VVV-Venlo – ADO Den Haag

VVV-Venlo 0 - 2 ADO Den Haag
21 okt 2017 - 19:45

Nieuwe ronde nieuwe kansen. Zaterdag was het weer zover en stonden er 3 punten op het spel. VVV was afgelopen week nogal flink in opspraak geraakt. De ploeg speelde goed en kreeg een rode kaart die toch te betwisten viel. Wat de meeste aandacht kreeg waren een paar capuchonboys die het nodig vonden om een aantal PSV spelers racistisch te bejegen. VVV zelf heeft dit gelukkig goed aangepakt en doet er alles aan om achter de daders te komen. Helaas krijgt de ploeg van Steijn wederom minder aandacht voor de goede prestaties door deze randzaken. Gelukkig was er een actie bedacht voor de supporters op O. Deze supporters kregen allemaal een rode kaart met daarop de tekst :”Geef racisme de rode kaart!” Daarnaast had de VN5 groep een doek gespoten met “VN5 tegen Racisme”.

Eindelijk konden we dan met de wedstrijd beginnen. Maurice had zijn mannen flink wat pepers in de vot gedouwd want ze begonnen lekker fel. Helaas hebben de almachtige voetbalgoden Lennart Thy verboden om te scoren. Zijn schot buiten de 16 na een minuutje of 5 verdween tot tweemaal toe niet in het doel dankzij de binnenkant van de paal. De beste man heeft toch wat met het raken van het ijzerwerk. Een paar minuten later kreeg Leroy Labylle de bal uit een afgeslagen corner. Hij poeierde de bal volle zak richting Robert Zwinkels, hij zag de bal recht op hem af komen en kon de bal toch wel gemakkelijk pakken.

De ploeg van Den Haag speelde met watervlugge buitenspelers die niet 1,2,3 te vangen waren voor onze verdediging. Het geluk was dan ook dat deze buitenspelers vooral hard konden rennen maar verder niet echt iets anders. Melvyn Lorenzen, vorig seizoen nog ploeggenoot van Thy, was Moreno Rutten en Nils Röseler te snel af en kon alleen op doel af. Gelukkig voor ons ging de bal voorlangs.

Na een kwartier spelen ontstond er een uitbraak van de Venlonaren. Damian van Bruggen, die net als tegen PSV een zeer goede wedstrijd speelde, veroverde de bal rond de eigen 16 en kopte de bal richting de Seun of God. De Seun of God speelde de bal leep door op Thy die de bal weer goed doorspeelde richting Vito. Vito die op zijn beurt weer de bal door de benen speelde kon richting het doel stomen, maar in plaats van de bal op de vrijstaande Seuntjes of Thy te geven produceerde hij een zacht rollertje in de handen van Zwinkels.

Dat Ado snelheid voorin had lieten ze meermaals zien. Ditmaal mocht clubslet Falkenburg, die alweer zijn zevende Eredivisieclub had gevonden, alleen op onze kuus Unnerstall af en deed wat van Crooij wel had moeten doen. De bal breed leggen. Gelukkig voor ons moest Falkenburg zelf schieten want er liep namelijk niemand mee.

Na een leuke eerste 20 à 25 minuten kakte de wedstrijd volledig in. Het werd slordiger aan beide kanten en vooral slechter en geen van beide leek het beter te gaan doen richting de tweede helft. Vlak voor rust was Thy weer eens gevaarlijk. Maar zoals gezegd, hij mag niet scoren. Zijn schot werd gepareerd door Zwinkels en VVV kreeg een corner. Verder gebeurde er totaal niets meer en werd er afgefloten voor rust.

Tijdens de rust konden we genieten van de goedkoopste pils van de Eredivisie. Jaja met een beetje media-aandacht kan er toch echt wel wat veranderen hoor. Na de hele competitie lijstaanvoerder te zijn geweest in dit klassement staan we nu op de plaats waar we horen, laatste!

De tweede helft ging verder zoals de eerste helft eindigde. Het werd een wedstrijd waarbij degene die als eerste scoorde de winnaar werd. Zo’n lekker ouderwets voetbalcliché. En goh, die clichés kloppen ook nog altijd. Wat heet. In de 65e clubslet Falkenburg kreeg uit de eerste fatsoenlijke en goed uitgevoerde aanval van de tweede helft de bal uit een voorzet en liet die bal ook nog eens in het doel verdwijnen. Falkenburg deelt nu het record dat hij voor zeven verschillende ploegen heeft gescoord in de Eredivisie.

Kijkend naar het aloude voetbalcliché zien we dat we eigenlijk beter naar huis kunnen gaan omdat deze toch altijd kloppen. Maar de plicht van de supporter is dat deze op zijn minst blijft zitten totdat de wedstrijd is afgelopen, maar het liefst ook nog de spelers steunt na de wedstrijd door deze een applausje te geven voor hun inzet.

Enfin, we hadden nog 25 minuten te spelen. Wat vooral opviel was dat de buitenspelers veel in het midden stonden in plaats van tegen de zijlijn. Dit leverde dan weer een mooi voetbalwoord op: trechtervoetbal. Dit trechtervoetbal resulteerde vooral in de lange bal. Als de backs de bal aan de zijkant hadden stonden zij tegenover twee man van ADO dus gaven zij de bal maar weer hoog voor. Dit gold ook voor de centrale verdedigers. Alles werd erin gepompt.

De inmiddels ingevallen Tissoudali bleef ook vooral in het midden hangen en heeft buiten enkele domme overtredingen niet veel laten zien en deze wissel pakte niet goed uit. Tijd voor een andere wissel zou je toch denken of Seuntjes de spits in aangezien hij toch een stuk groter is dan Thy. De wissel kwam pas in de 85e minuut terwijl er sinds het doelpunt niet veel was veranderd aan het spel. Wel werd Post een linie terug gezet en ging VVV met drie man achterin spelen waardoor een klein slotoffensief ontstond.. Seuntjes bleef achter de spits spelen terwijl er de lange bal werd gespeeld richting Thy. Waarom vraag je je af ? Ik heb geen idee.

Wederom een ouderwets cliché: “Als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander.” Ook dit cliché kon ten harte worden genomen. In de 92e minuut was het namelijk de grote Noor Johnson die aan alle hoop een einde maakte. Het stadion stroomde leeg, blijf dan ook nog die ene minuut zitten en geef het team nog een bedankje voor de moeite denk je dan toch.

In een wedstrijd die de eerste 20 minuten beslist had moeten worden heeft VVV helaas onnodig verloren van een stug ADO dat speelde zoals de Venlonaren in het begin deden. Goed verdedigen en dan zelf die ene aanval scoren. Te veel spelers haalden hun niveau niet en dat kan natuurlijk ook gebeuren. Want ze spelen toch niet voor niet bij onze club hé ? Als het schot van Thy er in het begin in was gegaan dan was het waarschijnlijk wat anders gelopen en hadden een aantal spelers een beter niveau gehaald. Helaas is dit het zogenaamde als-principe. Woensdag weer een kans voor in de beker. Belangrijker is nog de wedstrijd die daarna gespeeld wordt. Uit tegen concurrent Heracles. We hopen natuurlijk op een vol uitvak zodat onze mannen de steun krijgen die ze verdienen! Wij groeten u!

Statistieken

VVV-Venlo – ADO Den Haag 0-2.

Doelpunten: 66. Falkenburg 0-1, 90. Johnsen 0-2.

Scheidsrechter: Manschot.

Gele kaart: Leemans, Hunte (VVV-Venlo). Toeschouwers: 6532.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Van Bruggen, Röseler en Labylle (86. Nwakali); Seuntjens, Post en Leemans; Van Crooij, Thy en Hunte (65. Tissoudali).

Maurice Steijn voor de wedstrijd: “Ooit weer trainer van ADO? Zeg nooit nooit” (Klik op de afbeelding voor het interview)

steinpre

Danny Post na de wedstrijd: “Ik vind dat we vandaag niet hebben gevoetbald” (Klik op de afbeelding voor het interview)

1994263_V169_300

Lennart Thy na de wedstrijd: “Teleurgesteld, maar er komen meer kansen” (Klik op de afbeelding voor het interview)

1994282_V169_300

Maurice Steijn na de wedstrijd: “Mistte de overtuiging om nog een punt te pakken” (Klik op de afbeelding voor het interview)