VVV-Venlo – Roda JC

VVV-Venlo 1 - 4 Roda JC
29 apr 2018 - 14:30Stadion de Koel, Venlo

VVV-Venlo tegen Roda. Een wedstrijd waar voor de Venlonaren niets meer op het spel stond, behalve de eer. De eer van het tweemaal winnen tegen de ploeg uit Kerkrade in de Eredivisie en de eer voor een mooie afsluiting van het Eredivisie seizoen. Hoe mooi het seizoen ook was, het dreigt toch uit te gaan als een nachtkaars. De laatste overwinning dateert toch alweer van begin februari. Daarnaast was het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en de laatste wedstrijd van Koning Hai. Dat stond er dus bij ons op het spel. Voor de gasten uit Kerkrade stond er nog directe handhaving op het spel. Uit de laatste vier wedstrijden werd maar liefst drie keer gewonnen waardoor het perspectief in Kerkrade ineens een stuk beter was. Het was dus ook een wedstrijd tussen een ploeg in vorm en een ploeg uit vorm. Iets kleins wat een groot verschil kan maken in een wedstrijd.

De wedstrijd begon wat traag en het tempo was bizar laag. Maar na ongeveer 5 minuten kwam VVV tot een redelijke aanval. Via Labylle, Rutten en Seuntjes kwam de bal bijna bij Thy terecht, maar een Roda verdediger speelde de bal (opzettelijk?) terug na de keeper die de bal in zijn handen pakte. Roda werd in deze fase beter en je zag ook wel dat enkele spelers creatieve kwaliteiten hebben die VVV totaal niet heeft. Maar spelers zoals Gustafson en Avdijaj heeft eigenlijk geen enkele andere club in het rechterrijtje. Ze spelen natuurlijk niet voor niets bij Roda maar je kunt met vlagen zien dat er kwaliteit en potentie in zit en als je pech hebt komt dat er uit tegen je eigen cluppie. In deze fase kwam het er amper uit, Roda kwam amper tot echt gevaar. Alleen een vrije trap verdween ruim over het doel. Aan de andere kant was het Seuntjes die de bal aflegde op Clint Leemans. Beide spelers verkeren de laatste tijd niet in grootste vorm. Ook vandaag. Leemans ragde de bal richting de kruising maar die bal verdween enkele millimeters langs de paal. Dit voorbeeld is misschien wel exemplarisch voor het in vorm zijn of niet. Tien centimeter naar rechts en het was gewoon een schitterend doelpunt.

Na een domme en slechte aanname leidde Vito van Crooij hoogstpersoonlijk een aanval van Roda in. Hij durfde niet aan de noodrem te trekken waardoor Avdijaj zo door kon lopen en iets van zijn klasse kon laten zien. Een vernuft steekballetje op Schahin, dit werd ternauwernood voorkomen door Rutten, de beste speler op het veld met een geel-zwart shirt aan. Hierna begon direct het gedonder bij de rechterflank. Jannes Vansteenkiste, wie kent hem niet, de linksback van Roda genoot zeeën van ruimte. Te belachelijk om te benoemen eigenlijk. Hij nam de bal aan en nam de bal uit de lucht en schoot hem zo langs Unnerstall. Ondanks alles was dit werkelijk waar een schitterend doelpunt.

Het antwoord van de Venlonaren volgde al snel. Een strakke en goede voorzet werd door Thy richting het doel gekopt, helaas in de handen van Jurjus. Niet veel later volgde een soort zelfde situatie. Dekker gaf ditmaal voor maar de bal schoot door tot bij Hunte, die de bal ineens in het doel schoot. Ook deze goal was fraai want het was geen gemakkelijke bal. De stand werd weer gelijk getrokken. Nog voor rust liet Gustafson zien ook over zeer creatieve kwaliteiten te beschikken. Hij draaide knap en simpel weg, hij versnelde en poeierde maar eens op doel. Gelukkig staat daar nog steeds een grote Duitser in het doel die ballen kan tegen houden waardoor de bal dus over het doel verdween.

In de rust mochten we allemaal afscheid nemen van Hai Berden. De beste man die ons na 15 jaar voorzitterschap gaat verlaten als voorzitter. Zonder hem hadden we deze wedstrijd niet eens kunnen zien. Dus bij deze wil ik Hai nogmaals bedanken voor zijn inzet voor de club! Het gaat je goed Hai!

