VVV-Venlo – PSV

VVV-Venlo 2 - 5 PSV
15 okt 2017 - 14:30Stadion de Koel, Venlo

Lekker zunke, lekker weerke. Het is oktober en we kunnen in de korte broek d´n berg op. Een leuke bijkomstigheid was dat de koploper van de Eredivisie op bezoek kwam in de Koel. Dat betekend dus een uitverkochte Koel! En uiteraard ook met uit supports die plaats nemen onder het uitvak. Helaas gaat het niet meer over het spel en de inzet van VVV maar over de supporters van beide ploegen…

Om half 3 was het dan eindelijk zover en mocht VVV de aftrap nemen. Vlak voor deze wedstrijd werd er trouwens wel gesproeid. De Venlonaren begonnen voortvarend. De clubtopscorer en man in vorm Clint Leemans mocht na een aantal minuten een vrije trap nemen in de buurt van de 16 nadat de rappe Torino Hunte werd neergehaald. Met een lekker hard schot werd Zoet al direct getest, maar de bal verdween via Zoet over.

Het was nu de beurt aan de eindhovenaren. Zij speelden meer als een stel broajers. De mannen van Cocu waren een aantal maal net zo slordig als de gemiddelde zesdeklasser die op zondagmorgen een kater heeft. Ze schoten namelijk zomaar ballen over de achter- of zijlijn. Lekker meegenomen dus. Maar aangezien zij bij PSV voetballen zullen ze vast wel wat meer kunnen dan de gemiddelde zesdeklasser met een kater op zondagmorgen.

Dat lieten ze dan ook bij vlagen zien. Onze Duitse kuus in de goal bracht tot driemaal toe stijlvol redding. Ze lieten met vlagen ook zien dat het wat beter mocht in de afronding aangezien er een aantal maal de bal richting het uitvak werd geschoten. VVV was ondertussen maar sporadisch dreigend en maakte een scherpe indruk, met name Hunte.

Nu was het weer eens tijd voor de Venlonaren. Na een minuut of twintig werd van Crooij goed diep gestuurd. De vlugge aanvaller haalde goed uit maar werd gekeerd door Zoet. Dat PSV toch niet zo’n broajers waren lieten ze nu zien. Binnen een seconde of 15 werd er een trainingsdoelpunt bewerkstelligd en was de Kuus in de goal verslagen.

De Venlonaren kregen het optisch overwicht maar werden tot de 35e minuut niet direct gevaarlijk. Dea troage alde diesel van Seuntjes hield de bal goed bij zich in de kleine ruimte en legde af op Leemans. Die hoefde de bal alleen maar binnen te tikken en zijn vierde doelpunt op rij te maken maar helaas. Hij schoot naast. Een aantal minuten later zorgde Hunte slim voor een strafschop en bezorgde zo Leemans de mogelijkheid op zijn vierde in de laatste vier wedstrijden. Leemans deed dit uiteraard en de Koel was in EXTASE! 1-1! Dit bleek ook de ruststand. Tijd voor een lekkere koude HALVE LITER. Jaja sinds vandaag schenken ze bij VVV 0,5 in plaats van 0,4 liter. Altijd goed nieuws.

De spelers waren net koud op het veld (nou ja wat is koud met dit weer ?) of er kwam een counter uit het boekje. De Venlonaren waren over het algemeen al vrij nauwkeurig met de passes, maar deze counter was erg nauwkeurig. Onze Duitse spits Lennart Thy had nog steeds niet gescoord maar was wederom wel belangrijk voor het volgende doelpunt. Toen van Crooij hem diep stuurde hield hij goed de bal binnen. Hij hield de bal goed bij zich gaf de bal terug op de Vito die inmiddels in de 16 was belandt. Hij gaf de bal goed voor en nota bene Torino Hunte ronde goed af! Heerlijk! 2-1 binnen 3 minuten na rust. Wat een gevoel! Wat een heerlijke zondag! Tot dan toe hé…

Vanaf de 57e minuut begon het met de kanteling van de wedstrijd. Rots in de branding Jerold Promes kwam binnen de lijnen voor de goed spelende Jens Janse. Hij was moegestreden na een uur spelen. Een minuut na de invalbeurt was het raak voor de gasten. De nogal zeer flegmatiek en lui ogende Pereiro liet zien dat hij wel wat met zijn linker kon. Hij kwam nogal heel simpel langs 3 man van VVV, niet dat hij werd aangepakt maar goed. Hij schoot na de actie de bal perfect in de linkerhoek waardoor Unnerstall kansloos was en de stand weer gelijk was.

