VVV-Venlo – Excelsior Rotterdam

VVV-Venlo 2 - 3 Excelsior Rotterdam
10 mrt 2018 - 19:45Stadion de Koel, Venlo

Het was weer eens tijd voor een avondje in de Koel. De temperatuur was ongeveer 20 graden gestegen sinds de vorige thuiswedstrijd van VVV-Venlo tegen Vitesse en dat was geen overbodige luxe! Dan hebben we in ieder geval niet meer het spel nodig om ons op te warmen, he! Ditmaal was de kleinste club van de Eredivisie de tegenstander van de Venlonaren. In het begin van het seizoen zou deze wedstrijd worden omschreven als degradatiekraker pur sang. Maar kijkend naar de ranglijst ging deze wedstrijd eerder over een mogelijk ticket voor de play-offs voor Europees voetbal, dan dat het ging over degradatievoetbal. Gek genoeg.

Bij de Venlonaren keerde de <em>Seun of God </em>terug in de basis ten faveure van Tristan Dekker. Voor de rest speelden dezelfde namen als afgelopen week tegen PEC. Bij Excelsior had AZ huurling Levi Garcia voor het eerst een basisplaats.

De Venlonaren starten de wedstrijd vrij aanvallend met veel druk naar voren. Excelsior had al snel de controle over de wedstrijd waardoor Excelsior de beter spelende ploeg was. De Venlonaren hadden vooral moeite met de beweeglijke spelers van de Rotterdammers. Daarnaast speelden ook nog Excelsior meer in een 4-4-2 formatie, daar hadden de Venlonaren het ook vrij lastig mee.

Over beweeglijke spelers gesproken, Mike van Duinen. Bewezen speler in de Eredivisie en oud-teamgenoot van Lars Unnerstall liet zich wat terugzakken waardoor hij veel ruimte creëerde voor zichzelf. Hij liep een meter of vijf op en schoot eens volle zak op doel. Schitterend schot dat net de kruising mistte. VVV was dus gewaarschuwd.

De Venlonaren kropen iets uit hun schulp maar de mannen uit Rotterdam hadden vooral de controle over de wedstrijd. Toch werd VVV tweemaal zeer gevaarlijk. Uit een goede counter was het Vito Van Crooij die oudgediende Theo Zwarthoed tot een redding dwong. Daarnaast was het Roel Jansen die enkele minuten later nog eens de kruising raakte. Wel per ongeluk uit een slechte voorzet, maar als hij zit maalt er toch niemand om.

Een minuut later was het dan wel raak. Door slecht wegwerken van  Vito kwam de bal terecht bij Luigi Bruins. Ooit een groot talent, maar heeft zijn belofte nooit helemaal in kunnen lossen maar dat hij wel nog kan voetballen liet hij vandaag zien. Met een schitterende steekbal stuurde hij een aanvaller van Excelsior weg. Die kon een voorzet geven maar deze voorzet werd door Röseler in de voeten gekopt van Levi Garcia. Deze man was al een hele tijd een plaag voor de Venlose defensie en hij schoot dan ook raak via het been van Promes. De Venlonaren stonden weer eens achter.

Binnen vijf minuten was het wederom Excelsior dat een doelpunt maakte. Uit een corner van Vito was het Jurgen Mattheij die de bal strak achter zijn eigen doelman kopte. Altijd handig als de tegenstander een handje meehelpt. De stand was dan ook weer gelijk getrokken voor de rust. Duidelijk was dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden. Iets wat de Venlonaren nogal vaker doen. Dat geeft de burger dus moed.

