VVV-Venlo – NAC Breda

VVV-Venlo 0 - 0 NAC Breda
04 nov 2017 - 20:45Stadion de Koel, Venlo

Nadat vorige week Heracles de mannen van Steijn vrij makkelijk klopte was er zaterdagavond weer eens een kans om 3 punten binnen te slepen. Dat is al een tijdje niet meer gebeurd. Dit kon gebeuren tegen de mannen uit Breda. Vorig seizoen is er drie keer gespeeld tegen NAC met driemaal een andere uitkomst. De laatste thuis wedstrijd werden de boys uit Venlo flink weggespeeld door het vierde team van Manchester City. Dit jaar heeft NAC pas 8 punten gehaald en spelen ze zeer wisselvallig. Zo werd er van Feyenoord(!) gewonnen in de Kuip en in Utrecht gelijkgespeeld. Daar tegenover staan nederlagen tegen Achilles in de beker, Roda uit en ADO thuis. Erg wisselvallig dus.

Om kwart voor 9 was het dan zo ver. We kunnen kort zijn over de eerste helft. NAC speelde 4-4-2 en VVV speelde voor de verandering ook een soort van 4-4-2/4-5-1 met veel beweging tussen de linies. Het blok van NAC stond vrij sterk en de Venlonaren kwamen er niet doorheen. Het positiespel was niet eens zo slecht maar het ontbrak aan een laatste pass of een goede voorzet. Zowat iedere voorzet van de zijkant was te hoog. Gelukkig scheelt zo’n eerste helft wel een hoop tijd met schrijven.

De tweede helft begon iets feller. De geblesseerde Hunte werd vervangen door Tissoudali. Het was NAC echter dat na een aantal minuten best gevaarlijk werd, maar gelukkig hield de Kuus in de goal de bal goed tegen. Uit de tegenstoot ontstond echter een gevaarlijk aanval die goed werd uitgespeeld door VVV. Ditmaal was de laatste pass wel goed maar was het schot dramatisch.

Opvallend was de wissel van Nwakali. Seuntjes had een aantal goede acties maar zat vandaag niet in de wedstrijd maar toch werd Nwakali eruit gehaald voor van Bruggen. De wissel pakte wel goed uit aangezien NAC wat meer greep leek te hebben op het middenveld. Door van Bruggen kreeg VVV meer overwicht op het middenveld.

De linksback van City maakte wel een goede indruk en stoomde regelmatig mee op en dat zorgde direct voor gevaar. Hij was betrokken bij de meeste aanvallen. ZO ontstond er een grote kans voor Rai Vloet. Gelukkig sloeg zijn schot helemaal nergens op. Een paar minuten later moest Unnerstall weer eens redding brengen, dit deed hij uiteraard ook. Niet veel later was het weer Tissoudali die in een schot positie kwam, maar helaas verdween de bal weer niet richting het doel.

Uiteindelijk zijn we nu al bij de laatste minuten. Hierin liet VVV iets meer zien voor de winst te gaan dan NAC. De mannen van de indiaan kwamen vooral voor één punt. Een kopbal van Promes verdween nog over het doel en een kopbal van Röseler verdween langs het doel. Dit was het einde.

Al met al een flinke zaadpot. Wel hebben we weer eens niet verloren en de nul gehouden. Winnen was vandaag belangrijk maar niet verliezen was nog belangrijker. We zijn zelfs een punt op Roda uitgelopen, héhé. Dat is dan het positieve. Oja, iedereen is ook weer van de roze wolk af, ook nog eens goed. De ploeg zit in een mindere vorm en we hoeven nog maar 21 punten te pakken. We zijn al bijna op de helft van de 34. Ja het kan gebeuren dat de ploeg minder in vorm is zoals de laatste tijd en ballen net niet goed vallen waar ze dat eerst wel deden. Het enige wat we kunnen doen is geduld hebben en aanmoedigen, verder kunnen we helaas niets anders doen. Volgende week uit naar de Kuip. Als we kijken naar hoe Feyenoord het doet hebben we daar zeer zeker een kans! Dus op naar de Kuip!

Statistieken

VVV-Venlo – NAC Breda 0-0.

Doelpunten:

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis. Gele kaart: Korte, Vloet (NAC Breda).

Toeschouwers: 6521.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler en Rutten (82. Janse); Seuntjens, Leemans en Van Crooij; Hunte (46. Tissoudali), Thy en Nwakali (59. Van Bruggen).

Samenvatting

https://www.youtube.com/watch?v=zHSFRfK42Lw

Trainer Maurice Steijn voor de wedstrijd: “Vanavond gaan de sentimenten aan de kant en wil ik winnen” (Klik op de afbeelding voor het interview)

steijnpre

Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd: “Keeper van NAC begon van minuut 1 met tijdrekken” (Klik op de afbeelding voor het interview)

steijnpost

Jerold Promes direct na de wedstrijd: “Het was vandaag belangrijk om de nul te houden” (Klik op de afbeelding voor het interview)

Promespost

Ralf Seuntjens na de wedstrijd: “Denk dat we weinig kijkcijfers hebben gehad vanavond” (Klik op de afbeelding voor het interview)

Seunpost