VVV-Venlo – Real Sociedad

VVV-Venlo 2 - 0 Real Sociedad
27 jul 2017 - 19:30Stadion de Koel, Venlo

Op donderdagavond 27 juli stond om 19.30 de wedstrijd om de Herman Teeuwen bokaal op het programma. De tegenstander in Stadion de Koel was niemand minder dan het Spaanse Real Sociedad. De subtopper uit Baskenland eindigde vorig seizoen op de 6e plaats in de prestigieuze Primera Division.

Voor aanvang van de wedstrijd werd de Jan Klaassen award uitgereikt. De award wordt altijd uitgereikt aan de speler uit de jeugd die het goed doet in het sportieve aspect, maar ook het goed doet met zijn opleiding. Dit jaar ging de Jan Klaassen Award naar aanvaller Juul Respen.

De wedstrijd begon uitstekend. In de 3e minuut zagen we een vuurpijl van Ralf Seuntjens, maar Vito van Crooij zag er  heil in en wist de bal onder controle te krijgen. De verdediging van de Basken stond klaarblijkelijk niet goed op te letten, maar dat deerde niemand in Stadion de Koel. Met links gaf Van Crooij de bal mooi diagonaal het strafschopgebied in en daar stond onze nieuwe Duitse spits Lennart Thy te loeren. Hij benutte dit buitenkansje en VVV stond al zeer snel op voorsprong tegen de Spanjaarden: 1-0 voor VVV! Na de eerste 10 minuten begon de ‘storm’van VVV-Venlo liggen en kwam de wedstrijd meer in evenwicht te liggen.VVV kregen echter nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden. Driemaal was het eindstation Tissoudali, hij deed alles goed, het ontbrak alleen aan de afwerking bij de nieuwe aanwinst van VVV.

In de 25e minuut kwam Rodrigues akelig dichtbij een doelpunt. Als een gladde aal glipte hij door de defensie en het was aan onze doelman Unnerstall te danken dat het 1-0 bleef. (En ook een beetje aan het feit dat Rodrigues de bal niet vol raakte…) Een kleine 10 minuten later, in de 34e minuut zagen we bijna een verdubbeling van de voorsprong.Een aanval over verschillende schijven werd bijna afgerond, ware het niet dat Thy een teenlengte tekort kwam om doeltreffend te zijn. Tegen het verstrijken van de laatste seconden van de eerste helft moest Unnerstall weer optreden, na een lastig schot van de aanvoerder Pardo. Ook de daaruitvolgende corner werd weggebokst door onze keeper, waardoor we de rust ingingen met een 1-0 voorsprong.Keurig.

In de eerste helft zagen we een VVV dat gretig was en vol voor de ballen ging. Technisch misschien minder vaardig dan de tegenstander, maar op wilskracht werden duels gewonnen en kansen afgedwongen. Solide verdedigen en met een middenveld dat kan schakelen naar zowel offensieve als defensieve modus. In de tweede helft bleven Leemans en Sarpei achter in de kleedkamer, Post en Antonis kwamen in het speelveld. Om nu te zeggen dat dat meteen effect had, is ook weer zo iets. Maar in de 55e minuut stond wel de 2-0 op het scorebord genoteerd. Na een afgedwongen inworp – waarbij Vito een kleine overtreding maakte – en hij gooide de bal naar Thy. Die kopte een behendig door en daar stond Seuntjens klaar om de bal met links achter Sisniega te werken: 2-0!

Kort daarna, in de 58e minuut was het bijna Thy met z’n hoofd die bijna de 3-0 wist aan te tekenen, maar hij kwam net niet uit met z’n passen en werd goed verdedigd door de Spanjaarden. Hierna kwamen de Spanjaarden met 5 wissels, waaronder Xabi Prieto, Januzaj en Canales. Zeker niet de minste namen, maar VVV hield goed stand in de rest van de wedstrijd. Ook onder druk bleven de Venlonaren voetballen en ondanks sommige hachelijke situaties, behield VVV keurig de controle. Real Sociedad kreeg nog twee behoorlijke mogelijkheden. Een vrije trap van Januzaj ging kort voorlangs en tegen het einde van de wedstrijd leek VVV een tegentreffer te incasseren. Met de nadruk op ‘leek’, want Unnerstall bracht prachtig redding op de inzet van de Baskische aanval. Daarna floot de scheidsrechter direct voor het einde van de wedstrijd en had VVV de wedstrijd tegen Real Sociedad met 2-0 gewonnen!

Een hele goede collectieve prestatie van de Venlose formatie op weg naar de rentree in de Eredivisie. Het is altijd afwachten hoe je presteert tegen tegenstanders van formaat, na gespeeld te hebben tegen amateurs. Maar deze wedstrijd liet zien dat VVV-Venlo zeker op de goede weg is richting het begin van de competitie tegen Sparta thuis. Doorzettingsvermogen, felheid, drang naar voren en wilskracht. Eerst volgen nog de oefenwedstrijd tegen EVV en NEC, voordat we dan eindelijk echt gaan beginnen.

https://www.youtube.com/watch?v=biMNiA4SyEA&feature=youtu.be

https://twitter.com/vvvvenlo/status/890677424446361600

https://twitter.com/vvvvenlo/status/890677448878297090

VVV-Venlo – Real Sociedad 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 3. Thy (1-0), 55. Seuntjens (2-0)
Toeschouwersaantal: 2.935
Gele kaarten:
Rode kaarten

Opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall, Janssen (72. Labylle), Promes, Röseler, Rutten; Leemans (45. Antonis), Sarpei (45. Post), Van Crooij; Tissoudali (67. Hunte), Seuntjens en Thy.

Opstelling Real Sociedad:
T. Ramírez (46.Sisniega), Ujía (61.Gorosabel), Llorente R. (46. Aritz), Gaztañaga, Merquelanz (21. Rodrigues), Guevara (61. Zurutuza), R. Pardo, Sangalli (61. X. Prieto), D. Concha (61. Januzaj), Capilla (61. Canales), Muguruza (61. Juanmi).