Gele kaarten regeling play-offs

Vandaag starten de Play-Offs om promotie/degradatie met de eerste ronde. VVV-Venlo zal in de tweede ronde instromen en zal dan aantreden tegen Go Ahead Eagles. Er is nogal wat onduidelijkheid over de het gele kaarten systeem van de Play-Offs en we willen jullie het even kort uitleggen.

De gele kaarten van de reguliere competitie komen te vervallen. De spelers beginnen als het ware met een schone lei.

De regeling rond de gele kaarten in de Play-Offs voor promotie/degradatie worden als volgt omschreven: “Voor de Play-Offs geldt dat de 2de, 4de en elke daarop volgende registratie een uitsluiting tot gevolg heeft voor het betreffende elftal in de Play-Offs. Daarnaast betekent het krijgen van twee gele kaarten in één wedstrijd ook automatisch een uitsluiting voor de volgende wedstrijd voor het desbetreffende elftal in de desbetreffende competitie. Tenslotte geldt dat als een speler een directe rode kaart krijgt, ongeacht in welk elftal en welke competitie de speler op dat moment speelt, de straf geldt voor alle nationale competities van zijn club.”

Concreet gezien betekent dat voor VVV het volgende:

 • Mitchel Paulissen is de eerste wedstrijd geschorst vanwege openstaande uitsluiting van de voorgaande Play-Offs.
 • Post heeft zijn schorsing al uitgezeten en is dus gewoon beschikbaar.

8 Responses

  1. We hebben de tekst aangepast aangezien we via Sander Berends (redacteur van Elfvoetbal) kregen te horen dat gele kaarten uit vorige Play-Offs, die geen schorsing opleverden, vervallen. Iedereen begint op nul. Paulissen wel geschorst omdat hij 2 gele kaarten had behaald. Hij had deze informatie van de KNVB. Hierdoor missen we alleen Paulissen en de rest staat op 0.

 1. kiekoputspelke

  Regels zijn regels en die zullen we moeten respecteren.
  Jammer dat Paulissen geschorst is want dit is een speler die altijd zijn niveau haalt, altijd strijd levert plus één van de meer ervaren spelers in deze selectie is. Daarnaast kan hij zowel voorin als op het middenveld spelen wanneer een wedstrijd daarom vraagt…. Maar goed: we hebben eerder mensen moeten vervangen en daar is VVV niet zwakker door geworden en daarom heb ik alle vertrouwen in degene die volgende week vrijdag start links voorin. Dat wordt óf Hunte maar ik denk dat Steijn kiest voor Resida op rechts en dan schuift Vito van Crooy naar links.

  1. Gerardus

   Zie toch liever Resida of Hunte op de flank dan Paulissen. Hij keert na dit jaar toch terug naar Duitsland en is eigenlijk een middenvelder. Vond hem namelijk op het middenveld sws beter spelen dan op het middenveld. Tevens zijn Resida en Hunte meer ervaren dan Paulissen ;). Gelukkig worden we er idd niet zwakker op als er spelers zijn geschorst of geblesseerd.

 2. Ben

  ik denk dat Steen zeker in de uitwedstrijd kiest voor een verdedigend concept. Wellicht dan interessant om voorin te kiezen voor 3 heel snelle jongens, dus Hunte, Resida en van Crooij. De Seun in ieder geval beginnen op de bank. Ik denk dat je dan de uitwedstrijd bij Go Ahead wint. Waar ik bij VVV eerder bang ben is een wat ik noem overconcentratie, waardoor je als het ware verlamd aan de wedstrijd begint, alle opdrachten vergeet en binnen 15 minuten de gehele nacompetitie verknalt. Hoe te vermijden? Relax op zijn tijd, ontspanning is het toverwoord. Als dit fenomeen ook voldoende aandacht krijgt, ben ik optimistisch. Laat ons ook nog eens af en toe de scheidsrechter mee ipv tegen hebben, dan kan het inderdaad leuk worden. Vraag is echter of het goed is om nu, dit jaar, te promoveren? Geen geld, geen adequaat stadion, geen pers, een gemeente die je uitkotst. Hoe moet dat overigens op het bordes? Het journaille, hebben we dat(?), zou er zo maat bovenop kunnen zitten. Laten we maar eerst eens kijken naar de wedstrijden tegen Go Ahead. FORZA VVV!

   1. Ben

    Ben grote fan van Seuntjens, maar uit tegen de Eagles zie ik ons niet massaal ten aanval trekken. Hunte, Resida en van Crooij zijn alle 3 dodelijk bij snel uitgevoerde uitvallen. FORZA VVV!

Leave a Reply