VVV-Venlo – Sparta Rotterdam

VVV-Venlo 3 - 0 Sparta Rotterdam
12 aug 2017 - 18:30Stadion de Koel, Venlo

Het Eredivisie seizoen is nu dan ook echt begonnen in de Koel en wat voor een begin! Om 18.30 begon de wedstrijd tegen de Spangenaren en een kleine 2 uur later was de eerste overwinning een feit. Met een verdiende 3-0 overwinning werd Sparta terug naar Rotterdam gestuurd.

In de 9e minuut zagen we dat de Eredivisie qua tempo een stuk hoger ligt en het was aan Jerold Promes te danken dat het gevaar redelijk snel geweken was. Uit de corner kwam de afvallende bal terecht bij Sanusi, maar zijn schot verdween langs het doel van keeper Lars Unnerstall. In de 12e minuut moest Tarik Tissoudali de Venlonaren op voorsprong brengen, maar zijn schot was te zacht en het leek alsof Tissoudali de laatste wedstrijden ook al moeite had met de eindactie. De stand bleef op 0-0 staan.

In de 20e minuut komen de Venlonaren goed vrij wanneer Sparta ten strijde trekt. De kopbal van Volas laat keeper Unnerstall aan de grond genageld en zijn poging belandde op de lat. Gelukkig was het de lat…

Sparta had het lichte overwicht in het duel en dat zag je op alle fronten op het veld. In de duels, de combinaties en de manier waarop ze de wedstrijd lazen. In de laatste 5 minuten van de eerste helft zag je dat Sparta gas terugnam en VVV kwam daardoor meer op de helft van Sparta te voetballen. Waar iedereen hoopte dat VVV zou profiteren, hing het doelpunt nou niet direct in de lucht. Daar kwam verandering toen Clint Leemans de bal kreeg op de rand van de 16 en met rechts uithaalde. De bal wist te keeper te verrassen en mede door een vervelende stuit, stond de keeper verkeerd: 1-0 voor VVV!

Na de rust was eigenlijk te verwachten dat Sparta voortvarend uit de starblokken zou komen, maar het was juist VVV dat meteen gretig was bij de start van de tweede helft. Dat resulteerde in een goede actie van Lennart Thy die de lat raakte en in de rebound raakte Vito van Crooij de paal. Twee minuten later in de 48e minuut was het dan wel raak. De bal werd ingebracht in de 16 en Tissoudali nam de bal goed aan en schoot de bal in de draai via de binnenkant van de paal in het doel: 2-0 voor VVV! Een uitstekende start van de tweede helft.

VVV-Venlo zat beter in de wedstrijd de tweede helft en na de 2-0 zagen we over het algemeen meer controle bij de ploeg uit Venlo. Sparta kwam af en toe nog redelijk gevaarlijk voor het doel met enkele schoten van Sanusi, maar telkens was de poging niet afdoende of werd het schot gekraakt door de Venlose verdediging.

In de 83e minuut bleek maar weer dat we echt een uitstekende eerste keeper hebben in Unnerstall, want hij bracht redding op een hard schot. Hij hield zijn doel schoon en dat is altijd lekker voor een keeper. In de tegenstoot maakte Spartaan Chabot een overtreding die hem op zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kwam te staan en dat betekende dat hij met het rood het veld moest ruimen. Niet echt een debuut om van te dromen voor de speler van Sparta, maar dat boeide ons helemaal niet natuurlijk. Sparta had al drie keer gewisseld en waren dus niet in staat nog iets te forceren voor het Venlose doel.

Het slokakkoord van de wedstrijd was voor geelzwarten. Thy werd weggestuurd en stond 1-op-1 met een verdediger. Thy bleef rustig en had ook voor de snel opstomende Van Crooij, die bleef kalm en stiftte de bal met links in de lange hoek: 3-0! Wow! Na 94 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de eerste overwinning van het seizoen een feit.

Na de wedstrijd bij de persconferentie zij Maurice Steijn het volgende over de wedstrijd: “Ik vond dat Sparta de bovenliggende partij was in de eerste helft. Wij waren gespannen, dat zag je aan de ploeg. We waren slordig aan de bal en raakten de bal snel kwijt. We hadden de grote kans van Tissoudali en die wordt van de lijn gehaald, maar aan de andere kant komen we ook goed weg door de kopbal op de lat van Sparta. Dan scoor je op een gelukkig moment de 1-0 met Clint Leemans, net voor rust. In de tweede helft kwamen we furieus uit de startblokken met een bal op de lat van Thy en een bal op de paal van Van Crooij. Uiteindelijk maakt Tissoudali dan de 2-0. De jongens hebben hard gewerkt en je hoopt op geen aanslutingstreffer van Sparta. Sanusi kreeg nog een behoorlijke kans, maar na de rode kaart was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Dan maakt Van Crooij nog de 3-0 en ja, dan is het een heerlijke overwinning.

Sparta is een jaar verder, maar je ziet dat teamwork heel belangrijk is vandaag. Op basis van vechtlust en elkaars fouten corrigeren kom je verder. Dat moet de insteek zijn voor de komende 33 wedstrijden”

Een hele belangrijke overwinning voor de Venlonaren! Drie doelpunten gescoord, een schoon doel en drie punten in de pocket tegen wat misschien wel een directe concurrent wordt. Ons Eredivisie avontuur is geweldig begonnen, op naar FC Twente!

VVV-Venlo – Sparta Rotterdam 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 45. Leemans (1-0), 48. Tissoudali (2-0), 90. Van Crooij (3-0)

Toeschouwersaantal: 5.832

Gele kaart: Chabot (Sparta Rotterdam)

Rode Kaart: Chabot – 2x Geel (Sparta Rotterdam)

Opstelling VVV-Venlo

Unnerstall; Janssen (90. Labylle), Promes, Röseler, Dekker (81. Van Bruggen); Leemans, Rutten; Seuntjens; Tissoudali (72. Hunte), Thy en Van Crooij

Opstelling Sparta Rotterdam:

Kortsmit; Floranus, Breuer, Chabot, Dougall; Sanusi, Spierings (82. Duarte), Dobson; Alhaft (76. Verhaar), Volas, Goodwin (66. Ache)

Interviews

Trainer Maurice Steijn voorafgaand aan de wedstrijd; “We moeten elke wedstrijd als finale zien!”Schermafbeelding 2017-08-13 om 14.39.23

(Klik op de afbeelding om het interview te bekijken)

Vito van Crooij vlak na de wedstrijd; “Tien goals dit seizoen is een uitdaging.”

Schermafbeelding 2017-08-13 om 14.39.38

Tarik Tissoudali na de wedstrijd; “Het gebaar was voor de familie van Nouri!”

Schermafbeelding 2017-08-13 om 14.40.04

Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd; “Met het oog op het programma is deze overwinning belangrijk.”