Fortuna Sittard geen partij voor VVV-Venlo

VVV heeft vrijdagavond vrij eenvoudig gewonnen van provinciegenoot Fortuna Sittard. In stadion de Koel werden de Fortunezen met 4-1 aan de kant gezet en bleven de 3 punten in de Koel. Voorafgaand aan het duel werd Fortuna Sittard trainer Ben van Dael bedankt voor zijn werk in dienst van VVV. De huidige trainer van Fortuna werkte in de periode 2007-2015 voor VVV-Venlo.

Waar in een derby veel vuurwerk verwacht kan worden, was dat vanavond in de eerste minuten totaal niet het geval. De kat werd door beide ploegen uit de boom gekeken en er werd niet echt aanstalten gemaakt om echt door te drukken. Veel spektakel was hierdoor niet de eerste helft en de brilstand werd dan ook het eerste kwartier gehandhaafd.

Toch waren de Venlonaren iets beter in dan de Fortunezen en dit werd ook duidelijk na ongeveer een kwartier spelen. Via de rechtvleugel kwam de bal bij Resida terecht. De rechtsbuiten wurmde zich langs de verdediging goed door aan de rechterkant  en wist met een goede voorzet Opoku te bereiken. Die wist wel raad met dit buitenkansje en tikte bal binnen: 1-0 voor de Venlonaren!

VVV-Venlo bleef door drukken en had het betere van het spel. Vooral het middenveld werd de slag gewonnen waardoor de Fortunezen overlopen werden. Dat Opoku ook zijn medespeler in stelling kon brengen, bewees de nummer 10 eens te meer door Seuntjens vrij voor de keeper te zetten. Maar de topscorer kreeg de bal niet voorbij doelman Kaya.

Zoals gezegd had VVV het betere van het spel, maar zolang de voorsprong minimaal bleef kon Fortuna gevaarlijk worden voor het doel van Deckers. Halverwege de eerste helft haalde Fafiani snoeihard uit met een prachtig schot, maar Deckers wist stijlvol en effectief redding te brengen op deze poging. Hierna gebeurde er weinig benoemenswaardig en ging VVV met een voorsprong van 1-0 rusten.

Met de wetenschap dat er meer gescoord zou moeten worden om de overwinning veilig te stellen, begonnen dezelfde elf spelers aan de tweede helft. Dat deden ze overtuigend en dat zorgde in de 52e minuut voor een uitbreiding van de voorsprong. Aanvankelijk werd een schot van de geelzwarten gekeerd door Kaya, maar Resida was er snel bij om de goal binnen te koppen: 2-0 voor VVV!

Nog geen vijf minuten later werd de scoren verdrievoudigd. Het was wederom Opoku met een geniale  ingeving en speelde hij Resida vrij. Die wist met een goede pass Hunte te bereiken en die twijfelde geen moment: 3-0 voor de Venlonaren! Amper 10 minuten uit de kleedkamer hadden de Venlonaren de marge naar drie doelpunten opgeschroefd.

Vanaf het moment dat de 3-0 viel, was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld en kon Steijn gaan wisselen. Gijzen kreeg speeltijd in plaats van Opoku en Post & Promes – die beiden langer geblesseerd aan de kant stonden – maakten hun rentree in het team.

Maar de 3-0 tussenstand werd niet de eindstand. Het povere Fortuna Sittard kon een keer profiteren van een mindere periode van de Venlonaren. In de 85e minuut was er een moment van onachtzaamheid en dat werd direct afgestraft door Fortuna Sittard. Maar VVV stelde orde op zaken in de enerlaatste minuut van officiele speeltijd. Een vrije trap van Paulissen belandde op het hoofd van Jerold Promes die hem goed binnen wist te knikken: 4-1! De Belgische scheidsrechter vond het na 90 minuten wel welletjes en floot af..

