VVV-Venlo – Willem II

VVV-Venlo 3 - 3 Willem II
25 nov 2017 - 18:30Koning Willem II Stadion, Tilburg

Teleurstelling. Dat is het gevoel dat waarschijnlijk overheerst bij heel van ons. Iedereen benadrukte eerder deze week hoe belangrijk de wedstrijd tegen Willem II zou zijn en om heel eerlijk te zijn, speelde VVV een goede wedstrijd. Het leek alsof de ploeg de laatste 10 minuten even ‘rustig’ aan deed, want de scherpte was er vanaf. Daar kon Willem II gebruik van maken en in de slotseconden de 3-3 aantekenen. Onverdiend punten verloren? Ja en nee. We hebben het over ons zelf afgeroepen.

VVV begon weer eens lekker aan de wedstrijd en dat is geen sarcasme. Vol energie en passie, vanaf minuut 1 was het duidelijk wie de betere ploeg was en dat was VVV. De Venlonaren hadden de Tilburgers volledig onder controle en het was eigenlijk wachten totdat VVV dat overwicht kon omzetten in doelpunten. In de 7e minuut kreeg Ralf Seuntjens een enorme kans om de score te openen, maar zijn kopbal was niet gericht genoeg, waardoor Branderhorst knap redding kon brengen. De corner die daarop volgde kwam uiteindelijk voor Vito van Crooij en die haalde hard en nauwkeurig uit met zijn linkerpoot: 1-0!

Het was dezelfde Van Crooij die vertrouwen tankte uit de eerste helft en in de 16e minuut het probeerde met een volley. De poging ging ruim langs, maar het was wel tekenend voor het vertrouwen van Vito in deze wedstrijd. Dat hadden we eigenlijk na Twente uit, niet meer gezien bij de aanvaller. 10 minuten later was het Thy die loskwam van zijn directe tegenstander en schoot in de korte hoek, maar de poging was niet venijnig genoeg en Branderhorst bracht andermaal redding. Het was een beetje het verhaal van de eerste helft: VVV probeerde wel, maar kon niet doordrukken. Daarop volgde nog kansen van Seuntjens, Hunte, Röseler en Van Crooij. Allen waren niet krachtig genoeg om Branderhorst te passeren. Het was zelfs even schrikken in de 37e minuut toen Sol bijna de 1-1 aantekende met zijn hoofd, maar wat hebben we toch ook een geweldige keeper. Gevolg? Een 1-0 ruststand en met in ons achterhoofd de gedachte dat we die 2-0 moesten gaan maken, want anders krijg je dadelijk nog de deksel op de neus.

Damian van Bruggen speelde een zeer solide wedstrijd en op de positie van Post is hij echt een sterke stand-in. De verdediger annex middenveld, zorgde er in de 49e minuut dat daar de ‘bevrijdende” 2-0 kwam voor VVV. De bal bleef een beetje rommelig in de 16 liggen na een corner en de PSV-huurling maakte daar gretig gebruik van: de marge stond nu op 2 en alles leek koek & ei te zijn in De Koel. Ik zeg leek, want Willem II kwam steeds gevaarlijk voor het doel en met name Azzaoui had een sterke invalsbeurt, net als Croux. In de 62e miunuut kwamen de gasten op 2-1 door dat een schot van Azzaoui door iedereen werd aangeraakt en daardoor nog in doel belandde: Motdomme.

VVV-Venlo bleeft het overwicht houden en ging op zoek naar die 3-1. Van Crooij en Leemans (2x) kregen kansen, maar konden het de Tilburgse defensie niet echt lastig maken. Thy scoorde weer niet, maar hij zorgde wel dat er een penalty kwam in het voordeel van de Venlonaren. Leemans ging achter de bal staan zoals altijd en faalde niet: 3-1! Heerlijk gevoel en dat met nog 18 minuten te spelen, dat lijkt toch binnen. Nou mensen, het blijft VVV en dat zag je nog geen twee minuten later. Ogbeche kopte de 3-2 binnen en die man was goed aan het voetballen. Eigenlijk heeft Willem 2 a 3 spelers gehad die enigszins iets deden dat op voetbal leek, maar juist die mensen waren tot nu toe beslissend.

De Venlonaren leken totaal geen puf meer te hebben en verder dan een poging van Van Crooij kwamen ze niet. De Tilburgers daarentegen leken een nieuwe soort energie gevonden te hebben. Ze waren in de 84e minuut akelig dichtbij de gelijkmaker, maar de Venlose defensie kon die nog weren. Maar in de blessuretijd van de wedstrijd, sloeg het noodlot toch toe. Er werd niet goed opgelet, zonder concentratie gevoetbald en daardoor kon Ogbeche – alweer – de 3-3 aantekenen. Een hele flinke domper.

Een hele belangrijke les in efficiëntie is ons geleerd door Willem II, een concurrent. VVV moet leren een voorsprong te consolideren en de controle over de wedstrijd te houden en niet te verslappen. Want anders, krijg je taferelen zoals gisterenavond. We hadden weg kunnen lopen bij de onderste plaatsen, maar in plaats daarvan hebben we 1 puntje gepakt. Troost is wel dat Roda, NAC, Sparta, Excelsior, Groningen en Twente verloren. We lopen dus 1 puntje weg. Volgende week tegen AZ thuis moet het wel echt beter.

VVV-Venlo – Willem II 3-3 (1-0)

Scoreverloop: 7. Van Crooij (1-0), 49. Van Bruggen (2-0), 62. Ogbeche (2-1), 72. Leemans (3-1), 74. Ogbeche (3-2), 90. Ogbeche (3-3)

Gele kaarten: Haye, Ogbeche, Azzaoui, Sol (allen Willem II)

Rode kaarten:

Toeschouwers: 6.782

VVV-Venlo:

Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Van Bruggen, Seuntjens; Hunte, Thy (73. Opoku) en Van Crooij

Willem II:

Branderhorst; Lewis, Lachman, Heerkens, Van der Linden (87.Crowley); Lieftink (46. Azzaoui), Haye, Rienstra; El Hankouri (79. Croux), Ogbeche en Sol.

Samenvatting

Interviews

Maurice Steijn voor de wedstrijd tegen Willem II: “Geen gegeven als je van Real Madrid komt, dat je dan speelt” (klik op de afbeelding voor de video)

steijnpre1

Maurice Steijn na de wedstrijd: “Deze wedstrijd moet je gewoon binnenslepen” (klik op de afbeelding voor de video)

steijnpost1

Vito van Crooij direct na de wedstrijd: “Krijgen de eerste twee goals ontzettend dom tegen” (klik op de afbeelding voor de video)

vitopost

Ralf Seuntjens na de wedstrijd: “Het is doodzonde dit” (klik op de afbeelding voor de video)