Gemeente biedt VVV-Venlo hulp aan

De gemeente Venlo staat er alsnog open voor om een lening aan VVV-Venlo te verstrekken. Dat meldt Dagblad de Limburger in de editie van vandaag. De gemeente Venlo voelt door de acute geldzorgen van VVV, een soort morele verplichting om de Koelclub te ondersteunen.

De gemeente is bereid om 250.000 euro te lenen onder strikte voorwaarden. Dit had voorzitter Hai Berden gevraagd aan de gemeente in een gesprek op 14 december jl. De andere benodigde 250.000 euro zou opgehaald moeten worden bij het bedrijfsleven, maar niet door Seacon Logistics. Dit laatste heeft te maken met het opvolgen van het advies van het onlangs gepubliceerde rapport van commissie van wijzen.

Het adviesbureau Hypercube werd daarnaast gevraagd om te kijken naar de sportieve toekomst van VVV en deze in kaart te brengen. Naar aanleiding hiervan voelt de gemeente zich verrast, maar ook ‘verplicht’ om VVV te helpen met een lening: Die nieuwe cijfers zijn ons zondag door Hypercube meegedeeld. Wij betreuren het op zijn zachtst gezegd dat hier op 14 december door het VVV-bestuur niet over is gesproken”, aldus wethouder Satijn (VVD) in Dagblad de Limburger.

De directeur van VVV, Marco Bogers reageert hier weer op en zegt het volgende: “Wij hebben meerdere keren aan de commissie van wijzen onze cijfers en prognoses laten zien en die commissie praatte het college bij. Het was bekend dat we in het eerste kwartaal van 2016 mede door tegenvallende sponsoring afstevenen op een tekort van 5 ton”

De definitieve beslissing hierover wordt in januari genomen door de gemeente. VVV moet voor 31 december haar zaakjes op orde hebben wat betreft de 500.000 euro. Dus dan komt de steun later dan de deadline, maar naar alle waarschijnlijkheid komt VVV er met een publieke waarschuwing van de KNVB vanaf.

7 Responses

 1. Goodie

  Oke, we hebben een tekort van 5 ton. Dit kan nu gedekt worden door 2,5 ton van de Gemeente en de andere helft door het bedrijfsleven. Nu is het tekort gedekt, en dan? Lopen we na dit seizoen niet gewoon weer opnieuw tegen een tekort aan?

 2. supportertje

  De eerste stap is gezet. Hopelijk kunnen we hier met zijn allen een goed vervolg aangeven. Tijd gewonnen om op een andere wijze invulling te geven aan de toekomst van VVV.

  1. Hey Jim, dat zal wel een deel verzachten denk ik en zou veel dingen oplossen als het feit dat sponsoren meer exposure krijgen wordt het interessanter om te sponsoren. Of het dan helemaal opgelost is, is de vraag.

  2. supportertje

   Vind dat de spelers die we nu hebben nog steeds groeiende zijn en ben er tevreden mee. De verdediging staat en voorin hebben we ook niet bepaald te mopperen. En met de mensen op het middenveld kunnen we gelukkig zijn. Hopelijk gaat dit door na de winterstop, beter een goed team op het veld wat er voor knokt dan een of twee topspelers. Uiteindelijk is het teamwerk wat de prestatie neerzet. Denk bij elkaar houden nu een grotere prioriteit heeft dan weer nieuwe spelers halen. Stel dat VVV promoveert ( zou heel mooi zijn ), dan is handhaving het belangrijkste in mijn ogen. Maar eerst maar eens zien hoe het seizoen eindigt.

 3. JMJ

  Het begin is er!
  Nu wordt het tijd dat wijze mannen en/of vrouwen een lange termijn visie kunnen ontwikkelen waarin voor alle partijen ( Gemeente Venlo én andere gemeenten in de regio, bedrijfsleven in de regio, VVV-Venlo, maar ook andere sportverenigingen en evenementen-organisaties, onderwijsinstellingen) ruimte is voor ontwikkeling.

 4. Ben

  Het VVV MOET er voor zorgen dat VVV structureel binnen het budget blijft.
  Scheiding tussen de voetbalclub VVV en stadion.
  Bestuur VVV moet “openbaar” worden.
  FORZA VVV!

Leave a Reply