Jerold Promes dacht ook zo van lekker zunke, lekker weerke en had meer zin in een lekker rustig terrasje op zondagmiddag. Arias liep de bal over de zijlijn en dit werd niet gezien. Hij speelde daarna een Venlonaar simpel voorbij, maar speelde de bal te ver voor zich uit. Promes dacht dat hij wel bij de bal kon. En dat kon hij ook. Hij kwam met een harde tackle in en speelde de bal. Niet onbelangrijk om te melden is dat hij na het spelen van de bal toch nog de man raakte, ook niet onbelangrijk is dat het nogal erg hard was. Makkelie besloot om hem rood te geven, in mijn ogen volledig terecht na het zien van de beelden en hij kon boven aan de trap nu van het zonnetje genieten.

Uit de vrijetrap werd de Duitser van PSV gevaarlijk, Schwaab kopte de bal op de lat en verzilverde bijna direct de rode kaart van PRomes. Een paar minuten later werd Luuk de Jong in stelling gebracht van de zijkant. Hij kopte de bal kansloos naast. Met nadruk op hij. Wat belangrijk om te vermelden is voor de wedstrijd was dat de grensrechter niet wist dat als een PSV speler de bal als laatste raakt het een achterbal is voor VVV. En ja, precies zoals het dan altijd gaat in de voetballerij, de fout van de scheidsrechter wordt altijd afgestraft. Uit deze corner was de Duitser van PSV toch trefzeker en had PSV binnen 10 minuten de wedstrijd volledig gekanteld en binnen 15 minuten de wedstrijd volledig beslist en werd VVV totaal niet meer gevaarlijk.

De Venlonaren werden nog een keer geklopt. Deze goal had meer weg van comedy capers dan van professioneel voetbal. Onze laatste Duitse vriend van vandaag, Nils Röseler hield de bal tegen en trapte hem weg. Het probleem was alleen dat Unnerstall al naar de bal was gedoken en zo mis taste. Het andere probleem was dat de bal precies voor Pereiro zijn hoofd kwam en die wist hier wel raar mee.

Onze mannen hielden het net als tegen Ajax een uur knap en goed vol. Helaas benadeelde Promes zijn team met een domme rode kaart vandaag, maar ook volgende week. De mannen kregen dan ook een welverdiend applaus voor hun inzet en ze waren wederom niet weggespeeld. Het heeft er in gezeten maar helaas. Volgende week is belangrijker dan vandaag! Bij deze wil ik Torino Hunte er eens uitlichten. Hij werd nogal verguisd de afgelopen weken nadat hij minder speelde en een erg grote kans dom miste tegen Groningen. Hij werkte echter wel hard en was vandaag een van de betere!

Dan nog wat andere puntjes van kritiek, ditmaal op supporters. Ten eerste de PSV supporters onder het uitvak, niet allemaal natuurlijk. IN principe niets mis mee. Behalve als je met een groep uit de hoofdingang stormt en gaat lopen roepen, schreeuwen en op de vuist probeert te gaan met onze supporters. Triest natuurlijk. Wat nog meer triest is zijn een aantal VVV “supporters”. Met de hele erge nadruk op de haakjes tussen de term supporters, want zij zijn dit predicaat niet waard. Het maken van oerwoud geluiden en donkere spelers uitschelden voor *********** slaat natuurlijk nergens op en is te belachelijk voor woorden. Wij als Venlonaren distantiëren ons uiteraard van dit walgelijke gedrag en hopen dat de daders gepakt worden en wegblijven uit het stadion.

Statistieken

VVV-Venlo – PSV 2-5

Doelpuntenmakers: 23. Locadia 0-1, 40. Leemans 1-1, 48. Hunte 2-1, 58. Pereiro 2-2, 67. Schwaab 2-3, 72. Mauro Junior 2-4, 85. Pereiro 2-5.

Scheidsrechter: Makkelie.

Gele kaart: Janse (VVV-Venlo), Arias, Isimat-Mirin (PSV). Rode kaart: 61. Promes (VVV-Venlo). Toeschouwers: 8000.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Janse (57. Promes), Van Bruggen, Röseler en Labylle; Rutten, Seuntjens en Leemans; Van Crooij (74. Nwakali), Thy (86. Tissoudali) en Hunte.

https://www.youtube.com/watch?v=BKfrxsBG0lI

Interviews

Interview met Maurice Steijn voor de wedstrijd VVV-PSV; Wij moeten lef en brutaliteit opbrengen vanmiddag.”

Schermafbeelding 2017-10-16 om 11.23.54

(Klik op de afbeelding om het interview te bekijken)

Interview met Ralf Seuntjens; “De Rode kaart was echt een kantelpunt in de wedstrijd.”Schermafbeelding 2017-10-16 om 11.25.50

(Klik op de afbeelding om het interview te bekijken)

Interview met Clint Leemans; “Mijn moeder voelde al in haar buik dat ik wilde voetballen”Schermafbeelding 2017-10-16 om 11.27.30

(Klik op de afbeelding om het interview te bekijken)