VVV-Venlo – DEV Arcen

VVV-Venlo 20 - 0 DEV Arcen
01 jul 2017 - 14:30Sportpark de Merelweg

Gisteren op de regenachtige middag heeft VVV-Venlo een geheime oefenwedstrijd gespeeld op het terrein van VOS. De tegenstander DEV (4e klasser) uit Arcen had helemaal niets in te brengen en werd dan ook met 20-0 verslagen.

De Venlonaren begonnen met een vergelijkbare opstelling zoals ze vorig jaar kampioen zijn geworden van de Jupiler League. De enige spelers die ontbraken waren Ralf Seuntjens vanwege zijn huwelijk en Johnatan Opoku die nog altijd kampt met een blessure. Het kan nog wel even gaan duren voordat Johnatan weer op het veld staat. We hopen dat hij nog überhaupt een wedstrijd mee kan pakken tijdens de voorbereiding.

Na een beginfase van 10 minuten waar VVV sterker was maar niet tot scoren kwam was het Leemans die met een fabelachtige goal de Venlonaren op voorsprong zette. Nils Röseler crosste de bal over 40 meter naar de middenvelder die uit de lucht de bal goed raakte en scoorde. Kort erna viel door een zeer goede kopbal de 2-0 door Hunte en was de ban gebroken. Tot de rust kwamen de geel-zwarten 8 maal tot scoren toe waarvan mooie doelpunten van Leemans, Post en Vito van Crooij die voor elke doelman onhoudbaar waren.

In de rust wisselde trainer Maurice Steijn maar twee keer dat was zijn doelman Delano van Crooij die niets te doen had voor Lars Unnerstall en Nils Röseler voor Evren Korkmaz. De laatstgenoemde stond nog geen twee minuten op het veld of hij schoot een afvallende hoekschop hard binnen.

Hierna ging VVV nog een versnelling sneller spelen en bleven er kansen en doelpunten regenen. De grote man van de tweede helft was Tarik Tissoudali. Hij scoorde in de eerste helft al 2x en was de tweede helft goed op dreef met dribbels, afstandschoten en mooie geplaatste schoten. In totaal was de aanvaller goed voor 7 doelpunten. Het was mooi om te zien dat de teller op 17 stond en de Venlonaren aan de scheidsrechter vroegen hoeveel tijd er nog was. Ze wilde perse de 20 halen en dat lukte ook.

Waarom de wedstrijd niet is en wordt gecommuniceerd is vreemd te noemen. Misschien heeft het ermee te maken dat de wedstrijd niet officieel is aangemeld. Volgende week vrijdag staat de eerste officiële oefenwedstrijd op het programma dan spelen de Venlonaren tegen 3e klasser HBSV.

Opstelling
Delano van Crooij (45. Unnerstall); Moreno Rutten, Nils Röseler (45. Korkmaz), Jerold Promes, Roel Janssen;  Danny Post, Clint Leemans, Vito van Crooij; Tarik Tissoudali, Torino Hunte & Luqman Bezzat.

Doelpunten
1-0 Clint Leemans, 2-0 Torino Hunte, 3-0 Clint Leemans, 4-0 Tarik Tissoudali, 5-0 Danny Post, 6-0 Vito can Crooij, 7-0 Clint Leemans, 8-0 Tarik Tissoudali, RUST, 9-0 Evren Korkmaz, 10-0 Vito van Crooij, 11-0 Tarik Tissoudali, 12-0 Tarik Tissoudali, 13-0 Tarik Tissoudali, 14-0 Torino Hunte, 15-0 Vito van Crooij, 16-0 Torino Hunte, 17-0 Torino Hunte, 18-0 Clint Leemans, 19-0 Tarik Tissoudali, 20-0 Tarik Tissoudali