VVV-Venlo – SC Heerenveen

VVV-Venlo 0 - 2 SC Heerenveen
14 apr 2018 - 19:45Stadion de Koel, Venlo

In de Koel stond gisteravond een wedstrijd tussen het noorden en het zuiden op het programma: VVV-Venlo tegen SC Heerenveen. De Friezen mochten een ritje maken van maar liefst 221 kilometer naar het mooie zuiden. Gelukkig was het uitvak redelijk gevuld, dus tijd voor een mooie pot op een aangename zaterdagavond.

De eerste paar minuten werd er door beide ploegen vooral druk gezet en naar voren gevoetbald. Er was alleen één minpuntje, de bal werd voorin niet goed vastgehouden, waardoor er geen concreet gevaar ontstond. Pas na een kleine tien minuten was er het eerste concrete gevaar. Een aanval kwam terecht bij Romeo Castelen, die Lennart Thy subtiel inspeelde. Die probeerde zijn tegenstander voorbij te spelen om zo goed te kunnen schiet, helaas nam hij hier veel te veel tijd voor en werd zijn schot geblokt. Ook Heerenveen liet van zich horen in de eerste tien minuten. Uit een slecht weggewerkte vrije trap kwam de bal voor de voeten van Rojas. Hij aarzelde geen moment en schoot hard op doel maar miste uiteindelijk. Een aantal minuten later was het Denzel Dumfries die een poging waagde toen de bal uit de kluts voor zijn voeten terecht kwam, ook hij miste het doel. Nu was VVV weer een keer aan de beurt om op doel te schieten. Ditmaal was het Romeo Castelen zelf die maar eens besloot te schieten na een goede aanval, u raadt het al, hij miste ook.

Het was eigenlijk best een open wedstrijd, maar echt 100% kansen waren er nog niet geweest. Totdat Romeo Castelen een mooie steekbal gaf op Lennart Thy, die kon zo door lopen richting de keeper. Ik heb geen idee waarom, maar hij ging kappen en draaien en verprutste op deze manier de 100% kans. Erg zonde want dit was de grootste kans van de wedstrijd. Gelukkig maakte Thy het een aantal minuten later weer goed door een 100% kans te creëren voor Leemans. Dit was dan een penalty, één terechte overigens. Leemans miste vorige week een penalty in de wedstrijd tegen Sparta, dit zou toch geen twee wedstrijden op rij gebeuren ? Maar jawel, hij schoot in dezelfde hoek en miste wederom. Zonde, enorm zonde.

Nu mochten de Noorderlingen weer eens aanvallen. Zouden zij met gevaarlijke spelers zoals Zeneli direct een tik kunnen uitdelen door een tegengoal te maken ? Na een individuele actie van Zeneli kwam hij in een goede schietpositie te staan. Hij schoot hard met een raar effect, waardoor Unnerstall de bal niet kon klemmen en terug het veld in liet komen. Gelukkig voor ons miste Ghoochannejhad de rebound. Dit was dan direct ook het einde van al het gevaar van de eerste helft. Voor de rest gebeurde er niet al te veel meer. Tijd voor een lekker kald pilske!

Nou, de tweede helft ging eigenlijk ook voortvarend van start. Het begon met een schitterende voorzet op Van Crooij die met een duikkopbal langs kopte. Een mooie aanval voor de liefhebber, ook al was het buitenspel en telde een eventuele goal evengoed niet. Enkele minuten later was er nog een schitterende aanval voor de liefhebber, voor zulke aanvallen zouden ze bij de topclubs een moord doen. De aanval werd opgezet via de rechterkant. Castelen kwam goed in de bal, gaf de bal goed af op Seuntjes, die gaf de bal prachtig diep op Rutten en die schoot uiteindelijk na een individuele actie op de lat. Dit was trouwens de eerste, maar volgens mij dan ook direct de laatste goede bal van Seuntjes, hij zat niet bepaald in de wedstrijd gisteren.

De wedstrijd werd vanaf toen iets minder aantrekkelijk, het voetbal werd minder en de kansen ook. Voor VVV ging de pech ook een steeds grotere rol spelen. Dave Bulthuis speelt ouderwets met pinnen in zijn schoenen en dat merkte Thy ook na een uur spelen. Het gevolg: gele kaart voor Bulthuis, een kapotte schoen en een pijnlijke en bloedende voet voor Thy. Die bloedende voet was op een gegeven moment zo erg dat het door zijn schoenen naar buiten kwam en hij moest dan ook verzorgd worden aan zijn voet.

Enkele ogenblikken later was er een vrije trap voor VVV-Venlo op een mooie plek. Natuurlijk ging Leemans achter de bal staan. De Friezen hadden een muur met maar liefst zes man, maar dit allemaal baatte niet. De bal ging namelijk gewoon over de muur heen. Ook net over het doel trouwens.

