VVV-Venlo – Feyenoord

VVV-Venlo 1 - 0 Feyenoord
04 feb 2018 - 14:30Stadion de Koel, Venlo

Wat een jubileumwedstrijd! Wederom een super prestatie van de VVV-Venlo! Uit de laatste 5 wedstrijden zijn er maar liefst 13 punten gepakt. Er zijn ergere dagen als supporter zijnde. Vandaag kregen we de kampioen op bezoek en die werd naar huis gestuurd met maar liefst 0 punten. En het mooiste is dat het nog verdiend is ook!

We begonnen vandaag in een donkerblauw jubileumshirt met gouden accenten. Opzicht een mooi tenue, alleen wat dit met de historie van VVV te maken heeft ? Geen idee. VVV begon overigens met Jonathan Opoku in plaats van Torino Hunte. Dit was de eerste Eredivisie basisplaats voor de voormalig speler van BV Veendam en FC Oss.. Daarnaast begon Danny Post in plaats van Damian van Bruggen.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de gasten en het was oud VVV-er Steven Berghuis die een soort van voorzet gaf, maar de bal ging echter voorlangs. Nou, we waren dus gewaarschuwd voor een lastig middagje. Niets bleek echter minder waar te zijn. De Venlonaren waren fysiek veel sterker dan de gasten. Vooral Opoku had een fijne middag tegen zijn tieneropponent en kwam er regelmatig gemakkelijk langs.

Het eerste schot op doel kwam van de voet van Lennart Thy, onze marathonloper, op aangeven van the Seun of God. Thy had het vandaag een iets lastigere middag dan Opoku. Thy moest opboksen tegen de fysiek sterkere van Beek. Thy zijn stijlvolle schot miste echter kracht en precisie, kans verkeken. Rond minuut numero 20 was het Steven Berghuis die zich liet zien, ditmaal negatief. Hij zette een harde tackle vanachteren in en die werd terecht bestraft met geel dacht ik. Echter zag ik net bij de samenvattingen pas dat het toch echt wel een rode kaart was en dat hij niet mocht mopperen.

Er was volop strijd aanwezig in deze wedstrijd maar kansen waren er nauwelijks. Nouja, wel wat speldenprikjes maar niet echt grote kansen. De grootste kans van Feyenoord was een van richting veranderd schot van El Ahmadi. Voor de Venlonaren aaide de sterk spelende Opoku de bal oog in oog met Jones en kwam niet tot scoren. Daarnaast schoot nota bene Tapia bijna in het Rotterdamse doel.

In de eerste helft waren er nog twee andere discutabele momenten waar de Rotterdammers niet over mochten klagen. Een schot van Thy werd met de hand gekeerd door van Beek, dit gebeurde van zeer dichtbij dus dit was nog wel te begrijpen dat het geen penalty was. Het andere moment was toch iets duidelijker. Malacia haakte Opoku maar die kreeg geen penalty. Beetje apart, maarja we moeten het er maar mee doen, hé.

In de rust hadden de Rotterdammers waarschijnlijk een standje gekregen van Gio van Bronkhorst, ze speelden een stuk sterker dan in de eerste helft. Dit resulteerde niet in grote kansen en na verloop van tijd werden de Venlonaren beetje bij beetje sterker en bleven ze nog steeds veel duels winnen.

Post zette zijn traditie voort en mocht deze wedstrijd weer een gele kaart noteren. Deze was nogal dom of ongelukkig. Net hoe je het wilt noemen. Vilhena probeerde ging met zijn hoofd tegen het hoofd van onze Post staan. Althans, hij probeerde dit. De geweldig fluitende scheidsrechter besloot om beide spelers maar een gele kaart te geven. Verrassend. Ook verrassend is de schorsing van onze aanvoerder, dit was namelijk al gele kaart nummer vijf.

De wedstrijd kabbelde voort en er vielen weinig echte kansen te noteren. De Venlonaren toonden strijd en wonnen veel duels en in de duels waren ze veel feller dan de Rotterdammers. Voetballend was het ook niet slecht, als de mannen van Steijn aan de bal waren dan hielden ze die meestal ook goed vast en kwamen ze er goed uit. Dit resulteerde na 70 minuten in een mooie aanval waarin Post, nota bene op techniek, twee man wist uit te spelen en de bal voor gaf op Vito. Die schoot voor bijna een leeg doel de bal het stadion uit. Er moet wel gezegd worden dat de bal op stuitte op het moment van schieten. Vijf minuutjes later was er wederom een goed uitgespeelde aanval van de Venlonaren. Thy gaf de bal op Vito en die dwong Jones tot een uiterste redding. Aan de andere kant werden de Rotterdammers steeds gevaarlijker en dreigender. Helaas voor hun hebben wij een Duitse gigant in het doel staan die wel zin had in een clean sheet. Hij hield alle ballen er vrij gemakkelijk uit.

