Frank Demouge en Dirk Marcellis versterken technische staf

Dat heeft VVV-Venlo zojuist op haar website laten weten. Ook keert Falk Louwers weer terug naar VVV-Venlo na een jaar PSV.

Frank Demouge nieuwe spitsentrainer
Frank Demouge versterkt de technische staf van de Venlonaren. Met Demouge haalt VVV-Venlo een brok ervaring én een heleboel Eredivisiegoals in huis. De 38-jarige Demouge speelde tijdens zijn actieve carrière voor onder ander NEC Nijmegen, Willem II, FC Utrecht, Roda JC én het Engelse Bournemouth.  De robuuste spits speelde 243 duels op het hoogste niveau, waarin hij 66 keer tot scoren wist te komen. Een man dus die weet hij je de bal tegen het netje werkt. Iets wat Demouge nu aan de spitsen van VVV-Venlo mag gaan overdragen.

Demouge over zijn stap naar Venlo: “Ik heb nauw contact met Mark Luijpers. Die benaderde me onlangs of ik er oren naar had om naar Venlo te komen om de spitsen van VVV onder de loep te nemen en specifieke training met hen op te pakken. Daar had ik wel oren naar. Na een gesprek met de technische staf en Stan Valckx was de samenwerking snel beklonken. Voor mij is dit een mooie, unieke kans om in mezelf te investeren.

Technisch Directeur Stan Valckx over Demouge: “Frank was altijd een typische spits. Een aanspeelpunt. Iemand met een neusje voor de goal. Die kwaliteiten heeft hij zeker niet verloren en daar maken we dan ook graag gebruik van. Hij zal voornamelijk met onze jonge voorhoede aan de slag gaan.”

Falk Louwers nieuwe fysio in Venlose dienst
Een bekend gezicht keert weer terug in de medische staf van de Venlose Eredivisionist. Falk Louwers ging vorig seizoen aan de slag bij PSV in Eindhoven. Na een jaar in Eindhovense dienst keert Louwers nu terug op het ‘oude vertrouwde nest’. Het betekent voor Falk een weerzien met zijn vader Rinus, die al jaar en dag deel uitmaakt van de medische staf van de Venlose club als fysiotherapeut.

Over zijn ‘transfer’ zegt Louwers: “Een jaar in de keuken mogen kijken bij PSV Eindhoven was zeer leerzaam. Ik heb er samen mogen werken met de beste medici uit de Nederlandse voetballerij rondom een uitgebreide selectie en bijzondere wedstrijden mogen meemaken. Ik ben PSV dankbaar voor deze leerzame periode. De opgedane ervaring ga ik nu bij VVV-Venlo in de praktijk brengen. Ik heb enorm veel zin om weer in De Koel aan de slag te gaan.”

Valckx daarover: “We combineren een ‘gouden fysiokoppel’: vader en zoon Louwers! Maar zonder gekheid: Falk heeft in Eindhoven een jaar lang meegedraaid op top-Eredivisieniveau. Dat werpt z’n vruchten af. Wij zijn blij dat we gebruik kunnen maken van zijn expertise en hem weer terug hebben in De Koel.”

Naast de toevoeging van Frank Demouge aan de technische staf en Falk Louwers aan de medische staf, verwelkomt VVV-Venlo nóg een nieuw gezicht bij de club. Dirk Marcellis krijgt bij de Venlose club de kans om aan de volgende stap in zijn carrière te werken en zich verder te ontwikkelen.

Oud-international Dirk Marcellis Performance Coach VVV-Venlo
Oud Eredivisiespeler en drievoudig Oranje-international Dirk Marcellis keert terug naar de club waar zijn carrière in de jeugdopleiding begon. De voormalig speler van PSV, AZ, NAC Breda en PEC Zwolle beëindigde tweeënhalf jaar geleden zijn actieve voetbalcarrière en ging aan de slag in een commerciële functie bij PEC Zwolle. Daar stopte hij onlangs, omdat hij weer terug wilde naar de regio. De 32-jarige Horstenaar met de indrukwekkende conduitestaat (o.a. 262 Eredivisieduels, 25 Europa League- en 10 Champions Leagueduels én 3 A-interlands) keerde terug naar zijn geboorteplaats en richt zich nu op zijn carrière als Performance Coach bij de Venlose club.

Dirk Marcellis over zijn rol binnen de club: “Ik heb afgelopen jaar een opleiding tot Performance Coach gedaan. Ik wil namelijk graag verder in het begeleiden van met name jonge spelers die de stap naar het eerste elftal gaan zetten. Als speler heb ik die weg ook bewandeld en heb ik ervaren dat het zó ontzettend belangrijk is dat je als jonge gast vanuit de club begeleiding krijgt in de, vaak grote, stappen die je zet. Als Performance Coach in opleiding ben ik ervoor om die jongens bij te staan en te begeleiden. Ik ben daarnaast als rasechte Horstenaar blij dat VVV-Venlo, de profclub uit mijn eigen regio en waar ik in de jeugdopleiding ben gestart, mij nu deze fantastische kans geeft om op Eredivisieniveau te kunnen meedraaien.”

Technisch directeur Stan Valckx: “Als voormalig speler van onder andere PSV en AZ én oud-international heeft Dirk uiteraard heel wat bagage die hij mee brengt naar Venlo. Hij zal als ‘de brug’ gaan fungeren tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal, daar waar het gaat om de begeleiding van talentvolle spelers. Dirk heeft in zijn actieve carrière bij PSV dat traject doorlopen en daar veel van geleerd. Dat wil hij nu, als opstap naar een nieuwe carrière als Performance Coach, in de praktijk brengen bij VVV-Venlo. Hij krijgt bij ons de ruimte om zich daar verder in te ontwikkelen.”

7 Responses

 1. mats

  Super! Demouge is een speler die ik altijd graag bij VVV had zien spelen. Past prima bij de club en kan het type Spits dat VVV vaak In huis haalt hopelijk veel leren.

  1. OooLGooO

   Beiden zijn maar geruchten. Valcx geeft duidelijk aan niet te willen. Driessen idem dito. Mochten de geruchten waar zijn is het jammer dat Steijn VVV kwa staf probeert leeg te plukken. Prima dat hij een goede band met die 2 heeft, maar dat vind ik persoonlijk niet netjes maar de club VVV toe. Maar dat is mijn emotionele beredenering. Steijn denkt alleen aan het zakelijke, verder geldt voor hem nog 1 ding en dat is NAC en niet meer VVV…

   1. Ievel Knievel

    Wel grappig dat je jouw mening over Steijn baseert op geruchten. Iedereen weet dat VVV bij Steijn een hele bijzondere plek in zijn hart heeft. Hij heeft in het verleden geld laten lopen door bij VVV te tekenen en begon een divisie lager dan waar op dat moment zijn ambitie niveau lag; bij een relatief kleine club met weinig mogelijkheden. EN hij is in Venlo komen wonen. Ook heeft hij, toen hij niet meer bij de club werkte, de club regelmatig van adviezen en inzichten voorzien, zeker toen Jay even tijdelijk hoofdtrainer was vorig seizoen.

 2. roermond

  Ter geruststelling:

  NAC vangt bot: ‘Ik kan lezen en schrijven met Steijn, maar ik ga niet weg’
  Gepubliceerd: Maandag 13 juli 2020 om 09:50
  Kopieer link
  Deel op WhatsApp
  Deel op Facebook

  NAC Breda kan de komst van Stan Valckx vergeten. De technisch manager van VVV-Venlo werd na de aanstelling van trainer Maurice Steijn nadrukkelijk gelinkt aan de Brabantse club, maar gaat nergens heen.

  Valckx (56) zal Steijn, met wie hij succesvol samenwerkte bij VVV, definitief niet volgen. “Ik snap niet waar die verhalen vandaan komen. Ik ben namelijk niet benaderd door NAC”, reageert hij tegenover BN DeStem.

  “Mochten ze me vragen, ben ik niet zo arrogant om ze gelijk af te wijzen. NAC zou een mooie uitdaging zijn, zeker. Ik heb het echter goed naar mijn zin bij VVV”, vervolgt Valckx, die Venlo niet inruilt voor Breda. “Nee, ik ga niet weg. Met Maurice Steijn kan ik lezen en schrijven, maar ik heb hem gezegd dat we NAC niet hoeven te bespreken om de simpele reden dat ik bij VVV blijf.”

  Valckx heeft het goed naar zijn zin bij VVV. “Ieder jaar moeten we zes, zeven spelers vervangen. De kunst is om met een een kleine staf een behoorlijk elftal op de been te brengen. Dat vind ik heel leuk. Hopelijk komen we elkaar over een jaar tegen in de Eredivisie. Hij met NAC en ik met VVV.”

  Lees meer

 3. Klinkt goed deze aanvullingen aan de staf. Demouge was geen vreselijk technische speler, maar hij heeft denk ik wel alles uit zijn carriere gehaald.
  De juiste mentaliteit, was een goed saanspeelpunt in de spits en stond vaak op de juiste plek om een doelpunt te maken. Al die slimmigheden kunnen we goed gebruiken.
  En een performance coach, ik had er nog nooit van gehoord! Nu ik lees wat de rol van Marcellis wordt vind ik dat een uitstekend idee. Er zijn behoorlijk wat jeugdspelers die een contract hebben (gekregen) en het is natuurlijk een flinke stap om 1e elftal speler te worden, dus enige begeleiding hierbij lijkt me een goed plan!

Leave a Reply