Geloof, Hoop, Liefde en Geduld

ballenBij het lezen van de vele reacties en opmerkingen over de stand van zaken bij onze club met betrekking tot versterkingen dan wel het nog niet voldoende versterkt zijn van de selectie voor het nieuwe seizoen kwam ineens Paul van Vliet bij me boven.
In 1971 had hij een schitterend lied in zijn theatershow, een lied dat overigens heel veel stof heeft doen opwaaien: De Heilige Kuip. Via Google is de tekst makkelijk te achterhalen en ook na het herlezen van deze songtekst kwam de glimlach weer rond mijn mondhoeken.

De reden waarom ik plots deze flits kreeg ligt in het, laat ik het zo zeggen, gejammer over de selectie, de stilte op transfergebied, kortom het näölen over dat wat we niet horen en zien. Anders gesteld: het geloof is er nauwelijks, de hoop op betere spelers en dus betere tijden is mager en de liefde voor de club is groot. Althans dat is kort samengevat de indruk die je krijgt als je de diverse commentaren leest. Zelfs als je de onzin opmerkingen buiten beschouwing laat zie ik bij een aantal een verwachtingspatroon dat niet realistisch is.

Als je naar de feiten kijkt doet VVV het ontzettend goed door nog steeds op eredivisie niveau te kunnen acteren, zelfs als je bedenkt dat het inzetten op buitenlandse jonge talenten niet bracht wat men op de berg er van dacht en hoopte en, wellicht nog wel het belangrijkste: Vrouwe Fortuna heeft een vaste verblijfplaats in De Koel. Je kunt de wijziging van het beleid al zien sinds de komst van Wim Dusseldorp, want Vrouwe Fortuna kan zomaar verhuizen, dat weet je nooit, daar mag je niet op vertrouwen. O.a. Wim heeft het dan ook al in de pers uitgedragen: wel een enkele buitenlander, niet meer een contingent, het beleid is om.

Wat we allemaal zouden willen zijn: een vlieg. Zo’n vlieg die in de Koel(e) burelen op de muur zit en hoort met wie onderhandelt wordt, hoe de strategie wordt bepaald en uiteindelijk de uitslag van al die gesprekken, komt tie wel of komt tie niet. We zouden het allemaal willen weten en we horen weinig tot niks. Dat frustreert enorm, we willen zo graag weten hoe het erbij staat maar we begrijpen van binnen echt wel dat dat niet mogelijk is. Geduld, dat moet je als supporter opbrengen en dat is voor een VVV-supporter extra nodig. We sluiten achter in de rij aan. Neem Danny Hoesen. We weten dat VVV een tweede bod heeft neergelegd bij Fulham en je kunt er donder op zeggen dat dat bod lager is dan de 5 ton die Fulham vraagt. Ik neem aan dat Fulham Hoesen wel wil verkopen en ze weten ook dat hij over een jaar gratis de deur uit kan lopen. Ik kan me zo voorstellen dat Fulham nog even wacht, je weet nooit of er een rijkere club ook geïnteresseerd raakt in Hoesen, die een hoger bod kan uitbrengen dan voor VVV mogelijk is. Als Danny Hoesen daadwerkelijk naar onze club wil komen dan is het, denk ik, een kwestie van tijd. Als Danny andere opties zou hebben is het afwachten. Wat heeft hij tegen de Fulham mensen verteld. We weten het niet en vliegjes kunnen niet praten, dat schiet niet op en blijft er alleen maar geduld hebben over.

Daarnaast is het afwachten wat er met Yoshida en Yannick gebeurt. Dat vliegje weet het, maar wij kopen daar geen citroenen voor en dus blijft het afwachten, geduldig afwachten en hopen op goede versterkingen, een beetje geloven dat het allemaal goed komt en met liefde de club steunen, van augustus tot en met mei. Wie weet, met geloof, hoop, liefde en geduld (dat laatste op het veld) op plekje 14 van de ranglijst. Na 34 wedstrijden.

Geschreven door Sem

Leave a Reply