Terwijl Thy werd verzorgd langs de lijn, ging de wedstrijd gewoon verder. Ondertussen was er een corner die niet gevaarlijk werd, maar VVV kreeg de bal niet helemaal weg. De Friezen hielden druk op het doel en kregen uiteindelijk de bal nog goed voor bij een Heerenveen speler. Deze speler schoot op doel, maar hij schoot zo slecht dat de bal precies in de loop kwam van Ghoochannejhad die snoeihard de bal achter Unnerstall kopte. 1-0 dus.

Enkele minuten later werd de bal door goed doorzetten veroverd rond de middenlijn waardoor meer Venlonaren dan Friezen richting het doel gingen van Heerenveen. Deze situatie werd niet goed uitgespeeld door de Venlonaren, dit resulteerde alleen in een schot in de handen van Hansen. Ondanks de verschillende mogelijkheden voor de Venlonaren was dit een van de eerste ballen die Hansen tegenhield.

VVV-Venlo kregen na het doelpunt steeds meer moeite tegen de Friezen en het leek dan ook alsof de kopjes wat gingen hangen. Ze probeerden het wel en gingen er ook voor maar het zat ook niet mee. Veel ballen kwamen net bij Heerenveen-spelers terecht, of de Heerenveen-spelers hielden de bal nog net tegen waardoor aanvallen bijvoorbeeld niet verder konden. Deze ploeg heeft op dit moment gewoon vertrouwen nodig en dat krijg je alleen door veel te scoren en te winnen. Helaas zou dit ook niet meer gaan lukken deze avond.

Leemans werd wel nog gewisseld voor Hunte waardoor Castelen op het middenveld ging spelen, daarnaast schoof Seuntjes door richting de spits en ging van Bruggen naar het middenveld. Dit baatte ook uiteindelijk allemaal niet. Rutten raakte een hoge bal verkeerd en leverde deze in bij een Heerenveen speler die de directe tegenstander van Rutten wegstuurde. Rutten kwam nog wel bij zijn man maar toen werd hij nogmaals voorbij gespeeld. Uiteindelijk schoot de directe tegenstander van Rutten, ook wel Mihajlovic genoemd, in de korte hoek in het doel. Ook nog eens een blunder van Unnerstall. Emil Riis Jakobsen kwam nog in de ploeg voor Castelen maar meer gebeurde er ook niet, je zag dat het elftal gebroken was en dat er geen geloof meer was.

De wedstrijd begon uiteindelijk nog redelijk maar helaas werd een grote kans van Thy en de penalty van Leemans niet verzilverd. Als dit wel was gebeurd dan was er een hele andere wedstrijd ontstaan waardoor de geelzwarten veel vrijer konden voetballen. Na de tegengoals zag je gewoon het vertrouwen en geloof van de ploeg een deuk krijgen en die kwamen ze uiteindelijk niet meer te boven. Komende donderdag volgt alweer een nieuwe wedstrijd, ditmaal uit tegen Ajax. Ook niet bepaald een wedstrijd waarin je je vertrouwen kunt opkrikken zou je in eerste instantie denken. Echter, als er een resultaat wordt gehaald zal dat het vertrouwen wel een boost kunnen geven. Hopen op het beste dan maar donderdag!

FORZA VVV!

VVV-Venlo – SC Heerenveen 0-2
Doelpunten: 69. Ghoochannejhad 0-1, 79. Mihajlovic 0-2.
Scheidsrechter: Dennis Higler. Gele kaart: Leemans, Van Crooij (VVV-Venlo), Bulthuis (Heerenveen). Toeschouwers: 7.054.
Bijzonderheid: 27. Leemans (VVV-Venlo) mist een strafschop.
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Van Bruggen en Labylle; Seuntjens, Post en Leemans ( 76. Hunte); Castelen ( 82. Jakobsen), Thy en Van Crooij.

Samenvatting
Hier kun je de samenvatting vinden van de wedstrijd die afgelopen zaterdag werd gespeeld tussen VVV-Venlo en SC Heerenveen. De beelden komen van het YouTube kanaal van VVV-Venlo.

Interviews
Daarnaast zijn er natuurlijk ook interviews gegeven voor en na de wedstrijd tegen SC Heerenveen, door de technische staf en spelers van VVV-Venlo. Aan het woord zijn trainer Maurice Steijn – voor en na de wedstrijd – , Clint Leemans en aanvoerder Danny Post. De beelden zijn van FOX Sports NL.

Trainer Maurice Steijn voorafgaand aan de wedstrijd met SC Heerenveen: “Kijken nog naar de onderste ploegen ” (klik op de afbeelding voor de video)

2852436_Editorial

Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd met SC Heerenveen: “Beetje jammer dat Thy na de tackle van het veld moet ” (klik op de afbeelding voor de video)

2852737_Editorial

Aanvoerder Danny Post direct na de wedstrijd met SC Heerenveen: “Het zit nu gewoon wat tegen” (klik op de afbeelding voor de video)

2852717_Editorial

Middenvelder Clint Leemans na de wedstrijd met SC Heerenveen: “Twijfels of ik die penalty nog mocht nemen” (klik op de afbeelding voor video)