Frank van Kempen nieuwe assistent-trainer

De Koel2De 40-jarige Frank van Kempen gaat per 1 juli de technische staf van VVV-Venlo versterken. Hij ondertekent een contract dat hem voor 2 jaar aan de Venlose club zal verbinden.

Van Kempen, die geboren en getogen is in Sevenum, maakte het afgelopen seizoen deel uit van de begeleidende staf van PSV. Daar verzorgde hij de wedstrijdanalyses en video-presentaties voor het eerste elftal. Van Kempen begon zijn carrière op 20-jarige leeftijd als stagiair bij PSV. Daar werkte hij vervolgens 10 jaar lang in diverse functies, waaronder die van jeugdtrainer en coach van Jong PSV.

Aansluitend vertrok hij naar Roda JC waar hij twee functies bekleedde: die van hoofd jeugdopleiding en coach van het tweede elftal. Daarna volgde een periode van 4 jaar bij Helmond Sport, waar hij zowel assistent-trainer was als trainer van de beloften.

Ook bij VVV-Venlo krijgt Van Kempen meerdere taken: “Ik ga me onder leiding van Ton Lokhoff samen met Ben van Dael bezighouden met de video-analyse, het periodiseren en de verdere ontwikkeling van spelers. Daarnaast zal ik de helft van de tijd bezig zijn als trainer en coach van de beloften. Vooral naar dat laatste kijk ik erg uit: ik merkte toch dat ik het ‘op het veld staan’ wel erg miste en daar kan ik nu weer naar terugkeren. Een mooi vooruitzicht!’

Algemeen directeur Hans Soentjens licht de keuze voor Van Kempen toe: “Frank heeft op alle vlakken en op alle niveaus binnen betaald voetbal organisaties gewerkt en is een echte duizendpoot. Hij weet wat de rest van de staf van hem verwacht en kan daar goed op inspelen. Naast zijn komst is er in de begeleidende staf ook ruimte gemaakt voor oud-speler Jay Driessen. Hij krijgt de mogelijkheid om ervaring bij het eerste elftal op te doen en zich te ontwikkelen. Samen met Maurice Graef, die parttime spitsentrainer wordt, is er dus een zeer uitgebreide staf die de spelers van het eerste elftal op vele vlakken zal begeleiden.”

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply