SC Heerenveen – VVV-Venlo

SC Heerenveen 2 - 2 VVV-Venlo
09 dec 2017 - 18:30Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

VVV-Venlo heeft in de slotfase een punt uit het vuur weten te slepen in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. In de 85e minuut zorgde Ralf Seuntjens ervoor dat het 2-2 werd en dat de Venlose formatie met een punt richting Venlo kon vertrekken.

Zoals vooraf bestempeld in de voorbeschouwing was het een duel tussen twee ploegen die allebei de kansen niet wisten af te maken de afgelopen wedstrijden. VVV begon goed aan het duel en zette vroeg druk op de helft van de Friezen. Die wisten daar niet adequaat op te reageren en dat kwam helemaal tot uiting in de 10e minuut, wanneer Lennart Thy er van doorgaat. Hij kapte zijn directe tegenstander behendig uit – of die gast gleed uit – en schoot via het been van een Friese verdediger de 0-1 tegen de touwen! Het was gelijk het allereerste doelpunt van Thy in de Eredivisie en dat zal de Duitser erg goed hebben gedaan. En alle meegereisde enthousiasteling uit Venlo ook, wat een start!

Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, want Heerenveen maakte nog geen 10 minuten later de gelijkmaker. Tot die tijd hadden ze niets in te brengen, maar door een overtreding van Roel Janssen mochten ze ene vrije trap nemen. Die vrije trap werd gekopt door Dumfries – die werkelijk twee keer zo hoog sprong als Janssen – en die kopte de bal knap met een boog over doelman Lars Unnerstall heen: 1-1. Erg pijnlijk, want de thuisploeg had tot nu toe helemaal niets in te brengen. De goal veranderde dit aanzienlijk, want ineens leek Heerenveen weer ballen te hebben en ze waren veelvuldig op zoek naar die voorsprong. Het was dat Unnerstall weer als een klasbak stond te keepen, dat we met 1-1 de rust wisten te halen.

De eerste 10 minuten van de tweede helft was het lastig voor de Venlonaren, de Friezen kwamen op het doel van Unnerstall stormen. Dat ging 5 minuten goed, maar in de 49e minuut was het toch helaas raak voor de gastheren. Henk Veerman wist Unnerstall met links te verschalken en de bal in de lange hoek te schieten: 2-1… auwiej. Mij bestreek wel even het gevoel van: het wordt weer zo’n avond. VVV kon eigenlijk alleen maar gevaarlijk worden door standaardsituaties en daarin werden soms verkeerde keuzes gemaakt. Er was geen overzicht van Thy, of mensen begrepen elkaar niet. Minder vlinder.

Waar Steijn soms de kritiek krijgt dat hij te weinig of te laat wisselt, bleken zijn ingrepen deze wedstrijd van de betere hand. Hij haalde de nogal onzichtbare Kelechi Nwakali van het veld en verving deze door Johnatan Opoku. Even later bleek Steijn de geniale ingreep te hebben door aanvallend te wisselen. Bij Fox Sports bleven ze maar gaan over deze aanvallende wissel voor de 80e minuut, maar dat was het ook gewoon. Hij bracht Ralf Seuntjens in het veld voor Jerold Promes en deze wissel bleek goud waard te zijn in de 85e minuut. Een afgevallen corner die nog twee was afgevallen, kwam uiteindelijk voor de voeten van Van Crooij. Die haalde uit, maar zijn schot werd van richting veranderd door Seuntjens en zo werd keeper Hahn verslagen: 2-2!!

Wat is dat toch een heerlijk gevoel om in die slotfase een gelijkmaker te forceren, echt fantastisch! Heerenveen was in die laatste minuten niet in staat om die 3-2 te maken, VVV leek zelfs eerder bij een 2-3 te zijn. Na 93 minuten vond Dieperink het wel welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Het punt was binnen!

Het was geen makkelijke wedstrijd en in die tweede helft had VVV het echt heel zwaar, maar het laatste kwartiertje wist VVV de rug te rechten en dat was echt vruchtbaar. Ook mooi om te zien dat ze leermomenten hebben getrokken uit de vorige partijen, waar juist in die laatste 20 minuten de wedstrijd werd weggegeven.

Hopelijk kunnen we nu die lijn door gaan zetten, want er komen nog 4 belangrijke duels aan in 2017. Deze week krijgen we Utrecht op bezoek en dan moeten we naar onze minst favoriete bestemming voor de wedstrijd tegen Roda JC. Nog even knallen tot aan de winterstop!

SC Heerenveen – VVV-Venlo 2-2 (1-1)

Scoreverloop: 10. Thy (0-1), 19. Dumfries (1-1), 49. Veerman (2-1), 85. Seuntjens (2-2)

Gele kaarten: Pierie (SC Heerenveen), Van Bruggen (VVV-Venlo)

Rode kaarten:

Toeschouwers:

Opstelling SC Heerenveen

Hahn; Dumfries, Høegh, Pierie, Schmidt, Schaars (87. Näss), Thorsby, Vlap, Kobayashi, Veerman, Mihajlovic (72. Van Amersfoort)

Opstelling VVV-Venlo

Unnerstall, Rutten, Röseler, Promes (78. Seuntjens), Janssen, Nwakali (67. Opoku), Van Bruggen, Leemans, Van Crooij, Thy, Hunte (87. Janse)

Samenvatting