VVV-Venlo – FC Utrecht

VVV-Venlo 0 - 1 FC Utrecht
13 dec 2017 - 19:45Stadion de Koel, Venlo

Woensdag 13 december mochten we weer. Altijd lekker om doordeweeks in december met hondenweer naar een zeiknatte Koel te mogen, dankjewel hé KNVB. Wel alle lof voor de meegereisde fans uit Utrecht. Door het hondenweer moest je goed opletten om geen natte voeten te krijgen in het stadion, eigenlijk schandalig. Maar stiekem toch wel heerlijk om naar een oud stadion te mogen waar deze problemen zich voordoen. Maar goed, we mochten wel weer en dan nog tegen een tegenstander waar we in de Koel al van hadden gewonnen. Wat een luxe!

Nou daar begonnen we dan. De Venlonaren in de vertrouwde opstelling en Utrecht in iets aparts. Wat vooral opviel bij Utrecht was dat alleen het centrale verdedigingsduo ouderwets op hun vaste positie speelde, de rest liep overal en nergens met veel positiewisselingen als gevolg. Het eerste doelgevaar kwam van onze most valuable player, Clint Leemans. Hij schoot een vrije trap van 35 meter op doel. Waarom ? Geen idee. De bal ging echter wel nog goed richting het doel maar het werd wel goed gestopt, met een hoekschop als gevolg.

Aan de kant van Utrecht probeerde Yassine Ayoub het eens met een kopbal. Utrecht werd wel langzaam sterker en de vele positiewisselingen betaalden zich uit. Moreno Rutten moest een Utrecht aanvaller zo ver achterna dat hij ineens als linksback stond. De Utrecht aanvaller gaf de bal goed voor op een andere aanvaller, die was net uit de rug weggelopen van Nils Röseler en die aanvaller liet de bal in het doel geraken. 0-1 na een minuutje of 20.

VVV liet zich niet kennen en toonde karakter. Vito en Ralf zette een aanval goed op en de bal kwam goed voor het doel. Helaas kwam Torino Hunte net niet uit met zijn passen en werd zijn schot geblokt.

Uit een volgende aanval zocht Vito het contact met oud VVV-er Willem Janssen. Hij werd geraakt maar ging makkelijk liggen. Uiteindelijk ontstond er opstootje. Lekker wat spanning en strijd erin. Ook lekker dat dit zich vertaalde in de wedstrijd. Waar Utrecht steeds minder het overwicht had. Utrecht was zo van de wap dat ze een perfecte steekbal gaven op onze eigen Lennart Thy. De Duitser die tot in Heerenveen nooit scoorde voor ons. Hij speelde wat klungelig de keeper voorbij wat veel tijd kostte maar schoot de bal nog op doel. Helaas stond daar een verdediger die hem, u raad het al, via de lat uit het doel schoot. Weer geen doelpunt voor onze hardwerkende marathonloper.

Toch gaf Thy de moed niet op. Een aantal minuten later gaf hij een voorzet tussen het doel en de speler in, de bal stuiterde door maar werd ternauwernood gered en VVV kreeg wederom een corner waar niets uit zou komen. Utrecht deed verder ook niet al te veel meer en VVV kon weer eens voor een puntje gaan zorgen als het zo door zou gaan.

De tweede helft was VVV nog steeds sterker maar er kwamen geen kansen. Pas na een uur kreeg Utrecht de tweede kans, het was Labyad die op doel schoot, maar de bal gekeerd zag worden door onze uitstekend keepende Torwart.

Steijn strooide er na een uur een tactische wissel uit. Rutten die zonder zelfvertrouwen leek te spelen ging eruit voor de man op de brommer, Tristan Dekker. Ook Opoku kwam erin voor Hunte. Een extra spits dus die ruimte moest gaan creëren voor de opstomende Dekker. Met Dekker kwam er meer diepgang en gevaar van de vleugel maar echt concreet werd dit gevaar niet. Een voorzet leidde uiteindelijk wel tot een kopballetje van Opoku.

Ook Roel Jansen werd er uitgehaald voor een meer opkomende back, Leroy Labylle dus. Ook hij werd een aantal maal gevaarlijk over de zijkant met strakke voorzetten maar helaas kwam er hier ook geen concreet gevaar uit. Helaas raakte na deze wissel Jerold Promes geblesseerd na een botsing, de Venlonaren moesten dus ook nog verder met een halve man minder.

Uiteindelijk werd VVV nog een paar keer dreigend met corners maar de ballen vielen net niet goed en kwamen steeds terecht bij een Utrecht verdediger. Het geluk bleek dus ook niet aan onze kant te liggen zoals in Groningen Mike te Wierik dit bijvoorbeeld wel had. De bal kwam gewoon niet goed en het bleef dus ook bij 0-1 van Utrecht. Helaas weer geen overwinning terwijl het wel weer had gekund. Daar hoeven we ons dus niet echt zorgen over te maken. Wel valt op dat het scorende vermogen van de voorhoede erg laag is wat wel enigszins zorgen baart.

Zaterdag wederom een kans met een vol uitvak? Ja daar gaan we voor! Die overwinning komt dichterbij en in een derby winnen van de nummer laatst? Lekkerder kan bijna niet! Dus koop hier de laatste tickets en zorg voor de steun die de ploeg verdiend!!

Tickets te koop via : https://voetbal.iticketsro.com/vvv_venlo/nl-NL/events/roda%20jc%20-%20vvv-venlo/2017-12-16_20.45/uitwedstrijd?back=2&area=a26aba27-2a0b-416c-8d1f-ed41c27f7a48&type=ga

VVV-Venlo – FC Utrecht 0-1.
Doelpunten: 24. Kerk 0-1.
Scheidsrechter: Manschot. Gele kaart:Seuntjens (VVV-Venlo), Klaiber, Van de Marel, Jensen (FC Utrecht)
Toeschouwers: 5.778.
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten (62. Dekker), Promes, Röseler en Janssen (82. Labylle); Van Bruggen, Seuntjens en Leemans; Van Crooij, Thy en Hunte (62. Opoku).

Samenvatting
Hieronder kun je de samenvatting vinden van de wedstrijd die afgelopen woensdag is gespeeld tussen VVV-Venlo en FC Utrecht. De samenvatting komt van het YouTube-kanaal van VVV-Venlo.

https://www.youtube.com/watch?v=2owtxdiPgm4

Interviews
Trainer Maurice Steijn voorafgaand aan de wedstrijd VVV-Venlo – FC Utrecht: “Goed dat Seuntjens aan de criticasters laat zien wat hij kan” (klik op de afbeelding voor de video)

steijnpre

Trainer Maurice Steijn na afloop van het verloren duel VVV-Venlo – FC Utrecht: “Als je zulke kansen mist, wordt het moeilijk om te winnen” (klik op de afbeelding voor de video)

steijn post

Aanvaller Vito van Crooij na afloop van het verloren duel met FC Utrecht: “Zonde, ik denk dat er meer in had gezeten” (klik op de afbeelding voor de video)

van crooij post