VVV-Venlo – Vitesse

VVV-Venlo 2 - 2 Vitesse
24 feb 2018 - 20:45Stadion de Koel, Venlo

Gisteravond mochten we lekker in de vrieskou een potje van de Venlonaren gaan bekijken. Dat mensen geen zin hadden in de kou was te merken. Het stadion was wat minder goed gevuld dan de laatste weken en VVV-Venlo doet het toch vrij aardig. Met als tegenstander Vitesse kregen veel mensen het ook niet echt warmer, ook al is de club uit Arnhem erg goed bezig.

De supporters van Vitesse begonnen sfeervoller dan de Venlonaren en dat gold ook voor de spelers op het veld. Vitesse was de eerste paar minuten feller en gewoon beter. Dit resulteerde in een geblokkeerd schot van Mason Mount en uit de hierop volgende corner een vrije kopkans voor Matt Miazga. Vanaf hier namen de Venlonaren het over qua sfeer en spel. De mannen van Steijn werden op het veld steeds sterker en hielden steeds langer de bal vast, waardoor er meer rust in het spel kwam. De vijfmans achterhoede van Vitesse had steeds meer moeite met de lopende aanvallers van VVV.

Toen zelfs Moreno Rutten op avontuur ging werd het de Arnhemmers te veel. Rutten liep een paar spelers van Vitesse voorbij en gaf op Iniesta achtige wijze een schitterende steekbal op Torino Hunte en die promoveerde deze steekpass tot een assist! Weer een lekkere start met een voorsprong binnen tien minuten! Kort na het doelpunt werd er een vrije trap weggeven op een meter of twintig van het doel. Het Chelsea pareltje Mason Mount mocht deze vrije trap nemen. Dit deed hij alleraardigst, maar wij hebben gelukkig nog steeds Lars Unnerstall, hij haalde de bal vakkundig uit het doel met een goede redding.

VVV bleef de bovenliggende partij en de Arnhemmers hadden moeite met het controleren van het middenveld en het winnen van de duels. De wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van Vitesse, maar tot echt grote kansen kwamen de Venlonaren niet. Een schotje van Post konden we nog noteren voor de 25e minuut. In de 25e minuut was het Lennart Thy die van afstand op doel schoot. Via een vervalst polletje stuiterde de bal over Remko Pasveer heen. Of het was een blunder van Pasveer, dat kan ook. Hoe dan ook, die bal zat er weer in! 2-0 al binnen 25 minuten. Wat een luxe in de Koel!

VVV bleef aandringen en scoorde een kleine vijf minuten later weer een doelpunt! Ditmaal was het Nils Röseler. Helaas schoot hij in het eigen doel en werd de stand dus 2-1. Ondanks dat de stand veranderde, veranderde het spelbeeld helemaal niet. VVV was en bleef sterker en dreigender. Een mooie dieptepass werd door Thy met het hoofd verlengd tot aan Hunte. Helaas kon hij zijn tweede doelpunt niet maken want hij kwam net niet uit met zijn passen. Tot aan de rust werd VVV niet echt gevaarlijk, buiten wat afzwaaiers dan. Gelukkig speelde VVV goed in op de kou en was er ook warme chocomel te verkrijgen en een borreltje. Op deze manier konden de supporters lekker opwarmen in de rust.

Voor de Venlonaren was het noodzakelijk dat de voorsprong na rust zo lang mogelijk moest worden vastgehouden. Hier kwam eigenlijk niets van terecht. De stand was binnen twee minuten alweer gelijk getrokken door Mount uit een vrije trap. Deze bal leek echter wel houdbaar, maar helaas. Toch knap van Vitesse, twee doelpunten scoren en zelf geen één kans kunnen creëren.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft rigoureus. De mannen van Henk Fräser waren ineens sterker en feller. Ze hadden ook het middenveld meer in bezit omdat van der Werff naar het middenveld was doorgeschoven. Ondanks dat werd Vitesse zelf niet echt gevaarlijk. Het was wel een leuke en spannende wedstrijd om naar te kijken en het leek verdacht veel op een kopie van de vorige wedstrijd tegen Groningen.

