VVV-Venlo – NEC Nijmegen

VVV-Venlo 1 - 1 NEC Nijmegen
05 aug 2017 - 17:00Stadion de Koel, Venlo

Op zaterdag 5 augustus speelde VVV-Venlo de zogenaamde generale repetitie tegen NEC Nijmegen. De laatste oefenwedstrijd voordat het geweld in de Eredivisie gaat losbarsten, thuis tegen Sparta Rotterdam op 12 augustus. Het duel tegen de Nijmegenaren eindigde in een 1-1 gelijkspel. We kunnen er redelijk kort over zijn: het was niet goed.

Nuttig leek een oefenduel tegen de degradant NEC dat een budget heeft dat past bij een kampioenskandidaat. VVV-Venlo als kersverse kampioen zou in deze wedstrijd kunnen laten zien waar ze toe in staat waren in de aanloop naar de eerste competitiewedstrijd. Maar dat ging niet gebeuren, van beide kanten was het gewoon matig.

Dat het duel zo verliep was ook enigszins te danken aan de arbitrage, want in de 17e minuut gebeurde er wel iets opmerkelijks. Torino Hunte werd aangespeeld en snelde langs oud-VVV’er Guus Joppen, die op zijn beurt aan de rem trok. Een overtreding op Hunte was het gevolg, maar de scheidsrechter trok ook een onnodige rode kaart en maakte de wedstrijd daarmee ‘dood’.

Hunte werd veelvuldig gezocht aan de linkerkant en hij kwam daar ook een paar keer goed door, maar telkens was de voorzet niet op maat of konden Thy, Tissoudali en Van Crooij er niet van profiteren. De Venlonaren waren beter dan de Nijmegenaren, maar konden geen echte vuist maken tegen NEC. In de 38e minuut schoot Thy hard op de vuisten van Delle en in de rebound leek Hunte de 1-0 te maken. Leek, want het bleef 0-0 na onzorgvuldig afronden. Met de 0-0 stand gingen we ook de rust in en het was geen echte toppartij om het even oneerbiedig te zeggen.

In de tweede helft leken de twee ploegen gewoon verder te gaan waar ze gebleven waren en NEC probeerde met 10 goed vol te houden. Sterker nog de gasten kwamen op voorsprong door een defensieve fout. Die kwam voor na een sterke en snelle counter, waarna Groeneveld ontsnapte aan de Venlose defensie en goed wist af te maken: 0-1 voor NEC. Lang bleef die achterstand niet voor de Venlonaren, want in de 58e minuut werd er een penalty toegewezen door de scheids. Dit gebeurde na een goede steekpass van Thy op Vito van Crooij en die werd toen neergelegd door Van de Pavert. Clint Leemans ging achter de bal staan en schoot laag en hard raak: 1-1.

VVV-Venlo kreeg maar liefst 10 corners, maar kon daar dus geen rendement uit halen. Het is teken dat er veel werd aangevallen, maar dat niet voldoende werd gedaan. Daardoor konden die corners niet geconverteerd worden tot kansen, laat staan doelpunten. In de 88e minuut stond Tissoudali goed op te letten, toen de keeper een schot losliet van Thy. Maar Tissoudali stond buitenspel, waardoor het feestje niet doorging. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

VVV-Venlo – NEC Nijmegen 1-1 (0-0)

Scoreverloop:

Toeschouwersaantal: 1.933

Gele kaarten

Rode kaarten: Joppen (NEC)

Opstelling VVV-Venlo:

Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Rutten, Van Crooij; Tissoudali, Thy en Hunte

Opstelling NEC Nijmegen:

Delle; Joppen, Van de Pavert, Groeneveld, Bikel; Sleegers, Golla, Larsson; Grot, Verdonk en Dijkstra