VVV-Venlo – FC Utrecht

VVV-Venlo 3 - 1 FC Utrecht
25 okt 2017 - 19:45Stadion de Koel, Venlo

Bekerwedstrijdje op de woensdagavond in Venlo. Zomaar! Afgelopen woensdag speelden we tegen FC Utrecht op de vrije onchristelijke tijd van 18.30 uur. Ik vond het dan ook heel wat dat er een dikke 350 fans uit Utrecht waren meegereisd. In totaal zat er kleine 4000 mensen in het stadion en ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet vinden. Het resultaat? Dat zat mee, want na 90 minuten stond de 3-1 eindstand op het scorebord en zit VVV-Venlo in de 3e ronde van de beker.

FC Utrecht. Ja, wat moet je daar over zeggen vrienden. Op het begin leken ze echt te gaan vlammen, maar de laatste weken is het huilen met de pet op. Je probeert niet teveel hoop te hebben, want dan is de teleurstelling des te groter wanneer je verliest en uitgeschakeld bent.

Je hoort zo voor de wedstrijd bepaalde geluiden: Als VVV maar niet vroeg achterkomt of iets dergelijks. Nou, na twee minuten spelen veranderde dat geluid meteen. Na een goede voorzet van Torino Hunte, schoot Lennart Thy – ja, dat lees je goed – met links de 1-0 binnen! Echt een fantastisch begin aan dit bekerduel tegen FC Utrecht. Eindelijk vond Thy het doel in een duel dat er toe doet, hij heeft lang moeten wachten en hopelijk gaat het nu meer vanzelf.

VVV-Venlo was heer en meester in de eerste helft. FC Utrecht kwam er niet aan te pas, VVV controleerde de wedstrijd en zocht nadrukkelijk naar die 2-0. Zoals al vaker dit seizoen was die eindpass dan net niet goed genoeg, of de geproduceerde schoten bleken niet daadkrachtig genoeg om keeper Jensen af te troeven. Tot de 20e minuut, want toen zette VVV weer een goede aanval op. Nwakali zorgde met een zeer subtiele pass dat Hunte alleen voor de keeper kwam te staan – het had een beetje schijn van buitenspel, het was net op het randje geloof ik – en Hunte schoot hoog raak: 2-0 voor VVV tegen FC Utrecht. Ik vond moeilijk te begrijpen hoe makkelijk het eigenlijk ging, maar we stonden met 2-0 voor tegen Utrecht. Lekker bezig hoor.

In de 34e minuut was het bijna 3-0 voor VVV, want Rutten zat even lekker op de brommer. Hij snelde langs alles en iedereen heen en zijn poging werd knap gepareerd door doelman Jensen van FC Utrecht. Het had zomaar 3-0 kunnen staan, maar helaas ging dat feestje niet door. We gingen rusten met een 2-0 ruststand, maar aan het einde van de eerste helft leek FC Utrecht toch meer iets grip te krijgen op de wedstrijd en waren veelvuldig aanwezig op de helft van VVV. Delano van Crooij stond in de kist, maar hij hoefde eigenlijk niets te doen die eerste helft. Een keer werd hij verslagen door een kopbal van Dumic, maar aanvoerder Seuntjens stond op de goede plek op de bal van de lijn te halen.

De tweede helft begon met een wissel aan Venlose zijde: Hunte was nogal aangeslagen van een tackle in de eerste helft en hij werd vervangen door Tissoudali. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest vinden, maar Tissoudali speelde best een goede tweede helft. Dieke prima. Het was een wedstrijdje met veel gele prenten en dat moest de aanvoerder van Utrecht – Willem Janssen – voelen. Sterker nog, hij kreeg in de 52e minuut zijn tweede gele kaart en kon zo met rood vertrekken richting de kleedkamers. Uiteraard werd hier en daar gezongen dat Janssen een Venlonaar was, lekker lachen in de Koel. Keurig.

Te Hag greep in en wisselde Görtler voor Kerk in de 58e minuut en niemand begreep waarom dat ventje niet vanaf minuut 1 erin stond. Hij was een ware plaag voor de Venlose defensie en dat werd bevestigd in de 59e minuut. Het was aan Röseler te danken dat het bij 2-0 bleef, want hij haalde bal knap van de lijn. Van Crooij stond niet goed gepositioneerd. FC Utrecht leek veel sterker met 10 man dan met 11, VVV liet hen gewoon voetballen. Met als gevolg? De 2-1 van Kerk in de 62e minuut. Met links schoot hij de bal knap in de lange hoek achter Van Crooij en eerlijk is eerlijk, het was een goede goal. Maar het had echt nooit mogen gebeuren, en ineens was het weer spannend in de Koel. Ofja, dat gevoel bestreek toch bij de meeste supporters.

Vijf minuten later werd er weer langzamerhand beter gevoetbald door de Venlonaren en in de 69e minuut kwam Tissoudali alleen voor de keeper te staan na een goede een-twee met Thy, maar helaas stond Tissoudali buitenspel en ging het spel niet door. In de 75e minuut kwam Van Crooij uit, maar werd simpel omspeeld door Dessers. Gevreesd werd voor de 2-2, maar Röseler verdedigde correct en zo bleef de 2-1 op het scorebord genoteerd. Het was ook nu dat de gasten uit Utrecht een beetje klaar waren met de storm, alsof er niks meer inzat. Kost natuurlijk ook gigantisch veel energie om tegen VVV te voetballen. VVV nam het weer over en het Venloos kwartiertje deed zijn intrede. Sterker nog, in de 81e minuut was het Lennart Thy die weer gebruik mocht maken van zijn abonnement op het houtwerk, want hij raakte de paal. De bal werd vervolgens door een verdediger opgepikt, maar Rutten onderschepte de bal en schoot de bal met rechts hard in de lange hoek: 3-1 BAM! Einde oefening, haije Utrecht.

In de 90e minuut liet Van Crooij zien dat hij een degelijke keeper is en zorgde ervoor dat het bij 3-1 bleef. VVV wint met 3-1 van Utrecht en gaat door naar de 3e ronde van de beker. Na de laatste wedstrijden vandaag, zal er geloot worden voor de volgende ronde. Wij zijn benieuwd.

VVV-Venlo – FC Utrecht 3-1 (2-0)

KNVB Beker 2 ronde

Scoreverloop: 2. Thy (1-0), 20. Hunte (2-0), 62. Kerk (2-1), 82. Rutten (3-1)

Toeschouwers: 3928

Gele Kaarten: Röseler, Thy, Van Bruggen (VVV-Venlo) Janssen, Van de Streek, Dumic, Dessers (FC Utrecht)

Rode Kaarten: Janssen 2x geel (FC Utrecht)

Opstelling VVV-Venlo:

D. van Crooij; Janssen (90. Janse), Van Bruggen, Röseler, Rutten; Leemans, Nwakali (88. Antonis), Seuntjens; Hunte (46. Tissoudali), Thy en V. van Crooij

Opstelling FC Utrecht:

Jensen; Van der Meer (32. Willock), Braafheid, Dumic, Troupee; Emanuelson, Janssen, Ayoub (83. Venema), Van de Streek; Görtler (58. Kerk) en Dessers.

Maurice Steijn na de wedstrijd: “Mijn spelers wilden iets rechtzetten”

1997973_Editorial

Ralf Seuntjens na de wedstrijd: “Intern is er veel vertrouwen in mij”

1998422_Editorial