Het volgende echte doelgevaar kwam pas rond de 70e minuut van de voet van Castaignos. De nogal bekritiseerde spits van Vitesse had de bal bij de tweede paal voor het intikken maar liet zien niet voor niets bekritiseerd te zijn. De beste man verlengde de bal eigenlijk in plaats van de bal in het doel te tikken. Enkele minuten later was het weer Vitesse dat voor doelgevaar zorgde. Dit was dan ook direct de eerste uitgespeelde aanval van de gasten. De beste speler van Vitesse,  kwam via een mooie combinatie voor Unnerstall terecht. Maar zoals zo vaak dit seizoen was Unnerstall goud waard en hield hij de bal goed uit het doel.

Nu was het weer de beurt aan de Venlonaren. Net zoals de vorige week werden de Geel-Zwarten de laatste tien minuten weer wat sterker met nog een hele grote vrije schietkans voor Ralf Seun of God. Na een goede aanval kwam de bal bij hem terecht maar helaas kon ook deze week de man of the match zijn verdiende titel niet verzilveren. Ook Vito van Crooij, die langzaam zijn vorm weer lijkt te vinden kwam nog tot een schot maar ook hij verzilverde zijn kans niet.

Het slotakkoord was voor de Vitessenaren. Ditmaal was het de jonge Mitchell van Bergen die op dezelfde wijze als Mount op doel mocht schieten. Helaas voor hem produceerde hij een rollertje en was dit ook direct het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Al met al was het een leuke wedstrijd om naar te kijken, maar was het ook een wedstrijd met twee gezichten waarin VVV-Venlo de eerste helft de betere partij was, maar waar het in de tweede helft amper iets in de melk te brokkelen had. Verder wil ik het team complimenteren met de strijdlust die het heeft getoond, ondanks dat niet alles goed gaat wordt er toch hard gewerkt door iedereen. Spelers zoals Seuntjes, Röseler en Jansen blijven opmerkelijk genoeg toch gemakkelijk overeind in de Eredivsie, iets wat ook zeer knap is en te danken is aan de werklust van het gehele team. We hebben nog maar één overwinning nodig en dan zijn we al veilig gespeeld. Wat een lekker gevoel is dat toch!

VVV-Venlo – Vitesse 2-2

Doelpunten: 10. Hunte 1-0, 24. Thy 2-0, 29. Röseler 2-1 (eigen doelpunt), 47. Mount 2-2,

Scheidsrechter: Siemen Mulder. Gele kaart: Janssen, Seuntjens (VVV-Venlo).

Toeschouwers: 6.168.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Dekker (85. Promes), Post, Röseler en Janssen; Rutten, Seuntjens en Leemans; Van Crooij, Thy (90. Opoku) en Hunte (64. Castelen).

Samenvatting

Hier kun je de samenvatting vinden van de wedstrijd die afgelopen zaterdag werd gespeeld tussen VVV-Venlo en Vitesse. De beelden komen van het YouTube kanaal van VVV-Venlo.

Doelpunten VVV-Venlo

Hieronder ook de doelpunten van Torino Hunte en Lennart Thy. Deze beelden zijn van het YouTube kanaal van VVV-Venlo.

Interviews

Daarnaast zijn er natuurlijk ook interviews gegeven voor en na de wedstrijd door de technische staf en spelers van VVV-Venlo. Aan het woord zijn trainer Maurice Steijn – voor en na de wedstrijd – aanvoerder Danny Post en aanvaller Torino Hunte. De beelden zijn van FOX Sports NL.

Trainer Maurice Steijn voorafgaand aan de wedstrijd met Vitesse: “Het enige dat er aan ontbreekt is dat we minder scoren” (Klik op de afbeelding voor de video)

steijnpre

Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd met Vitesse: “Hij had hem van mij wel op de stip mogen leggen” (Klik op de afbeelding voor de video)

2133194_Editorial

Aanvoerder Danny Post direct na de wedstrijd met Vitesse: “Het lijkt alsof we al jaren meedraaien” (Klik op de afbeelding voor de video)

2133180_Editorial

Aanvaller Torino Hunte na de wedstrijd met Vitesse: “Ik kan zowel buitenom als binnendoor”