VVV-Venlo – Heracles Almelo

VVV-Venlo 3 - 1 Heracles Almelo
23 dec 2017 - 18:30Stadion de Koel, Venlo

Op de dag dat er niemand in heel Europa hoeft te voetballen, mogen wij, in ons kikkerlandje, ons opmaken voor de 18e ronde van de Eredivsie. De Duitsers in de selectie waren hier nogal ontstemd over. Dit viel geregeld te lezen in de krant afgelopen week. Dit viel vandaag ook te zien op het veld. De drie Wijzen uit het oosten wezen ons vandaag de weg. Met een Duitser in het doel die bijna alles tegenhield en een Duitser als laatste man die alle aanvallen onschadelijk maakte. Maar er was er één die helemaal los ging. LENNART THY. De hardwerkende Duitser, die de afgelopen weken regelmatig kritiek kreeg vanwege zijn rendement, roste er vandaag doodleuk 3 ballen in. Altijd lekker om op deze manier de winterstop in te gaan!

We begonnen vandaag om half 3 met een knotsvol stadion. VVV had een leuke geste waarbij iedere seizoenkaarthouder twee personen mee mocht nemen. Dit resulteerde in een grootte drukte bij de trap en het fouilleren. Vandaar dat ik de eerste zes minuten heb gemist, net als schijnbaar een kans van Heracles. Het begin zag er in ieder geval niet goed uit. VVV leek hierna wat sterker te worden en had wat meer de bal. Echt concreet gevaar was er na een kwartier spelen nog niet geweest. Dit veranderde echter een paar minuten later. Clint Leemans gaf een goede bal op Thy, die hield de bal goed vast, speelde de bal goed naar Torino Hunte, die speelde zijn man uit, gaf de bal op Thy en die maakte het rustig en beheerst af. De Duitser evenaarde meteen zijn doelpuntenproductie van de eerste seizoenshelft.

Het spel speelde zich vooral af tussen beide doelgebieden, als er iemand in het doelgebied kwam werd de bal meestal verspeeld. Behalve na 25 minuten spelen. Toen brak er een Heraclied door in de zestien. Roel Jansen kruiste de aanvaller en tikte hem heel lichtjes en klungelig aan. De Heraclied kon niet meer op zijn benen staan en ging liggen. De geweldige scheidsrechter liet het gaan, prima dus. Tot hij drie tellen later wel ineens naar de stip wees. Heracles mocht hun eerste echte doelpoging gaan nemen vanuit een strafschop. Unnerstall dook nog naar de goede hoek maar werd helaas toch geklopt. De Venlonaren mochten dus weer opnieuw beginnen.

Na deze fase nam Heracles iets meer het initatief en kreeg de rechtsback van de Almelose ploeg ineens heel veel ruimte in de zestien, hij mocht vrij uithalen! Gelukkig werd de bal goed gekeerd door onze Torwart. Het spel golfde wat op en neer maar er was niemand echt beter. Het was wel spannend en leuk om te zien, alleen de kansen bleven nogal uit. Op slag van rust maakte de defensie van Hercacles een bijna fatale fout. Een kopbal rolde tergend langzaam naast de uitgekomen doelman en verdween net naast het doel. Uit de corner die volgde werd het nog spannend. De bal werd niet goed ingebracht en uitverdedigd richting de zijkant, hier stond the Seun of god vrij. Die ramde de bal volle zak voor en werd van richting veranderd. De bal kwam voor de voeten van Leemans of van Bruggen terecht. Deze haalde uit maar dit werd verhinderd door een Heraclied, maar wel onreglementair! De geweldige scheidsrechter zag dit niet en wuifde het weg. Dit was zowat direct het rustsignaal en er ontstond zich een aardige opstopping en een opstootje. Hierbij kreeg van Bruggen geel. Toen de spelers bijna bij de trap waren kreeg ineens Nils Röseler al geel. De scheids had vandaag niet echt zijn beste wedstrijd.

In de tweede helft begonnen de Heraclieden met de grootste kans! Een aanval van de Venlonaren werd omgezet naar een grote kans van de Heraclieden die maar net voorlangs verdween! Oppassen geblazen dus. Gelukkig zorgde loopwonder Thy voor wat opluchting. Hij liep slim de diepte in en maakte zo van zijn sterkste punt goed gebruik. Waarom de keeper niet uitkwam terwijl hij dat wel had moeten doen ? Geen idee. Gelukkig strafte Thy dit af en liet hij ook zien zijn zwakste punt verbeterd te hebben, namelijk scoren! Hij joeg de bal volle zak in de korte hoek en de Venlonaren stonden verdiend voor!

Na een uur raakte helaas onze aanvoerder geblesseerd, die wel een puike wedstrijd speelde hoor. Net als het hele team. Die jongens moeten we ook niet te kort doen! Promes werd gewisseld voor Dekker en dat betekende wat verschuivingen in de opstelling. Dit pakte alleen maar goed uit want de spelers die van positie wisselden leken allemaal beter te gaan spelen. De defensie leek hechter en Heracles kwam er niet echt meer door. Alleen een kansje via Vermeij werd er gecreëerd door de Heraclieden, verder eigenlijk niets. De Venlonaren daarentegen drongen meer en meer aan. Het werd niet echt direct gevaarlijk maar er was wel veel dreiging. Een goed schot van Vito ging helaas net langs.

Met nog een kwartier te spelen gaf Leemans eens een hoge lange bal achter de verdediging. Voor de verandering ging Thy hier eens achter aan en was veel sneller bij de bal de Almelose defensie. Ging hij het dan doen ? Een hattrick maken ? JA HIJ DEED HET! Beheerst in de lange hoek besliste hij de wedstrijd!

Het laatste kwartier zette Heracles nog aan en drong het Unnerstall nog tweemaal tot een redding. Dat deed hij uiteraard uitstekend! Heracles was wel nog dichtbij een doelpunt. Nadat een Heraclied eventjes aan het handballen was, uiteraard niet gezien door de scheids, kwam de bal bij Peterson. De zweed die in Jeugdopleiding bij het roemruchte Liverpool speelde en nu op een plastic mat in Venlo speelt op kerstavond. Het kan verkeren. Hij schoot de bal vol op de paal maar raakte het net niet!

Vandaag is er wederom veel strijd getoond en hard gestreden voor iedere meter! Iedereen speelde goed en deed zijn stinkende best voor dit resultaat. Er werden veel overtredingen meegekregen door slim naar de grond te gaan, ook al was er niets aan de hand. De scheids kon er namelijk niets van. Jansen die een vrije trap slim versierd op de helft van de tegenstand, Seuntjes die uit een kansloze positie een vrije trap 50 meter verdiend, Rutten die een aantal maal de aanval eruit haalt, van Crooij, en Hunte die veel vuil werk moesten doen. Allemaal hebben ze er volle zak voor gestreden. Een uitstekende teamprestatie die Thy omzette in 3 punten! Hiermee zijn we koploper van het rechterrijtje, 12 punten verwijderd van handhaving en hebben we twee keer zoveel punten als de nummer laatst. Om het nog heerlijker te maken, op die plek staan onze vrienden uit Kerkrade. Er zijn minder leuke manieren om het jaar af te sluiten. Heerlijk dus!

Venlonaren wenst iedereen natuurlijk fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2018! Op naar een volgend mooi jaar…

Samenvatting

Hieronder kun je de samenvatting vinden van de wedstrijd die afgelopen zaterdag is gespeeld tussen VVV-Venlo en Heracles Almelo. De samenvatting komt van het YouTube-kanaal van Heracles Almelo, want VVV-Venlo heeft het nog niet online.

https://www.youtube.com/watch?v=RWNwphyZhtc

Interviews

Daarnaast zijn er natuurlijk ook interviews gegeven voor en na de wedstrijd. Hieronder kun je de interviews vinden met de assistent-trainer Jay Driessen en met diverse spelers van de Venlose club na de 3-1 winst op Heracles Almelo. Aan het woord zijn assistent- trainer Jay Driessen – voor en na de wedstrijd – , spits Lennart Thy en aanvoerder Ralf Seuntjens. De beelden zijn van Fox Sports NL.

Assistent-trainer Jay Driessen voorafgaand aan de wedstrijd VVV-Venlo – Heracles Almelo: “We zijn verbaasd over de schorsing van Maurice Steijn” (klik op de afbeelding voor de video)

2057456_Editorial

Assistent-trainer Jay Driessen na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo: “We weten wat ons te doen staat” (klik op de afbeelding voor de video)

2057810_Editorial

Aanvoerder en middenvelder Ralf Seuntjens direct na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo: “Dat we er zo voorstaan is meer dan we verwacht hadden” (klik op de afbeelding voor de video)

2057742_Editorial

Hattrick-held en spits Lennart Thy na de 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo: “De eerste goal vond ik het mooist” (klik op de afbeelding voor de video)

2057816_Editorial