VVV-Venlo – AZ

VVV-Venlo 0 - 2 AZ
03 dec 2017 - 12:30Stadion de Koel, Venlo

Het is het weekend voor 5 december, de sint is dus weer in het land. Dat viel ook te zien in het stadion, helaas was het vrij leeg. Al waren er volgens het scherm ruim 6000 mensen in het stadion. Buiten sinterklaas is half 1 nu weer niet zo denderend, net als het weer. Een slechte combo voor de Eredivisietoeschouwers.

De sint zat te denken,

Wat hij VVV eens zou schenken.

Hij liet de defensie van AZ eens flink knoeien,

helaas bleek dat niets te boeien.

Onze Torino mocht alleen op doel,

maar helaas miste hij het nodige gevoel.

De gekomen toeschouwers kwamen niets te kort. Behalve de twee doelpuntjes die Hunte best mocht maken. Het verschil tussen top en flop leek Wout Weghorst tot uiting te laten komen na een mooie loopactie. Het was echter Delano die het uitstekend redding bracht.

Na een minuut of twintig duwde VVV eens flink aan,

het was gaan met die banaan.

Onze Vito mocht het als eerste proberen,

helaas liet hij de bal vlak naast het doel scheren.

Een minuutje later werd het doel weer onder vuurgenomen,

ditmaal was het Seuntjes die de keeper met de schrik weg zag komen.

Seuntjes schoot zo hard op de paal,

dat was echt niet normaal.

Vito mocht een minuutje later eens op doel koppen,

Helaas ging hem dit minder af dan tegen de bal te schoppen.

Het geeft maar weer eens aan dat VVV zeker niet de mindere was en zich goed liet zien. De mannen van Steijn vochten echt als leeuwen, gaven alles en gingen fel de duels aan. Of het nu met twee benen was of een gestrekt been, er werd voor gevochten. Heerlijk om te zien. Het kwaliteitsverschil was wel te zien. Voetballend is AZ natuurlijk stukken beter en ze lieten zien dat ze ook konden voetballen. Er kwamen verschillende kansen vanuit Alkmaarse zijde. Verschillende kansen werden niet benut en Delano van Crooij werd niet vaak getest. Als hij al werd getest dan redde hij goed. Of het was Jansen die zorgde dat een doelpunt van Wout Weghorst afgekeurd werd, of het terecht was boeit uiteraard niet. Iets wat het publiek wel kon waarderen en besloten spontaan wat liedjes te zingen over ons Woutje. Ook al is Woutje een enorme teringlijer op het veld, maar man, wat verricht hij een werk. Hij doet alles voor de overwinning en haalt toch echt alles uit zijn carriere. Daar zou menig Nederlands elftal speler wat van kunnen leren.

Maar goed, AZ werd wel sterker en VVV kwam er niet meer uit. Dat leverde nog een paar grote kansen op voor de rust, maar dezen verdwenen niet bepaald richting het doel. In de rust werd het tijd voor een warme tas koffie, iets wat wel noodzakelijk is bij zulk kutweer waar je het zelfs koud van krijgt op een overdekte tribune. Gelukkig kun je het nog koud krijgen in een echt stadion waarin zelfs echte ZWARTE pieten rondlopen. Alleen zonde van dat kunstgras, de felgekleurde schoentjes en stand aangezien het nog steeds gelijk stond.

De tweede helft ging verder zoals de eerste helft eindigde. Het was AZ dat sterker was en bleef. VVV ontsnapte toch een aantal maal nadat de bal vollangs werd geschoten. Na een kwartiertje was het de beurt aan Lennart Thy.

De man die geen goede bal krijgt,

pakt toch iedere bal met heel veel strijd.

De man die wekelijks een marathon rent voor ons,

dat zorgt voor niemand meer voor een frons,

Het was ook Thy die er met een kansloze bal aan de haal ging,

hij zorgde voor een glimlach op het gezicht bij onze vrijetrappen lieveling.

Het was Leemans die de vrije trap mocht nemen,

helaas mocht Bizot toen een doeltrap gaan nemen.

Dit was ongeveer de enige mogelijkheid van VVV in het begin van de tweede helft. De manier waarop typeerde de inzet van de Venlonaren. Vol erop en uit iedere bal alles halen. Het was leuk om te zien en de wedstrijd stond bol van de spanning. Ook voor de hele familie Seuntjes was er veel spanning. Het leek dat Ralf broer Mats had getrokken voor de surprise.

Ralf zat te denken,

wat hij Mats eens zou schenken,

Wat zou hij daar in Alkmaar toch het liefste willen?

misschien geen punten verspillen ?

Dat lukte de Almaarders maar niet,

Dus dacht Ralf dan speel ik maar voor zwarte Piet.

Helaas, helaas. Het was nota bene toch echt broer Ralf die in eigen doel kopte uit een corner. Zonde, zonde en nog eens zonde. Daar kan de beste man natuurlijk niets aan doen want hij gaf alles en zette toch veel aanvallen goed op. Helaas bekroonde hij zijn wedstrijd en broer Mats met een eigen doelpunt.

Niets dan lof voor de Venlonaren want na het tegendoelpunt lieten ze hun koppies niet hangen maar gingen ze vol erop. Goede aanvallen werden helaas te niet gedaan door de Alkmaarse defensie. Steijn zag dat er wat te halen viel en haalde Rutten naar de zijlijn voor Jonathan Opoku. Echt va banque dus. Opoku kreeg ook direct een grote kans na een goede vrije trap door Leemans maar miste jammerlijk.

Het duurde tot de 82e minuut dat Lennart Thy een poging mocht ondernemen. Helaas miste hij ook. Dat helaas werd een paar minuten later nog maar eens duidelijk na de genadeklap van AZ. Een variantje Leemans-van Bruggen in de Kuip. De bal werd goed op de achterlijn hoog teruggelegd op een of andere Griek van AZ met een onmogelijke achternaam. Deze drukte de bal goed en schoot de bal mooi in de hoek. Helaas, helaas, helaas. Het zat er niet in. Opoku kreeg in de laatste minuut nog een goede mogelijkheid maar miste helaas. Dit was dan ook het einde.

Het was verrekte koud, maar de wedstrijd had wel bijna alles. Behalve de drie punten en het resultaat valt er in mijn ogen niets te klagen op de ploeg. Het was wel jammer dat het publiek dan ook niet massaal bleef staan om de ploeg te bedanken ook al was het zo koud. Jammer maar helaas. Volgende week een uit wedstrijd in het hoge noorden waar het nog kouder is dan hier in het zonnige zuiden. Helaas zorgden die Friezen er wel voor dat nota bene Roda drie punten op ons inliep. Op naar een nieuwe week met een goed resultaat!

Statistieken

VVV-Venlo – AZ 0-2

Doelpunten: 74. Ralf Seuntjens (eigen doelpunt) 0-1, 84. Hatzidiakos 0-2.

Scheidsrechter: Nijhuis. Gele kaart: Wuintens (AZ).

Toeschouwers: 6.353.

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Rutten (79. Opoku), Promes, Röseler en Janssen; Seuntjens, Van Bruggen en Leemans; Vito van Crooij, Thy (88. Amenyido) en Hunte (85. Tissoudali).

Samenvatting

https://www.youtube.com/watch?v=OSfJ_ZG7OfE