VVV-Venlo – FC Twente

VVV-Venlo 0 - 0 FC Twente
01 apr 2018 - 12:30Stadion de Koel, Venlo

Na twee weken interland voetbal mochten we weer eens naar van der Valk Stadion de Koel. En dat op 1 april. Het stadion vernoemen naar van der Valk is een nogal geslaagde grap geweest, kunnen we nu concluderen. Bij onze tegenstander van vandaag, FC Twente, houden ze wel vaker iemand voor de gek. Daar hoeft het in Enschede niet eens 1 april voor te zijn. Dat ze daar elkaar daar nog steeds voor de gek houden werd afgelopen week weer duidelijk. De directie besloot dat Gert-Jan Verbeek aan mocht blijven, maar die werden compleet overruled door de RvC, zoals dat zo mooi heet. Vandaag stond dus niet Verbeek voor de groep, maar Mario Pusic. Bij VVV-Venlo was Seuntjes Ralfgeschorst en zat Damian van Bruggen weer bij de selectie.

Door de Fanclub d’n Twellefde Man en VVV werd vandaag uitgeroepen tot THY DAY. Om u te registreren voor het stamceldonorschap kunt u zich hier aanmelden: www.wordstamceldonor.nl.

Lars Unnerstall zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Hij schoot pardoes de bal in de voeten bij iemand met een rood shirt aan, gelukkig voor ons kon Promes nog een mooie tackle maken waardoor het gevaar verdween. Een aantal minuten later werd Twente nog gevaarlijker. Via een korte variant van een corner was het Maher die het strafschopgebied in slalomde en bijna Boere vond die van dichtbij kon intikken, maar dit werd vakkundig verhinderd en werd de bal weggepompt. De weggepompte bal werd opgevangen en op doel geschoten door Holla, maar zijn schot werd geblokt door Hunte. VVV was slap en Twente was de betere ploeg in het begin, maar echt concreet gevaarlijk werden ze niet. Totdat Röseler een bal vakkundig inleverde waardoor Frederik Jensen, van Twente, richting het doel kon lopen. Twente staat in ieder geval niet voor niets onderaan. Jensen schoot al zo vroeg dat Unnerstall de bal makkelijk kon pakken.

VVV werd langzaam beter en kreeg iets meer grip, maar deze wedstrijd was niet echt het aanzien waard. Het gevaar van VVV kwam uit de tweede lijn. Leemans liet zijn specialiteit zien: de vrije trap. Hij schoot de bal van een meter of 30 direct op het doel uit een vrije trap. Helaas niet goed genoeg in de hoek en dus werd de bal gepareerd door de doelman van Twente. Twintig minuten later konden we weer eens op het puntje van de stoel gaan zitten, behalve de supporters op O natuurlijk. Ditmaal was het Danny Post die de trekker over haalde, hij vuurde volle poele, maar de bal ging helaas net naast het doel. Om het nog wat spannender te maken werd een belachelijke duikeling bij de cornervlag van een Twente speler gepromoveerd tot een vrije trap voor Twente. Deze vrije trap ging er via via nog bijna in ook, maar good old Romeo Castelen haalde de bal van de lijn in samenwerking met Unnerstall. Gelukkig was het dan ook eindelijk rust. De wedstrijd was ronduit saai en is misschien met ADO thuis wel de saaiste thuiswedstrijd van het seizoen. Het ging vooral voorin mis, waar niemand echt een kopduel kon winnen of de bal goed vast kan houden. Gelukkig heeft VVV een speler die dit heel goed kan, het enige probleem was dat deze speler geschorst was.

In het tweede bedrijf werd het al een stuk aantrekkelijker. Hunte werd belachelijk slecht verdedigd en troefde zijn tegenstander dan ook af en kopte op doel waar Drommel was uitgekomen, helaas ging de bal net naast. Nog geen minuut later was het Twente dat gevaarlijk werd. Tigahoudini, of hoe je het ook spelt, deed voor het eerst eens iets goed in deze wedstrijd, hij zorgde dat hij vrij kwam en haalde goed uit. Gelukkig hebben wij nog steeds een goede keeper in de goal staan, hij hield de bal ook nu goed tegen maar deed dit wel in samenwerking met de paal. De toon was gezet zou je denken hé?

Nou, we gingen weer op dezelfde toon verder als de eerste helft. Voorin hadden beide teams vrij weinig in te brengen en echt gevaarlijk werd het dan ook niet. Er werd gespeeld om niet te verliezen en dat was te zien. Er werd wel geprobeerd om te voetballen, maar ballen werden vaak knullig verspeeld, kwamen net niet aan of spelers gleden weg. Pas in de 72e minuut konden we weer eens een echte doelpoging noteren en een vleugje klasse zien. Twente counterde goed en via één één-twee kwam de bal voor bij Jensen, die de bal binnenschoof. Bijna binnen dan. Lars Unnerstall liet nog maar eens zien over wat voor klasse hij beschikte. Hij tikte het zeker lijkende doelpunt uit hoek met zijn grote handen en hield zo zijn doel schoon.

Opvallend vind ik zelf dat Leemans steeds minder in een schietpositie komt. Gelukkig kwam daar verandering in vandaag. Hij schoot maar eens van een meter of 25 van het doel op het doel. Helaas ging ook deze bal er niet in. Noemenswaardig is nog om te vertellen dat van Bruggen zijn rentree maakte sinds 10 februari. Verder valt er niets meer te vertellen en bleef de stand zoals het begon. Door dit gelijkspel werd wel de “magische grens” van 34 punten bereikt en hield Unnerstall voor maar liefst de ACHTSTE(!) keer zijn doel schoon. Dat betekend dat we officieus veilig zijn met nog maar liefst VIJF wedstrijden te spelen. Zonder meer een superprestatie.

VVV-Venlo – FC Twente 0-0

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Gele kaarten: Rutten, Hunte, Post, Van Crooij (VVV-Venlo), Holla, Maher (FC Twente).

Toeschouwers: 6.623.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler en Janssen; Van Crooij, Post en Leemans; Castelen  ( 81. Van Bruggen), Thy en Hunte.

Samenvatting

Hier kun je de samenvatting vinden van de wedstrijd die afgelopen zaterdag werd gespeeld tussen VVV-Venlo en FC Twente. De beelden komen van het YouTube kanaal van VVV-Venlo.

https://www.youtube.com/watch?v=2rtWHK0x68s

Interviews

Daarnaast zijn er natuurlijk ook interviews gegeven voor en na de wedstrijd tegen FC Twente, door de technische staf en spelers van VVV-Venlo. Aan het woord zijn trainer Maurice Steijn – voor en na de wedstrijd – en aanvoerder Danny Post. De beelden zijn van FOX Sports NL.

Trainer Maurice Steijn voorafgaand aan de wedstrijd met FC Twente: “Vraag me af of Thy het 90 minuten volhoudt” (Klik op de afbeelding voor de video)

2838352_Editorial

Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd met FC Twente: “Punt voelt toch wel lekker” (Klik op de afbeelding voor de video)

2838421_Editorial

Aanvoerder en middenvelder Danny Post direct na de wedstrijd met FC Twente: “Statisch, gebeurde niet veel” (Klik op de afbeelding voor de video)

2838380_Editorial

Spits Lennart Thy na de wedstrijd met FC Twente: “Niets is uitgesloten” (klik op de afbeelding voor de video)

2838418_Editorial