Gaat de toekomstvisie de club redden?

Gisteravond werd voor genodigden de nieuwe toekomstvisie van VVV-Venlo gepresenteerd. De clubleiding is de afgelopen maanden druk bezig geweest om alle ideeën en inbreng van onder meer de  supporters en het bedrijfsleven te koppelen en daar een visie voor de komende jaren over te schrijven.

Dit document is niet ontstaan omdat het allemaal zo goed gaat met VVV. Na een aantal geweldige seizoenen leek het niet meer mis te kunnen gaan met de club. Alles zat mee en mensen stonden in meters lange rijen om een seizoenskaart te kunnen kopen. Toch ging het mis en dan ook echt goed mis. Sportief ging het belabberd en dit had weerslag op de supporters aantallen. Financieel ging het misschien nog wel slechter en ook dit had weerslag op de supporters aantallen en op het stadion. Al ruim 10 jaar is de club bezig om een nieuw stadion uit de grond te trekken maar uiteindelijk moeten we concluderen dat dit voorlopig niet gaat gebeuren. In die tussentijd is er amper tot niets geïnvesteerd in het stadion.

Gelukkig gaat het sportief een stuk beter en hierbij hoopte de club dan ook dat er geleidelijk meer supporters naar de Koel zouden terugkeren. Dit blijkt niet zo makkelijk te zijn als gedacht. Er is enorm veel oud leed en mensen voelen zich bedrogen.

Het moet helemaal anders dan VVV-Venlo de laatste jaren heeft gedaan en daar horen drastische veranderingen bij. Er komen veel ideeën, plannen en kansen op het pad maar het is belangrijk om de juiste weg te vinden. Iets waar we tijdens de Supporters Advies Raad vergaderingen op hamerde was een toekomstvisie waarbij de supporters, de club en de sponsoren zich in kunnen vinden. Geen losse flodders meer maar een degelijk plan.

Dit is niet gemakkelijk en om echt een goed plan te schrijven moet je eerst weten wat de kern is van al het oude leed. Waarom blijven de supporters weg? En misschien de belangrijkste vraag wie zijn we eigenlijk als club en wat willen we uitstralen? VVV hoopt door middel van dit plan hierop antwoorden te geven en zelfs een nieuwe weg in te slaan.

We hebben een prachtige historie en hopelijk ook een glansrijke toekomst maar daarvoor moet iedereen er bewust van worden dat we het samen moeten gaan oplossen. Een belangrijke pijler in deze toekomstvisie is dat we de komende jaren gewoon in de Koel blijven voetballen. De club heeft besloten om geen onnodige energie meer te verspelen aan een nieuw super deluxe stadion. Dat is mooi nieuws maar om in de Koel te blijven voetballen moet er wel nog veel gedaan worden om het weer van deze tijd te maken. De club heeft daarbij aangegeven in vier jaar tijd in fases het stadion aan te pakken. Concrete plannen zijn er nog niet.

De komende weken en maanden moet er meer diepgang gegeven worden aan dit document en daarbij wordt vooral beroep gedaan op de achterban van de club. Voor de een is dit een teken van zwakte omdat het lijkt dat de club zelf niet zo goed weet wat ze moeten doen. Andere zien dit als een enorme kans waarbij de club samen opnieuw opgebouwd kan worden. We zijn dan ook erg benieuwd naar jullie meningen over de toekomstvisie van VVV-Venlo. Daarom ook de vraag aan jullie; Gaat dit plan de club redden? Laat in de reacties weten wat jij vindt en wat er beter of anders moet.

[poll id=”78″]

Volgende week dinsdag tijdens de Open supportersavond zal na het forum waarbij hoofdtrainer Maurice Steijn, adviseur voetbalzaken Stan Valckx en algemeen directeur Marco Bogers vraag en antwoord geven  de toekomstvisie aan de supporters worden gepresenteerd. Daarop zal een interactieve sessie volgen waarbij supporters mee kunnen denken over hoe VVV zich de komende jaren kan verbeteren.

De laatste jaren is de Open supportersavond zeer slecht bezocht en we vragen dan ook aan iedereen die kan om aanwezig te zijn. Dit is het moment waar wij als supporter mee kunnen denken en plannen kunnen indienen.

De toekomstvisie nog niet gelezen? Klik dan op de onderstaande afbeelding om het hele toekomstvisie document van VVV-Venlo te lezen!

schermafbeelding-2016-11-02-om-20-37-14

13 Responses

 1. brise continu

  Ben je het eens met de toekomstvisie?
  Ben je het eens dat VVV zelf dit gepresenteerd heeft?
  Ben je het eens dat VVV dit GEPRESENTEERD heeft?
  Ben je het eens met de INHOUD van deze visie?

  Wat is de vraag nu eigenlijk?

  psssst…zo ff sprietse!!

  1. We zijn dan ook erg benieuwd naar jullie meningen over de toekomstvisie van VVV-Venlo. Daarom ook de vraag aan jullie; Gaat dit plan de club redden? Laat in de reacties weten wat jij vindt en wat er beter of anders moet.

   Lezen is soms best moeilijk. Dan kan ik ook wel begrijpen van iemand die alleen maar zanikt en zijn mening al klaar heeft voordat hij iets gelezen heeft.

   1. Ben

    Dit is toch een site waar iedereen zijn mening mag neer pennen? Dus ook negatieve reacties. Alleen ja knikkers geeft vvv zeker geen toekomst!
    Ik ben geen organisatie deskundige en dat is dan nog een understatement!
    Vvv ou zijn gediend zijn bij meerdere supportersverenigingen. Simpelweg omdat wellicht niet iedereen zich binnen de bestaande thuis voelt? Het is maar een vraagje dat ik opgooi. Wel erg vrijblijvend van me.
    Overigens mag jij je wel wat vrouwvriendelijker opstellen.
    FORZA VVV!

   2. Hier wordt ook helemaal niks over meningen of negatieve meningen gezegd. Meneer hierboven leest gewoon de tekst niet en dan gaat hij klagen. Jammer maar daar spreek ik hem op aan. Misschien is het onduidelijk maar geef dit dan op een fatsoenlijke manier aan.

    Verder over het visiedocument wordt niks gezegd door Brise of door mij. Ik wil juist dat mensen hier kritisch op zijn omdat het in mijn ogen beter kan en moet. Als je goed leest zie je dat ik zelf ook kritisch ben op het plan. Met dit artikel wilde we meten wat onze bezoeker van het plan vindt zodat we dit weer kunnen terugkoppelen aan VVV-Venlo.

    Voor de duidelijkheid wij zijn geen supportersvereniging. Wij zijn een nieuwswebsite over VVV-Venlo waarbij mensen discussiëren en hun mening geven. Met ons platform komen we veel te weten over wat mensen denken en vinden en kunnen we als er goede dingen staan dit ook weer doorgeven aan VVV. We hebben geen leden en dat is ook helemaal niet onze drijfveer. We willen mensen op de hoogte houden van het laatste nieuws waarbij gediscussieerd kan worden.

    Als je meer supporters dingen wilt stel ik voor dat je er eentje begint maar geloof mij zo makkelijk is het niet. Kijk maar naar de Socioclub, allemaal leuk en aardig maar uiteindelijk komt er ook vrij weinig vandaan. Dat komt omdat er vrij weinig animo voor is.

    En wat bedoel je met vrouwvriendelijker opstellen? Ik bedoel waar heb ik ooit iets gezegd over vrouwen dat negatief is?

   3. Ben

    Ik zie/lees de een na de andere verwarring/vergissing, daarom ook onthou ik van me verder commentaar. Zeker, ook met de achterliggende gedachte dat we allen alleen het allerbeste willen bereiken met ons VVV. FORZA VVV!

 2. SanktVVV

  Beste Lincoln, vanmiddag heb ik even de publieke versie van “de trap omhoog” gelezen. Vond het mooi om te zien dat er in tegenstelling van wat ik hier lees, juist wel heel veel positieve dingen in staan. Of voelen de heren supporters zich aangesproken door een zinnetje in het betreffende stuk, dat er ergens in staat dat voor de supporters, de “dienstplicht wordt ingevoerd”.

  Daarnaast zouden de supporters hier ook gewoon positief over moeten reageren, dit is natuurijk hét uitgelezen moment om met die goede ideeën waar mee je al jaren rond loopt te komen!

  Over cult club worden, ja dat is goed mogelijk. Zelf pendel ik tussen Hamburg en Venlo, je ziet er heel duidelijk in een stad met HSV en St. Pauli dat HSV de naam niet heeft terwijl St. Pauli met der jaren een échte cult club is geworden, Door de Supporters, door de iconische schedels op het tenue, door Maatschappelijke issues aan te kaarten. Deze club met een wereld wijde fanbase speelt niet in de Bundesliga, maar in de 2. Bundesliga. Het enige wat er voor nodig is, mense met hart voor de club, die wat er ook gebeurt blijven steunen en écht iets bijdragen aan de club, al is het uit eigen zak.

  ps: (omdat ik 50% in HH woon en 50% in Venlo kon ik overigens moielijk in gaan op je pive berichtje Lincoln (een paar maanden geleden))

  1. Hey Sankt we moeten zeker kijken naar de positieve dingen en die staan er zeker in. Ik weet ook dat achter de publieksversie nog een versie is waar wel dieper ingegaan wordt op bepaalde zaken. Wat mooi is natuurlijk dat we zelf nu de gelegenheid hebben om sturing te geven aan het plan. Ik werk zelf ook in Duitsland en het fenomeen St. Pauli is een mooi en goed voorbeeld. Maar om deze status te bereiken moet er wel veel gebeuren en dit is natuurlijk niet voor elke club weggelegd.

   Goed om je mening te horen, ik vind het interessant om te zien hoe men over het plan denkt. Ik denk dat er goede punten in staan maar dat er soms nog te simpel wordt nagedacht hoe dit bereikt moet gaan worden.

 3. LJ

  De trap omhoog, de trap omlaag. Opgaande spiraal, neergaande spiraal. Het is maar hoe je het bekijkt. De afgelopen jaren ging het voornamelijk omlaag. Dat de club dit nu wil/moet omdraaien is duidelijk. Volgens mij (maar dat is mijn mening) moet de trap omhoog een opgaande spiraal worden. En dan zal de ene na de andere positieve actie elkaar opvolgen. Vergelijkbaar met de situatie in 2002.

  Dus VVV leer uit het verleden:

  1) Verbeter het stadion voor de supporter (is in 2003 ook gedaan).
  2) Verbeter het stadion voor de sponsor (is in 2003 ook gedaan).
  En dan heb ik het niet over kleine flutverbeteringen, maar rigoureuze verbeteringen.
  3) Zorg voor aantrekkelijke prijzen en een prettige omgeving/sfeer. (2004/2005)
  4) Meer supporters en sponsoren komen naar de Koel. (2006-2012)
  5) Dit levert meer inkomsten op. (2006-2012)
  6) Meer geld = een hoger budget. (2006-2012)
  7) Een hoger budget = betere spelers. (2006-2012)
  8) Betere spelers = promotie. (2007 en 2009)
  9) Promotie = nog meer inkomsten. (vanaf 2007/2009)
  10) Meer inkomsten = stabiliteit (en geen gekke dingen meer doen svp!) (tot 2011)
  11) Stabiliteit = positiviteit.
  12 Voilà!

  Zorg nou eens voor een grote zak geld, desnoods leningen/hypotheek (de rente is toch laag). En verbouw dat stadion tot de mooiste in Nederland. Met alle noodzakelijke faciliteiten. Wedden dat de Koel weer vol loopt.

  1. Sanderkuh

   Beste LJ,

   M.b.t punt 3: Onze zoon is bij de Koelkids en mag dus af en toe het veld oplopen.
   Als vergoeding krijg je 1 gratis kaartje op Z7. Wil je de opa’s en oma’s meenemen die dit uiteraard geweldig vinden om te zien betaal je € 18,50 per kaartje….das gewoon 74 euries…..
   Vraag gewoon een tientje per kaartje met een max van 4 kaarten per Koelkid. Dat zijn pas acties !

 4. Animal

  Vwb de Koel : aanpak ala MVV:

  Veld kwart slag draaien
  Nieuwe lange kant bouwen met sponsorruimte en parkeerplaats waar nu O is
  Maastribune plat en opnieuw
  Nieuwe korte kant bouwen met uitvak supporters, klein station asn achterkant daarvan
  Andere korte kant (huidige hoofdingang) aanpakken

  Hopsakee klaar terwijl je gewoon door kan voetballen. Eindresultaat iseen uniek modern stadion met behoud van DE trap waar je weer minstens 20jaar vooruit kan .

  1. jason

   Nou het veld draaien zal lastig worden denk ik. Maar maak van de huidige kant waar het uitvak nu is (de maastribune) weer het vak voor de harde kern van vvv supporters en verplaats het uitvak naar de duitse kant (o-tribune) net als vroeger eens is geweest. Dit heeft als voordeel dat uitsupporters niet meer door het thuispubliek hoeven en via de grens naar het uitvak kunnen worden geleid. Gebruik het huidige supportershome voor de uitsupporters. Welke uitsupporters bij welke club hebben een eigen honk ? uniek dus.
   Maak een nieuw supportershome voor de vvv-supporters waar nu de ingang is op de parkeerplaats naar het uitvak.

   Lang Leve De Koel

  2. Dat had zeker een idee kunnen zijn en ik denk dat je zo meer ruimte creëert. Het probleem is dat het stuk bos tussen de Koel en het spoor. beschermd natuurgebied is. Je mag daar dus niks bouwen en daarom is het ook heel lastig om de Koel uit te breiden. De KNVB wil dat je voor elke tribune een eigen ingang hebt maar dat is in de Koel niet te doen. Als je die uitgangen niet hebt moet je een randweg hebben zodat de hulpdiensten met de auto daar naar toe zouden kunnen rijden.

   Wat misschien een betere optie is het veld niet draaien maar een aantal meter naar de hoofdtribune schuiven. Dan kan je de rondweg behouden maar maak je de strook tussen VN en de hoofdtribune kleiner en zou je de VN Tribunes kunnen verhogen. Dit zou natuurlijk ook moeten gebeuren met de VW en Maastribune. Hierdoor sluit deze tribune meer op elkaar aan en heb je een grote tribune. Bovendien zou het mooi zijn als die lelijke hoeken zou kunnen worden opgevuld met stoeltjes. Waar ik overigens benieuwd naar ben in hoeverre ze de Koel willen opknappen. Is het een nieuw lakje verf en hier en daar wat nieuwe stoeltjes of gaat het echt om een renovatie.

   Het idee wat jij aangeeft Jason is helemaal niet verkeerd en er is zeker al vaker gesproken om dit weer aan te pakken. Een probleemstelling is de sfeer. Maar de O tribune doet hun best maar worden vaak door akoestiek in het stadion overklast door het uitvak.

 5. mats

  Stukje trainingsveld opgeven voor bereikbaarheid Z-tribunes moet toch te doen zijn? Maastribune is gewoon spuuglelijk en te ver van het veld en onderaan zit nooit iemand daar lijkt het wel Telstar man! Lelijk. Dus gewoon een zoiets als O op die plek maar dan iets groter zodat de hoeken dicht kunnen (met tribunes aan de hoofdingang kant (stadion loopt dan wat schuin af maar dat moet kunnen)

Leave a Reply