VVV-Venlo

Geen kampioenschap na gelijkspel tegen FC Emmen

Dit is dus voetbal. Daar waar iedereen er na de promotie in Waalwijk vanuit ging dat vanmiddag wel even het kampioenschap binnen gehaald zou worden, kwam bedrogen uit. Een deceptie voor iedereen die VVV een warm hart toe draagt. Alles zat mee. Het lekkere weer, een volle enthousiaste Koel en de stand in Eindhoven. Na een snelle voorsprong voor Jong-Ajax in Eindhoven werd dat door Jong-PSV snel recht gezet. Met de pauze stond het daar 2-1. Alles in het voordeel van de Venlonaren.

Maarrr…..VVV bleek vandaag amper bij machte om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Veel te veel ballen werden blind naar voren geschopt waar Opoku niet bij machte was om de bal vast te houden. Onbegrijpelijk dat Opoku en Seuntjens niet snel van positie wisselde. Seuntjens is een speler die de bal veel beter kan afschermen waardoor aansluiting kan komen vanuit het middenveld. Opoku heeft dat veel minder.

Tevens was VVV vandaag vleugellam. Vanaf de zijkanten kwam helemaal niks door. Zowel Sleegers als Vito van Crooij speelden ver onder de maat. FC Emmen kwam duidelijk voor een gelijkspel en zette daarom 9 mensen rondom het eigen strafschopgebied. De Emmenaren hoopte duidelijk op een counter waar ze uit konden toeslaan. Dit gebeurde gelukkig niet omdat Promes en Röseler weer goed verdedigden. Tevens was Danny Post een van de weinige spelers waar de agressie en de echte wil om te winnen nog van afstraalde. Hij werkte zich een slag in de rondte. Was zowel achterin als voorin te vinden. Helaas werd een grote kans die hij kreeg, gestopt door keeper Telgenkamp van FC Emmen.

Het publiek schreeuwde VVV velen malen naar voren. Ook zij hadden zin in een kampioenschap.
Maar het mocht allemaal niet baten. Clint Leemans werd na zijn heldenrol van afgelopen vrijdag in Waalwijk vandaag de schlemiel van Venlo. Tegen RKC benutte hij nog koel een strafschop. Vanmiddag miste hij in de tweede helft de kans voor de Venlonaren. Zijn strafschop werd gepareerd door Telgenkamp. Vanaf dat moment gingen de kopjes van de Venlose spelers omlaag. De echte overtuiging ontbrak vanmiddag.

Na de euforie van Waalwijk, vanmiddag dus een flinke domper voor VVV en haar supporters. Niet getreurd. Volgende week vrijdag in Eindhoven minimaal één puntje pakken en het kampioenschap kan a.s. zondag alsnog gevierd worden.

Tot slot nog de vermelding dat Niels Fleuren vanmiddag zijn verdiende afscheid kreeg. De ereronde die hij kreeg was dik en dik verdiend.

10 Responses

 1. rinus

  hallo vvv ers weet iemand al of dit een combi regeling word of kan ik
  met eigen auto gaan.ik hoor het graag.met eigen vervoer ben ik er bij
  als het combi is helaas.
  rinus

 2. john

  als ze vrijdag een punt pakken, is dan de huldiging zaterdagavond ??

  of wachten we op Jong Ajax thuis ,zodat we alsnog thuis kampioen worden !!!!!!!!!!!

  dit zou eigenlijk veel mooier zijn ,tegen onze enige concurrent voor t kampioenschap thuis winnen.

 3. Ben

  VVV speelde niet tegen Emmen, maar tegen zichzelf. Op een enkele leuke aanval was het een treurig schouwspel. Niets, maar dan ook niets lukte. Zelfs de Seun van kon geen bal aan de voet houden. Zenuwen? Zou zeker kunnen. Jammer dat onze coach niet tijdig ingreep. De Seun en Opuku hadden van plaats kunnen wisselen. De buitenspelers hadden moeten worden vastgepind aan de zijkanten. Rutten of Dekker, geen directe tegenstander hebbende, hadden veel verder nasr voren moeten spelen. Waar was de agressie van de komende kampioen?
  Komende vrijdag uit tegen Eindhoven zal zeker moeilijk worden ik teken voor een gelijkspel. Ik twijfel niet aan het kampioenschap, maar ee moeten dat ene puntje eek nog halen. FORZA VVV!

 4. RuiverCity

  Tegen Eindhoven wordt nog een hele klus. Die hebben nog een appeltje met ons te schillen n.a.v. de thuiswedstrijd. Tevens strijden zij voor hun laatste kans voor de playoffs. Jong-Ajax speelt thuis tegen Helmond Sport. Die gaan ze winnen. Voor mij nog onzeker wanneer dat ene puntje er komt.

  1. Zover bij ons bekend is wel! De club is bezig om meer zitplaatsen te krijgen in Eindhoven. Ik weet dat de supportersclub (Eindhoven1909) bij de club heeft aangegeven liever een groter uitvak zien dan dat mensen random kaarten gaan kopen voor het thuisvak. Maarja dat hangt aan zoveel factoren (gemeente en politie, parkeerplekken). Dat het nog wel een dingetje gaat worden.

   1. bear664

    Dan de Eindhoven supporters maar in het uitvak … komen ze ook gemakkelijk mee uit …

Leave a Reply