Geen voetbal tot minimaal 6 april

Nederland is in de ban van het Coronavirus. En terecht. De regering heeft extra maatregelen genomen en deze hebben ook invloed voor de sportwereld en specifiek voor VVV-Venlo.

VVV-Venlo meldt het volgende op de website: “Zondagmiddag 15 maart werden de maatregelen uitgebreid tot en met minimaal 6 april. Dit heeft tot gevolg dat de volledige Eredivisie en Eerste divisie tot en met 6 april a.s. wordt stilgelegd. Dat geldt ook voor alle jeugdwedstrijden.

Vanzelfsprekend is dit organisatorisch en sportief een zeer vervelend bericht, maar de gezondheid en veiligheid van personen staat bovenaan. Mede in het licht van de recente ontwikkelingen in Nederland en wereldwijd, is het besluit vanuit het kabinet begrijpelijk.

Gevolgen voor VVV-Venlo
De thuiswedstrijden van zondag 15 maart ( 16.45 uur) tegen AZ Alkmaar en van zaterdag 4 april ( 19.45 uur) tegen Willem II, zijn vanwege de landelijke preventieve maatregelen tegen het Coronavirus afgelast.
Tevens is ook de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (zaterdag 21 maart, 19.45 uur) afgelast.

De selectie van VVV-Venlo zal tot en met 6 april niet collectief trainen. Covebo Stadion – De Koel – blijft minimaal tot die tijd gesloten. Dat betekent ook dat al het overig personeel zoveel als mogelijk thuis werkt.”

Dit houdt dus in dat er in ieder geval 3 wedstrijden afgelast zijn en die wellicht later in het seizoen ingehaald moeten worden. Daar is verder nog niets over duidelijk, maar wij houden jullie op de hoogte.

Mocht je nog bepaalde content van ons willen zien nu alles stil ligt, laat het ons dan ook vooral weten!

2 Responses

  1. chretien

    Hoe het ook afloopt, wat er ook wordt besloten, het gaat deze of gene de kop kosten. Eerlijke beslissingen kun je bijna niet nemen.
    Wellicht een optie de competitie af te sluiten zonder nog wedstrijden te spelen, geen kampioen, geen degradanten, misschien Cambuur en graafschap laten promoveren? Alle tweede teams wegsturen naar een eigen competitie?
    KNVB kan ook doorpakken door Fox verdeling eerlijker te maken?
    Ik ben “eerlijk” gezegd bang dat er niets eerlijks gaat gebeuren, zo lang we geregeerd blijven door maffia KNVB, UEFA en FIFA….

Leave a Reply