wedstrijd, daarin spelen we thuis tegen FC Twente en dan moet er echt geknald worden. Geen liflafjes, drie punten zijn nodig voor ons veilig te spelen.

PSV – VVV-Venlo 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 68. Van Ginkel (1-0), 81. Lozano (2-0), 83. Van Ginkel (P) (3-0)

Gele kaarten: Seuntjens (VVV-Venlo)

Rode kaarten: Seuntjens (2x geel)

Toeschouwers: 33.900

Opstelling PSV:

Zoet; Arias, Isimat-Mirin (86. Obispo), Schwaab, Brenet; Van Ginkel, Hendrix, Ramselaar (70. Junior); Lozano (84. Pereiro), De Jong en Bergwijn

Opstelling VVV-Venlo:

Unnerstall; Labylle (81. Janssen), Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Van Crooi (84. Janse); Hunte, Seuntjens en Castelen (67. Jakobseb)


Samenvatting

Hier kun je de samenvatting vinden van de wedstrijd die afgelopen zaterdag werd gespeeld tussen PSV en VVV-Venlo. De beelden komen van het YouTube kanaal van PSV Eindhoven.

https://www.youtube.com/watch?v=Y0sxTqTIPkU

Interviews

Daarnaast zijn er natuurlijk ook interviews gegeven voor en na de wedstrijd door de technische staf en spelers van VVV-Venlo. Aan het woord zijn trainer Maurice Steijn – voor en na de wedstrijd – en aanvoerder Danny Post. De beelden zijn van FOX Sports NL.

Trainer Maurice Steijn voorafgaand aan de wedstrijd met PSV: “Het is was schuiven geweest” Schermafbeelding 2018-03-19 om 22.38.12

(Klik op de afbeelding voor de video)

Aanvoerder Danny Post direct na de wedstrijd tegen PSV: “Had niet het gevoel dat we op bezoek waren bij de koploper” Schermafbeelding 2018-03-19 om 22.39.40

(Klik op de afbeelding voor de video)

Ralf Seuntjens na de wedstrijd tegen PSV: “Ik hoop dat Ajax kampioen wordt”Schermafbeelding 2018-03-19 om 22.41.24

(Klik op de afbeelding voor de video)

Doelman Lars Unnerstall na de wedstrijd tegen PSV: “Goed gespeeld, maar wel verloren”Schermafbeelding 2018-03-19 om 22.42.52

(Klik op de afbeelding voor de video)

Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd met Excelsior: “Zonder die rode kaart had er een stunt ingezeten”

Schermafbeelding 2018-03-19 om 22.44.29

(Klik op de afbeelding voor de video)