Na rust ging het eigenlijk al direct fout. De spelers van Roda leken feller en sterker dan de Venlonaren. Het duurde dan ook niet lang voordat de supporters uit Kerkrade weer de hekken in konden. Adil Auassar was de naam. De man die het kleine VVV-Venlo inruilde voor het grote Feyenoord. Hij liet zien nog steeds te kunnen voetballen. Vanuit de middenlijn duurde het exact 8 seconden voordat hij de bal in het doel had gewerkt. Wat voetbal toch simpel kan zijn zou je denken als je dit doelpunt zag. Tien minuten later werd de score door de Kerkradenaren wederom vergroot. Ook ditmaal weer via de rechterkant en zo simpel. Avdijaj gaf voor en Schahin hoefde alleen maar binnen te tikken. Nu was het ook echt klaar met het verzet van VVV-Venlo. Al hoewel, de Venlonaren probeerden het wel maar het lukte gewoen niet en zat er totaal niet in. Enkele pogingen gingen nog richting het doel maar dat mocht niet baten. Om het nog erger te maken werd het 4-1. Ook via de rechterkant uiteraard. Niet eens onverdiend en wederom eigenlijk een best wel aardig doelpuntje. Johan Cruyff zou zelf trots zijn op dit doelpunt. Al moet ik wel zeggen dat ik er nu een stuk meer van kan genieten dan gisteren in het stadion.

Zelf ben ik een van de mensen die het altijd positief probeert in te zien maar dit verslag schrijf ik toch echt met de pest in mijn lijf. Ik vond het zo zonde en jammer voor de supporters die er al het hele jaar waren en VVV ook al jaren steunen. Daarnaast hebben we nog iemand die naar de naam Hai Berden luistert. Die na 15 jaar hard gewerkt heeft een afscheidswedstrijd als deze krijgt. Klop krijgen en vernederd worden door Roda. Ook zo zonde voor dit seizoen, dat op deze manier als een nachtkaars uitgaat. Maar dat betekent ook dat de prestaties van VVV over het gehele seizoen des te knapper zijn en dat iedereen weer terug op aarde is. Zonde en jammer. Helaas.

Statistieken VVV-Venlo – Roda JC 1-4.

Doelpunten: 23. Vansteenkiste 0-1, 33. Hunte 1-1, 48. Auassar 1-2, 57. Schahin 1-3, 77. Engels 1-4.

Scheidsrechter: Danny Makkelie. Gele kaart: Labylle (VVV-Venlo), Ndenge (Roda JC). Toeschouwers: 7.255.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Dekker, Promes ( 61. Jakobsen ), Röseler en Labylle; Seuntjens, Rutten en Leemans; Van Crooij ( 46. Van Bruggen, 87. Korkmaz), Thy en Hunte.

Samenvatting

Hier kun je de samenvatting vinden van de wedstrijd die afgelopen zondag werd gespeeld tussen VVV-Venlo en Roda JC. De beelden komen van het YouTube kanaal van VVV-Venlo.

https://www.youtube.com/watch?v=WxfMUyylxv8

Interviews

Daarnaast zijn er natuurlijk ook interviews gegeven voor en na de wedstrijd tegen Roda JC, door de technische staf en spelers van VVV-Venlo. Aan het woord zijn trainer Maurice Steijn – voor en na de wedstrijd –  , voorzitter Hai Berden en spits Ralf Seuntjens. De beelden zijn van FOX Sports NL.

Voorzitter Hai Berden voor de wedstrijd tegen Roda JC: “Mijn liefde voor VVV is op mijn tiende begonnen” (Klik op de afbeelding voor de video)

2867638_Editorial

Trainer Maurice Steijn voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC: “We moeten het vandaag in stijl afsluiten” (Klik op de afbeelding voor de video)

2867679_Editorial

Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd tegen Roda JC: “Op dit moment speelt er nog niks rondom mij” (klik op de afbeelding voor de video)

2868223_Editorial

Aanvoerder en spits Ralf Seuntjens direct na de wedstrijd tegen Roda JC: “Zonde als je dit laat zien in de laatste thuiswedstrijd” (klik op de afbeelding voor de video)

2867869_Editorial