VVV-Venlo won vrijdagavond met redelijk gemak van Fortuna Sittard en zorgde er zo voor dat ze niet lager kunnen zakken dan de 3e plaats. Dit betekent ook dat de Venlonaren, NAC en Volendam niet kunnen treffen in de Play Offs.

Evren Korkmaz speelde 90 minuten mee en zijn solide optreden werd beloond door het uitroepen van Korkmaz tot Mediamarkt Man of the Match. Een compliment voor de jonge verdediger die inmiddels al drie wedstrijden heeft mogen spelen in de hoofdmacht van VVV-Venlo.

Dat het een avond van positieve geluiden was, was ook wel te merken aan het feit dat sterkhouders Post en Promes weer hun rentree maakten na een langere periode van blessureleed. Promes wist zijn optreden zelfs te bekronen met een doelpunt aan het einde van de partij. Als iedereen fit is en schorsingvrij, dan kunnen we met veel vertrouwen de Play Offs ingaan.

We hebben nog twee duels te gaan in de reguliere competitie. Volgende week spelen we weer thuis, ditmaal tegen FC Emmen. Het wordt voor VVV-Venlo een belangrijk pot om de tweede plek veilig te stellen. NAC Breda heeft door de overwinning op Jong PSV nog maar 3 punten achterstand en bij elke misstap van VVV zal NAC de tweede plek overnemen vanwege een beter doelsaldo.

Statistieken
VVV-Venlo – Fortuna Sittard 4-1 (1-0)

Scoreverloop: 17. Opoku (1-0); 52. Resida (2-0); 57. Hunte (3-0); 85. Loen (3-1); 89. Promes (4-1)
Gele kaarten: Fleuren, Kruijsen (VVV-Venlo); (Fortuna Sittard)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 4.411

Scheidsrechter: D’Hondt
Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Korkmaz, Sevinç, Buwalda en Fleuren; Kruijsen (69. Post), Opoku (76. Gijzen) en Paulissen; Resida, Seuntjens en Hunte

Opstelling Fortuna Sittard:
Kaya, Dengering (81. De Man), De Regt, Schroijen, Van Son, Fafiani, Loen, Hutten, Saddiki, Ospitalieri (46. Mert), Mares

26 Responses

 1. RuiverCity

  Complimenten voor dit jonge team. Korkmaz speelde verdienstelijk als rechtsback. Sevinc goed als centrale verdediger. Resida komt in de 89ste minuut eindelijk weer eens een man voorbij. Waarom niet vaker in plaats van tikkie terug? Hunte doet het weer…
  Gelukkig komen de betere voetballers er weer aan. Fortuna was verder geen maatstaf. Net als in de eerste wedstrijd in Sittard een zeer zwakke ploeg. Wel complimenten voor de supporters uit Sittard. Wat een steun geven die aan de ploeg. Ze blijven de hele wedstrijd tekeer gaan!

  1. LJ

   Man man man. Duidelijk heb jij de pik op Resida. Heeft 2 assists gegeven en een doelpunt gemaakt. Buiten het feit dat Korkmaz een goede wedstrijd speelde was Leandro voor mij man of the match. En na de winterstop speelt hij veel te weinig.

   1. RuiverCity

    Nee hoor. Ben alleen realist. In augustus en september speelde Resida geweldig. Daarna maakt hij geen enkele dreigende actie meer. Alleen maar tikkie-terug. Gisteren in de 89ste minuut eindelijk weer eens een actie en speelt hij zijn tegenstander uit. Zien we veel te weinig van hem. Hunte speelt veel beter.

   2. Ben

    Resida wordt bij FOX best man of the match genoemd. Je hoeft het er natuurlijk niet mens te zijn. Maar het tegenovergestelde kan dan toch niet worden gesteld? FORZA VVV!

  2. Gerardus

   Het ontbreekt die jongen gewoon aan vertrouwen. Als die jongen vaker speelt zal hij vanzelf weer zijn vorm terug krijgen. Stein hield ook een rotsvast vertrouwen in v Crooy maar heeft dat helaas niet in Resida. Hij speelde ook slecht dus uiteraard vind ik dat niet het probleem hoor. Maar dan moet je hem nu ook vaker laten spelen ipv als Resida weer beter gaat spelen.

