Fortuna Sittard 0-2 VVV-Venlo

De Koel2Op zaterdag 14 juli speelde VVV-Venlo zijn derde oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding op seizoen 12|13. Ditmaal was Fortuna Sittard de tegenstander. Het leek wel alsof er gekozen was voor een ‘neutraal terrein’ dat nagenoeg halverwege beide plaatsen ligt: de wedstrijd werd namelijk gespeeld op het veld van VV Reuver aan Sportpark Dijckerhof.Fortuna Sittard en VVV-Venlo hebben natuurlijk veel onderlinge verbanden: sinds dit seizoen is Wil Boessen de hoofdtrainer van de geelgroenen en in zijn selectie zitten Abdelaziz Khalouta, Chris Burhenne jr. en Roel Janssen, die allemaal een Venloos verleden hebben. Aan de kant van VVV-Venlo is er natuurlijk technisch manager Wim Dusseldorp, die afgelopen seizoen nog hoofdtrainer van Fortuna Sittard was en Bryan Linssen.


In de oefenwedstrijd van vandaag was er echter geen ruimte voor cadeautjes: beide ploegen kwamen om te winnen. In de 65e minuut onderschepte Uche Nwofot een terugspeelbal van Walid Sekkour en schoof de bal achter Fortunakeeper Ferhat Kaya. En 12  minuten later mocht Ricky van Haaren aanleggen vanaf de strafschopstip na een handsbal van oud VVV-Venlo speler Roel Janssen (2-0).

En zo eindigde deze wedstrijd in een 2-0 stand. VVV-Venlo trainer Ton Lokhoff was tevreden: “Je ziet steeds meer lijn in het spel, dat komt alleen maar door veel te trainen en veel wedstrijden te spelen. Het is natuurlijk altijd anders dan op een training. Ik weet dat dit ‘maar’ een oefenwedstrijd is, maar het helpt wel om te groeien. Individueel en als team.”

Maandag 16 juli vertrekt de selectie van VVV-Venlo naar Delden voor een trainingskamp. Naast de dagelijkse trainingen staan daar ook twee oefenwedstrijden op het programma. Op dinsdag 17 juli is Go Ahead Eagles in Terwolde de tegenstander, drie dagen later is het team van Koot Azur de opponent.

VVV-Venlo – Fortuna Sittard 2-0
65. 1-0 Uche Nwofor, 79. 2-0 Ricky van Haaren (pen)
Scheidsrechter: v.d. Graef. Toeschouwers: 1200.

Opstelling VVV-Venlo: Niki Mäenpää (46. Niclas Heimann) , Guus Joppen, Ismo Vorstermans (64. Matheus), Marcel Seip (83. Roy Heesen) , Jeffrey Leiwakabessy (64. Niels Fleuren) , Marcel Meeuwis (64. Oğuzhan Türk), Bryan Linssen, Ricky van Haaren, Robert Cullen (46. Quin Kruijsen) , Uche Nwofor, Yanic wildschut.

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply