VVV-Venlo huurt Gedion Zelalem van Arsenal

Zojuist heeft Arsenal talent Gedion Zelalem een huurcontract getekend met VVV-Venlo, dat hem tot en met het einde van dit seizoen verbindt aan de Venlonaren.

Het 20-jarige talent staat bekend als een echte creatieve box-to-box middenvelder en werd in Duitsland geboren uit Ethiopische ouders. In Berlijn werd hij al snel opgepikt door Hertha BSC, waar hij enige jaren in de jeugd speelde voordat hij naar de Verenigde Staten emigreerde. Daar werd hij in 2013 opgemerkt door Arsenal en toegevoegd aan de Academy. Dat er groot vertrouwen is in de jonge middenvelder, blijkt uit het feit dat Arsenal manager Arsene Wenger, zijn contract onlangs heeft opengebroken en verlengd.

Zelalem maakte zijn debuut voor Arsenal in 2014 in een FA Cup wedstrijd tegen Coventry City, niet veel later mocht de jonge middenvelder ook zijn debuut maken in de Champions League in de wedstrijd tegen Galatasaray.

Vorig seizoen werd Zelalem verhuurd aan Rangers FC, dat destijds in de Schotse Championship speelde. Zelalem speelde 28 wedstrijden voor Rangers FC, waaronder 21 wedstrijden in de competitie en had een grote bijdrage aan het kampioenschap van de ploeg uit Glasgow. Ook werd de finale van de Schotse FA cup bereikt door in de halve finale Celtic te verslaan, waarin Zelalem een penalty wisten te benutten in de strafschoppenserie.

Zelalem speelde voor verschillende vertegenwoordigende elftallen van zowel Duitsland als de Verenigde Staten en speelt op dit moment voor United States U23.

Manager Voetbal Stan Valckx over de nieuwste aanwinst: “In eerste instantie zijn wij te rade gegaan bij PartnerClub West Ham United, echter konden zij ons dit type speler niet bieden. Wij zijn altijd op zoek geweest naar buitenkansjes en nu deed zich deze unieke kans voor, die wij met beide handen hebben aangegrepen. Gezien het aantal wedstrijden dat we nog spelen en de breedte van onze selectie, is Gedion een welkome versterking”.

Marco Bogers zegt het volgende over de komst van de jonge middenvelder: “we zijn blij dat Arsenal ons deze mogelijk biedt. Onze PartnerClub West Ham United hebben we hierover ingelicht. De gesprekken over deze huurovereenkomst zijn prima verlopen. Het papierwerk neemt, i.v.m. een internationale huurovereenkomst, meer tijd in beslag. Gelukkig is vandaag alles rondgekomen en is Gedion vanaf heden speelgerechtigd voor onze club.”

Wij wensen Zelalem heel veel succes bij onze club.

22 Responses

 1. janssens

  Benieuwd of deze speler een van de huidige middenvelders (POST – Seuntjens – Leemans) uit het team gaat spelen.

  Opvallen dat alle spelers die vanuit een van de topclubs uit Engeland in Nederland gestald worden, door de Nederlandse media gelijk betiteld worden als supertalent. De meeste van deze jongens belanden op latere leeftijd gewoon bij een modaal club. Hoop daarin tegen dat Zelalem uiteraard wel dat super talent is, wat misschien nog meer het verschil gaat maken bij VVV.

  1. Het is maar de vraag inderdaad, maar je gaat in deze fase van deze competitie ook te maken krijgen met blessures en schorsingen. Dus in de breedte is het altijd goed naar mijn mening. Daarnaast is het natuurlijk zo dat het altijd afwachten is hoe hij presteert, maar het feit dat Wenger zijn contract heeft opengebroken en verlengd, zegt wel het een en het ander over de capaciteiten van deze jongen.

   1. jurgen

    Valt me van Arsenal nog mee, dat ze een speler verhuren aan een club die op kunstgras speelt, had mogelijk van hun kant nog tot een afwijzing kunnen resulteren.

 2. Ben

  Of het nu een Ethiopiër, een Amerikaan of unie Pruus, deze jongen heten we hartelijk welkom bij VVV. Of het een succes wordt en hij doorstoot naar het eerste? Misschien moet je hopen “net niet”. Want dan heeft de bestaande selectie het kunnen redden met niet te veel schorsingen en blessures. In geval hij zogezegd doorstoot naar het eerst, dan zij hem dat gegund, voorwaarde dat we promoveren. Het is nog wel een lange weg te gaan. Gedion, succes bij ons VVV. FORZA GEDION, FORZA VVV!

 3. De Koel

  Mooi dat VVV deze speler kan huren. Natuurlijk even afwachten of hij de verwachtingen kan waarmaken, maar ik heb er alle vertrouwen in. Lijkt me op basis van het interview in ieder geval een gemotiveerde speler.

 4. kiekoputspelke

  Post rust gunnen ? Een Post die wedstrijdfit is MOET spelen en zeker tegen De Graafschap met hun fysieke spel.

  De transferperiode is voorbij. De groep is intact gebleven en er zijn zelfs twee nieuwe spelers gepresenteerd; een broodnodige extra linksback plus een cadeau van Arsenal.

  Complimenten aan VVV dat dit gelukt is en hopelijk kunnen we de voorsprong vasthouden op weg naar promotie. Daar moet nu alles voor wijken !!

 5. pavisto67

  Off topic . Yannick Wildschut is voor 8 miljoen Euro verkocht. Aangezien het een binnenlandse transfer is in Engeland wordt er geen opleidingsvergoeding betaald. Echter er is geldt wel een solidariteits vergoeding. Dit is 5% van de totale transfersom. Dit wordt verdeelt over de clubs waar iemand tm zijn 22 onder contract heeft gestaan 0.5 %per jaar dus. Als ik mij niet vergis heeft hij op zijn 21 en 22e jaar twee seizoenen onder contract gestaan. Dit zou dan voor VVV mogelijk 1% van de transfersom betekenen dus 80.000 euro. Toch mooi meegenomen. Klopt mijn veronderstelling? Iemand enig idee?

 6. pavisto67

  http://devoetbalmakelaar.com/2016/08/de-opleidingsvergoeding-en-solidariteitsbijdrage-bij-transfers-2/

  Kennelijk kent men in engeland geen opleidingsvergoeding maar een solidariteitsbijdrage..

  als deze tekst klopt dan heeft VVV volgens mij echt recht op een bijdrage.

  Ben overigens ook heel benieuwd hoe dit in zijn werk gaat. Moet VVV hier zelf achteraan ( zo ja, wie belt er ff naar de Koel om ze wakker te schudden) of gaat dit automatisch en wordt er vanzelf contact met VVV opgenomen?

  1. pavisto67

   Volgens deze link en uitleg zouden de desbetreffende clubs zelf contact moeten opnemen.

   VVV zou er dus zelf achteraan moeten gaan…. nu maar hopen dat ze dit ook doen, als dit artikel correct is, dan betreft het 1% van de transfersom en dat is dan inderdaad 80.000.

   1. Goodie

    Zowel Marco Bogers als Hai Berden tweetten dat VVV nergens recht op heeft omdat het een binnenlandse transfer betreft. Dit is ook hoe ik altijd dacht dat het in zijn werking ging.

   2. Ben

    Je moet de FA regelementen er op nazien. Volgens mijn zeer bescheiden mening. Yannic Wildschut, geweldige speler, overal succes. FORZA VVV!

   3. De Koel

    In het Fifa reglement wordt geen onderscheid gemaakt tussen binnenlandse en buitenlandse transfers bij de solidariteitsvergoeding. Wellicht dat Bogers dit nog eens moet navragen…

   4. Goodie

    Ik heb een beetje onderzoek gedaan via google met betrekking tot opleidingsvergoeding/solidariteitsvergoeding. Ik wist eerlijk gezegd niet dat het laatste bestond. Voor zover ik het nu begrijp heeft VVV nog steeds nergens recht op. Waarom? Wildschut vertrok in de zomer van 2014 van Heerenveen naar Middelsborough. Aangezien hij destijds nog 22 was heeft hij nog een dik heel jaar in Engeland gespeeld voor zijn 24e. Hierdoor vervalt de solidariteitsvergoeding. Zo kreeg Feyenoord niks voor de transfer Van Persie van Arsenal naar ManU, maar wel bij Wijnaldum van Newcastle naar Liverpool.

Leave a Reply