 2. Ben

  Prachtig, mooi! Alleen, waren wij nu zo goed? Of is Fortuna zo zwak? Heel blij met de overwinning met zoveel invallers . Begrijp alleen niet waarom wij zoveel onnodige gele kaarten pakken? Stein, werk aan de winkel! FORZA VVV!

 3. spits

  Complimenten aan onze trainer.
  Hij is erin geslaagd om heel veel spelers echt beter te maken.
  Korkmaz, Sevinc, Kruijsen, en ook Resida .
  We gaan naar de eredivisie

 4. kenfen

  Alleen de Regt hield stand bij Fortuna verder kon VVV zich uitleven VVV is in de breedte echt sterker geworden. Sevinc speelde een berepartij korkmaz een hele dergelijke pot en Resida wisselde goede acties met mindere af maar was tenminste weer eens dreigend.
  Goede sfeer in de koel
  Dagblad de Limburger ruilde vanmorgen het Wedstrijdverslag in voor een artikel over v Dael niet te geloven geen woord over de wedstrijd. Ongelooflijk

 5. Meuske

  We hebben met zijn allen altijd veel kritiek op alles en iedereen maar we moeten nu toch concluderen dat VVV ondanks de financiële crisis toch een aardige selectie op de been heeft gekregen. Daarom wil ik bij deze ook mijn complimenten geven aan alle spelers en staf want wie er ook uitvalt, er staat weer een waardige vervanger!! Alles en iedereen in deze smalle selectie doet meer dan zijn stinkende best, en dat mogen we ook wel eens met zijn allen uitspreken. Waar gaat dit eindigen? Dankzij deze jongens hebben wij nog een mooi slot van de competitie!! Venlo laat je horen……Forza VVV os clubke

 6. Goodie

  Ik heb gister een mooie wedstrijd gezien. Kan niet zeggen dat er iemand ondermaats speelde. Korkmaz speelde behoorlijk goed, heeft alleen de pech dat hij Rutten voor zich heeft staan. Maar dit lijkt me een prima back voor in de toekomst. Ook Sevinc speelde naar behoren als CV. Ik ben benieuwd wie er volgend jaar nog zijn. Maar goed, eerst de play-offs waarin we vrijwel zeker Eindhoven of GAE gaan krijgen. Come on!

 7. Goodie

  Welk hooggeleerde had eigenlijk bedacht om die joekskapel bij de middencirkel neer te zetten? Hahaha, zorgde in ieder geval voor een portie hilariteit, al ben ik geen voorstander van Joekskapellen in stadions.

 8. marcel

  degelijke overwinning, weer 4 goaltjes erbij. jonge spelers doen ervaring op, geblesseerden komen terug….. lekker sfeertje (vooral de eerste helft). weer wat meer mensen in het stadion (?). knalluh in de play-offs.

  1. Meuske

   Thats the spirit Marcel!! 16 mei is de return van de eerste wedstrijd dus als iedereen deze datum even in de agenda zet en naar het stadion komt dan laten we eens zien hoe De Koel ouderwets kan spoken!!! Come on Venlo

   1. Ben

    Qua aantallen toeschouwers heeft dit VVV recht van klagen: goed voetbal, veel overwinningen, vele doelpunten ten spijt komen er in het gehele seizoen van 18 thuiswedstrijden nog geen 60.000 toeschouwers. Hadden er meer dan 100.000 moeten zijn. Tel maar na hoeveel geld dat is. We hadden dus quitte kunnen spelen. Hopelijk maakt de nacompetitie het nog een beetje goed. In die zin hadden we beter 7 of 8 kunnen eindigen, gevolg meer wedstrijden voordat je promoveert, dus meer toeschouwers.
    Overigens vraag ik me af of eventuele promotie VVV wel of niet goed uitkomt? Ook hier doel ik op de financieren?
    We laten het maar op ons afkomen. Heerlijk genieten van de nacompetitie! FORZA VVV!

