VVV-Venlo – SV Venray

VVV-Venlo 7 - 1 SV Venray
15 jan 2018Stadion de Koel, Venlo

De reserves van VVV-Venlo hebben de oefenwedstrijd met SV Venray uit de Eerste Klasse winnend weten af te sluiten. Op een zeer regenachtige maandagavond werd het in Stadion de Koel 7-1 voor de Venlonaren. Het verschil was op een gegeven groot en de geelzwarten hadden dan ook geen probleem met de gasten uit Venray.

Een aantal spelers die in de basis stonden hebben ook al minuten gemaakt in de Eredivisie en zo stond er toch een redelijk sterke VVV op de grasmat. Ook was het natuurlijk een goede mogelijkheid om sommige jeugdspelers aan het werk te zien en te kijken op welk niveau ze zijn in verhouding met de selectiespelers. Veel eerste elftalspelers kregen rust en waren niet aanwezig bij de wedstrijd. Zij hadden wel voor de wedstrijd getraind.

Tissoudali opende al vroeg de score na een goede actie van Labylle en maakte er zo 1-0 van. Het tempo van de eerste helft was erg laag en dat zag je eigenlijk ook aan het team. Het leek net of ze in slaap gesust werden en kregen daar in de 23e minuut de rekening voor gepresenteerd. Venray kon makkelijk doorsteken en Touratzidis schoot de 1-1 tegen de touwen achter keeper Van Crooij.

Nieuweling Jakobsen zette snel orde op zaken door twee minuten later de 2-1 binnen te knallen. Zijn schot met links in de korte hoek was niet onhoudbaar, maar wel echt hard en zuiver. Zijn eerste officieuze doelpunt in het shirt van VVV was een feit. Net voor het einde van de eerste helft was het Gielen die de ruststand van 3-1 op het scorebord wist te zetten. Het was weinig oogstrelend die eerste helft, maar zoals al eerder gezegd, het is altijd wel goed om de reserves aan het werk te zien.

In de tweede helft vond er een wissel plaats bij VVV-Venlo. Van Dijck kwam in het veld voor Van Horne, en dat was gelijk ook de enige wissel in de wedstrijd aan de zijde van de Venlonaren. Tissoudali maakte er 4-1 en 5-1 van, waarna Jakobsen een penalty benutte en het 6-1 werd. Het slotakkoord was voor Bezzat die eenvoudig de 7-1 binnenschoot.

Het is altijd interessant om te zien hoe nieuwe spelers zich laten gelden in een wedstrijd, maar Jakobsen ziet eruit als een aanwinst voor het team. Hij is lang en redelijk sterk, ook werkt hij hard. Hij kan de bal vasthouden voorin en die dan kwijt aan de buitenspelers. Maar hij is een echte Engelse type spits en wil zo veel mogelijk rond die 16 hangen. Zeker een ander soort speler dan Thy, maar ook met een neusje voor de goal. We gaan het zien.

Zaterdag begint de competitie al weer, daarin spelen we uit tegen ADO Den Haag.

VVV-Venlo – SV Venray 7-1 (3-1)
Scoreverloop: 12. Tissoudali (1-0), 23.Touratzidis (1-1), 25. Jakobsen (2-1), 44. Gielen (3-1), 67. Tissoudali (4-1), 71. Tissoudali (5-1), 83. Jakobsen (6-1), 84. Bezzat (7-1)

Opstelling VVV-Venlo:
Delano van Crooij; Dekker, Janse, Van Horne (46. Van Dijck) en Labylle; Bezzat, Tissoudali en Gielen; Respen, Jakobsen en Rijkers.