De Venlonaren begonnen ook sterker en feller en namen iets meer de controle over van Excelsior. Het kwartier na rust werd vooral doorgebracht op de helft van de Rotterdammers maar zonder echt doelgevaar. Zodra dit kwartier over was ging het ook direct mis. De Venlonaren kregen een lesje in snel counteren doe je zo. Luigi Bruins werd vakkundig neergelegd door Post zodat de counter eruit werd gehaald en Excelsior kreeg dan ook terecht een vrije trap. Deze werd direct genomen en de aanval ging verder. Via-via kwam de bal terecht bij Hachim Faik. Wie wel eens naar de samenvattingen kijkt heeft vast wel eens gezien dat deze man een gouden linker heeft. Helaas ook vandaag. Hij pegelde de bal goed richting de hoek waardoor Unnerstall kansloos was en de Rotterdammers op voorsprong kwamen.

De Venlonaren leken aangeslagen maar probeerden het wel maar het lukte niet echt. Veel voorzetten werden geblokkeerd en uit corners kwam amper gevaar maar toch werd de bal vrij vaak de zestien in gepompt waar de twee lange centrale verdedigers van Excelsior zich makkelijk staande hielden.

Tien minuten voor tijd was het Mike van Duinen die zijn wedstrijd bekroonde met een doelpunt uit een goedlopende aanval. Deze aanval ontstond door nogal dom balverlies rond de middenlijn. Helaas, game-over zou je denken. Het sterkste punt van de mannen van Steijn is toch nog altijd de veerkracht en het geloof. Uit een goede diepe bal van Vito was het Lennart Thy die toch alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen maakte waardoor het geloof bij de Venlonaren terug kwam. Helaas lukte het de Geel-Zwarten niet meer om terug te komen tot 3-3. De extra tijd werd vooral gespeeld in de hoek en verspeeld met ingooien voor Excelsior waardoor de eindstand zo bleef. Ondanks dat er alles aan gedaan werd was Excelsior toch een stapje verder op sportief gebied en wonnen zij dan ook verdiend en dit was al hun achtste(!) uitoverwinning van dit seizoen. Ook niet echt normaal.

Volgende week weer een nieuwe ronde en weer nieuwe kansen. Ditmaal tegen PSV. Die verloren op dezelfde avond met maar liefst 5-0 van Willem II. Iets wat misschien nog wel verbazingwekkender en belachelijker is dan de acht uitoverwinningen van Excelsior. Op naar Eindhoven!

VVV-Venlo – Excelsior 2-3.

Doelpunten: 35. Levi Garcia 0-1, 41. Jurgen Mattheij 1-1 (eigen doelpunt), 61. Hicham Faik 1-2, 81. Mike van Duinen 1-3, 84. Lennart Thy 2-3.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Gele kaart: Faik, Massop (Excelsior).

Toeschouwers: 6.021.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes (69. Hunte), Röseler en Janssen (79. Labylle); Seuntjens, Post en Leemans; Castelen (69. Opoku), Thy en Van Crooij.

Samenvatting

Hier kun je de samenvatting vinden van de wedstrijd die afgelopen zaterdag werd gespeeld tussen VVV-Venlo en Excelsior. De beelden komen van het YouTube kanaal van VVV-Venlo.

Doelpunten VVV-Venlo

Hieronder ook het doelpunten van Lennart Thy. Deze beelden zijn ook van het YouTube kanaal van VVV-Venlo.

Interviews

Daarnaast zijn er natuurlijk ook interviews gegeven voor en na de wedstrijd door de technische staf en spelers van VVV-Venlo. Aan het woord zijn trainer Maurice Steijn – voor en na de wedstrijd – en aanvoerder Danny Post. De beelden zijn van FOX Sports NL.

Trainer Maurice Steijn voorafgaand aan de wedstrijd met Excelsior: “Als we kans maken gaan we vol voor plek acht” (Klik op de afbeelding voor de video)

steijnpre

Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd met Excelsior: “Volgende week PSV, dus dat biedt mogelijkheden” (Klik op de afbeelding voor de video)

2418383_Editorial

Aanvoerder Danny Post direct na de wedstrijd tegen Excelsior: “Jammer, had deze wedstrijd heel graag gewonnen” (Klik op de afbeelding voor de video)