   2. Gerardus

    Reken maar van wel, de salaris kosten zullen stijgen maar ten opzichte van de tv-gelden, verhoogde spelersinkomsten en verhoogde wedstrijdopbrengsten zal dit toch een flink stuk positiever zijn. Het enige verschil zal zijn dat er een groter verlies zal worden geleden over dit seizoen omdat er ook promotie premies moeten worden betaald. Het jaar erna zal dit zeker goed maken. De Graafschap heeft dit ook gehad en die kun je ongeveer vergelijken met VVV.

   3. Bovendien is het zo dat in de Eredivisie er meer toeschouwers komen, althans dat neem ik toch wel aan. En dat zorgt natuurlijk ook weer voor inkomen. Als er 1000 mensen meer een seizoenskaart zouden kopen zal dit al zoveel schelen op het tekort van VVV.

   4. LJ

    Met een grote kans dat je daarna direct weer degradeert. Dan volgt er weer een probleemjaar. VVV moet nou niet willen promoveren. Zorg eerst maar eens voor een goede basis. Door of een nieuw stadion of een volledig gerenoveerde Koel. Kijk maar naar Zwolle. De weg van de geleidelijkheid. Heracles is eenzelfde voorbeeld. Zolang de Koel drama is, komen er steeds minder mensen.

   5. Dat klopt maar dan moet je wel een gemeente hebben die daarin mee wil denken. Zolang dit niet gebeurd blijft VVV gewoon in deze Koel spelen.

   6. Ben

    Is dus toch alles de schuld van de gemeente? Het zij zo.
    Maar als je mij vraagt eredivisie of nieuw of gerenoveerd stadion? Ik kies voor de tweede optie.
    Toch denk dat we meer kans maken op promotie dan dat de gemeente serieus gaat meedenken een de huisvesting van VVV.
    FORZA VVV!

   7. Gerardus

    Het is wel beter voor het voortbestaan van de club. Spelers kunnen zich in de kijker spelen en evtverkocht worden, meer mensen naar het stadion, meer sponsors die meer betalen en als je degradeert heb je weer recht op een degradatie evrgoeding. Als de club er vanuit gaat dat ze na een jaar Eredivisie weer degraderen kan het financieel gezien alleen maar voordeel hebben.

   8. Schuld, geen schuld dat gaat me een beetje tever. Het feit is dat de gemeente Venlo tot nu toe nog niet erg open staat voor gesprekken over een nieuw stadion. Zolang dit niet gebeurd zullen we gewoon in de Koel blijven spelen.

   9. Ben

    Dus blijven we in de Koel spelen. Krijgen we bij promotie de KNVB op de nek met een lijst van wat er allemaal moet gebeuren/aangepast. Schande. FORZA VVV!

 9. Meuske

  Daarom hoop ik dat Hypercube hierin een rol van betekenis kan spelen want volgens mij heeft de gemeente wel een goed gevoel bij deze organisatie. Het zal toch een keer moeten gebeuren want onder deze omstandigheden kun je niet nog jaren op niveau blijven spelen. Nostalgie is leuk maar je moet ook een beetje met de tijd meegaan en moderniseren of verhuizen.

 10. Goodie

  Ik kijk toch vrij jaloers naar GAE. Afgelopen seizoen een vernieuwd en schitterend stadion, en nu al 4000 SCC’s verkocht voor volgend seizoen… hopelijk hebben we met de playoffs een volle bak, en openen flink ogen in Venlo.

 11. Goodie

  Ik lees dat ook Rutten weer fit is. Dat betekent dat iedereen er weer bij is na die blessures en schorsingen, heerlijk! Korkmaz heeft Rutten prima vervangen, en zie ik over 2 jaar een hele goede back voor ons zijn.

Leave a Reply