Willem II – VVV-Venlo

Willem II 3 - 0 VVV-Venlo
07 feb 2018 - 20:45Koning Willem II Stadion, Tilburg

Het leek ons allemaal voor de wind te gaan. Na de eerste goede seizoenshelft bleven we ook in het jaar 2018 punten pakken met mooie resultaten tegen ADO, NAC en Feyenoord was het een en al hossana. De landelijke media had veel aandacht voor de stuntploeg van Maurice Steijn. Er werd zelfs al gezegd dat we veilig waren en meespeelde om een Europa League ticket. Maar op onze mooie 115e verjaardag werden we even weer met de zwevende voetjes terug op de grond gezet. Een afgetekende 3-0 nederlaag tegen Willem II was het resultaat.

Vooraf was het voor iedereen duidelijk. Willem II die thuis nauwelijks wedstrijden wist winnen en nog geen een keer de 0 wisten te houden in eigen huis tegen VVV die in uitwedstrijden pas 1 keer wist te verliezen en eigenlijk wel elke wedstrijd een doelpuntje mee wist te pikken. Dat moest wel resulteren in punten voor de Venlonaren. En heel eerlijk gezegd leek ondanks dat Vito van Crooij door een blessure en Danny Post door een schorsing ontbraken in de basisopstelling geen vuiltje aan de lucht. Het gebruikelijke recept werd weer uit de kast gehaald. De Venlonaren zakte ver terug en lieten de thuisspelende ploeg lekker hun gang gaan, hopend op dat ene kansje dat ons de drie punten zouden bezorgen. De Tilburgers hadden wel meer balbezit maar wij weten dat meer balbezit niet per definitie betekent dat je beter bent. Ook nu werd er vrijwel niets met het balbezit gedaan. We zaten dan ook allemaal rustig af te wachten dat Willem II het zichzelf moeilijk ging maken.

Maar toch was er een gevoel dat het vanavond weleens fout zou kunnen gaan. De Venlonaren waren zeer slordig met het schaarse balbezit en wisten niet tot nauwelijks de bal over een paar meter naar elkaar over te spelen. Willem II was veel feller en wisten eigenlijk elk duel te winnen. De blessure van sterkhouder Promes hielp al helemaal niet mee. Waar iedereen dacht dat Steijn met Rutten op het middenveld zou gaan spelen gaf hij Vito van Crooij de opdracht om op het middenveld te gaan spelen. Daardoor schoof Damian van Bruggen een linie terug. Dat gaf veel onrust en het leek net alsof de ploeg het geloof en het vertrouwen kwijt raakte. Het was onherkenbaar en vele fouten volgde.

Met wat kleine speldenprikjes werd Willem II steeds gevaarlijker. Vooral de laatste 5 minuten voor rust werd het echt eenrichtingsverkeer. We hoopte dan ook dat we de eerste helft door zouden komen en door wat kleine omzettingen wellicht de tweede helft beter te kunnen anticiperen op Willem II. Maar op het meest gevaarlijke moment om een doelpunt tegen te krijgen, kregen we een na een scrimmage het doelpunt tegen. Het eerste schot werd nog op de doellijn gered door Roel Janssen, het tweede schot belandde op de paal waardoor iedereen uit positie was. Het derde schot werd hierdoor hard binnengeschoten door Ogbeche. 0-1 voor Willem II en dit was ook de ruststand.

Toch gingen we weer vol vertrouwen van start aan de tweede helft. We hebben al vaker tegen een 1-0 tegenstand aangekeken maar daar werd de ploeg eigenlijk nooit echt warm of koud van. Met het spel dat we spelen weten we dat er altijd een kansje zou gaan volgen op de gelijkmaker. Maar Willem II was niet van plan om mee te werken aan dit plan. Vol gas gingen zij van start wat resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten. De 2-0 bleef dan ook niet lang uit. Het was Ben Rienstra dat na een mislukte volley van Ogbeche met een droog schotje dat nog van richting werd verandert de score verdubbelde. En als dan een paar minuten later een van de beste keepers van de Eredivisie ook steken laat vallen weet je dat het een drama avond gaat worden. Na een hoekschop weet Unnerstall de bal niet te klemmen en via een hard schot van Croux dat nog via het hoofd van Dekker het doel in beland weet je dat het voorbij is. We weten allemaal dat het bijna onmogelijk is om van een 3-0 achterstand terug te komen.

De Venlonaren werden eindelijk een beetje wakker van de roze wolk en begonnen iets meer controle te krijgen. Met een schot van Vito van Crooij en schotje van Castelen was het al iets beter maar nog altijd te flets en te weinig. Willem II hoefde niet meer en trok zich ook in zijn schulp waardoor de slotfase van de wedstrijd er niet beter op werd. De Tricolores werden wel nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Unnerstall en als ze het wat beter hadden uitgespeeld had de score wel nog uitgebreid kunnen worden. Maar goed dat gebeurde niet en hiermee werd de avond afgesloten met een keiharde 3-0 nederlaag.

Het was een beetje een déjà vu van de wedstrijd tegen Heracles. Toen hadden we ook een goede periode met overwinningen en wedstrijden waar we punten pakte. Ook toen gaven we niet thuis en werd de wedstrijd kansloos met 3-0 verloren. Ook toen zag onze doelman er niet goed uit bij een doelpunt. Maar gelukkig weten we ook dat de periode die na deze wedstrijd volgde erg goed was. We gaan er dan ook vanuit dat het een incident was en dat we lekker door blijven voetballen. We staan nog altijd op de 9e plek met 29 punten uit 22 wedstrijden. Wat meer dan goed is. In principe hebben we nog 6 punten nodig om 100% zeker veilig te zijn. De volgende kans om punten te pakken is aanstaande zaterdag als we spelen in Alkmaar tegen AZ.

Statistieken

Willem II – VVV-Venlo 3-0.

Doelpunten: 44. Ogbeche 1-0, 49. Rienstra 2-0, 52. Croux 3-0.

Scheidsrechter: Ed Janssen. Gele kaarten: Croux (Willem II), Röseler, Dekker (VVV-Venlo).

Toeschouwers: 11.500

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Dekker, Röseler, Promes (34. Van Crooij) en Janssen; Seuntjens, Van Bruggen en Leemans; Hunte (46. Castelen), Thy en Opoku (84. Labylle).

Samenvatting

samenvatting

Samenvatting Willem II – VVV-Venlo

De samenvatting van Willem II – VVV-Venlo, een wedstrijd uit speelronde 22 van de Eredivisie, gespeeld op 7 februari 2018.

Interviews

Voor en na de verloren wedstrijd met Willem II, zijn er verschillende interviews gehouden. Onze trainer Maurice Steijn werd geïnterviewd. Ook onze aanvoerder Ralf Seuntjens en doelman Lars Unnerstall werden geïnterviewd na de wedstrijd. De beelden zijn van Fox Sports NL en zijn te bekijken op hun website door op de link te klikken.

Steijn: “Het doel is handhaving en daar blijf ik bij”

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn voorafgaand aan het duel in de Eredivisie tussen Willem II en VVV-Venlo.

 

Steijn: “Dit was misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen”

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn na afloop van de wedstrijd in de Eredivisie tussen Willem II en VVV-Venlo.

Seuntjens: “Vandaag was het gewoon een waardeloze wedstrijd”

VVV-Venlo-aanvoerder Ralf Seuntjens na afloop van de wedstrijd in de Eredivisie tussen Willem II en VVV-Venlo.

Unnerstall: “Het spel was gewoon niet goed genoeg vandaag”

VVV-Venlo-doelman Lars Unnerstall na afloop van de wedstrijd in de Eredivisie tussen Willem II en VVV-Venlo.