Met nog tien minuutjes te gaan kwam Robin van Persie erin, oud speler van onder meer Manchester United en Arsenal. Een schril contrast met de voorgaande clubs van Opoku of Ralf Seuntjes. Arsenal of United zijn toch clubs van een ander kaliber als BV Veendam of RBC. Het verschil op het veld was echter een stuk kleiner als het verschil tussen deze clubs. Aan de kant van VVV werd Opoku gewisseld voor oud-Feyenoorder Romeo Castelen.

Deze Castelen was binnen een paar minuten goud waard voor VVV-Venlo. Op aangeven van Thy kon Castelen één op één op Jones af, maar hij kwam niet aan schieten toe. Dat kwam door Tapia die hem onderuit schoffelde. Verrassend genoeg gaf de scheidsrechter nu wel een penalty en één gele kaart. Voor de mensen die het gemist hebben, de triple punishment regel is dit seizoen afgeschaft dus één terechte gele kaart. Gelukkig hebben wij iemand die iedere penalty kan benutten en dat deed hij vandaag ook! Met nog maar 5 minuten te spelen stond VVV-Venlo voor in de jubileumwedstrijd dankzij Clint Leemans! Een beter jubileum kun je je toch niet bedenken? Feyenoord zette nog wel aan maar kwam niet meer tot een kans. Dat betekend dus wederom 3 punten in dit succes seizoen!

We hebben veel te genieten dit seizoen en zijn met nog 13 wedstrijden te spelen al bijna veilig. Wie had dit durven te voorspellen voordat het seizoen begon ? Niemand! Maar we zijn er nog niet, we hebbe nog 5 punten nodig voor de magische grens van 34 punten. Komende woensdag is er weer een mogelijkheid om dichter bij deze grens te komen. Dan wacht alweer een belangrijke uitwedstrijd tegen Willem II. Maar tot aan deze wedstrijd mogen wij wel genieten van deze jubileumoverwinning!

VVV-Venlo – Feyenoord 1-0.
Doelpunten: 88. Leemans 1-0 (strafschop).
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis. Gele kaart: Post (VVV-Venlo), Berghuis, El Ahmadi en Vilhena (Feyenoord).
Toeschouwers: 8.000.
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Dekker, Promes, Röseler en Janssen; Van Crooij, Seuntjens (88. Van Bruggen), Post en Leemans; Opoku (81. Castelen) en Thy.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Jq0huYpeyp4&t

Hier is de video met alleen de goal van Clint Leemans. Deze video komt ook van het YouTube-kanaal van VVV-Venlo.

https://www.youtube.com/watch?v=9o7eqpdU4WU

Interviews

Daarnaast zijn er natuurlijk ook interviews gegeven voor en na de wedstrijd. Hieronder kun je de interviews vinden met de trainer en met diverse spelers van de Venlose club na de 1-0 winst tegen Feyenoord. Aan het woord zijn trainer Maurice Steijn – voor en na de wedstrijd – matchwinner Clint Leemans, invaller Romeo Castelen en aanvoerder Danny Post. De beelden zijn van Fox Sports NL.

Fox Sports

Trainer Maurice Steijn voorafgaand aan de wedstrijd VVV-Venlo – Feyenoord: “We kiezen op dit moment met Opoku voor meer balvastigheid” (klik op de afbeelding voor de video)

steijnpre

Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd NAC Breda – VVV-Venlo: “Alles viel onze kant op vandaag” (klik op de afbeelding voor de video)

steijnpost

Aanvoerder Danny Post direct na de wedstrijd tegen Feyenoord: “Ik denk dat het wel verdiend is” (klik op de afbeelding voor de video)

Postpost

Aanvaller en invaller Romeo Castelen na de 1-0 winst in tegen Feyenoord: “Ik geniet ervan om hier te spelen” (klik op de afbeelding voor de video)

castelenpost

Nos

Voor de interviews van NOS met Maurice Steijn, Clint Leemans en Romeo castelen klik je op de volgende link:  https://nos.nl/artikel/2215325-feyenoord-blameert-zich-in-venlo-tegen-jubilerend-vvv.html