Gemeente Venlo doet te weinig voor VVV-Venlo

Volgens Hai Berden (in gesprek met L1 in het voorzittersdinner) doet de gemeente Venlo te weinig voor VVV-Venlo.

Bij de gemeente ontbreekt volgens Berden het besef over de ‘maatschappelijke waarde’ van VVV. “De gemeente subsidieert cultuur en theater. Maar met steun aan het voetbal heeft de politiek een principieel bezwaar. Dat is onbegrijpelijk als je kijkt naar de functie die VVV heeft voor het grote publiek”, aldus Berden tegen L1.

Berden heeft vooral moeite met het feit dat VVV geen nieuw stadion krijgt op het kazerneterrein in Blerick. De VVV-voorzitter miste de politieke wil in Venlo om het multifunctionele stadion van de grond te krijgen. Zonder nieuw stadion is het volgens Berden onmogelijk voor VVV om structureel in de eredivisie te spelen.

Deze week kwamen er al meerdere uitspraken van Voorzitter Hai Berden naar buiten. Deze uitspraken zijn fragmenten van het voorzittersdiner. Elk jaar rond kerst wordt er door L1 een voorzittersdiner georganiseerd. De voorzitters en directeuren van de Limburgse betaald voetbalclubs blikken samen met L1 terug op het jaar 2014 en vooruit op 2015. De voorzitters praten over gemeentelijke steun, transfers, nieuwe financiële verdienmodellen, nieuwe samenwerkingspartners en de noodzaak om snel te promoveren. Dit jaar is de 10de editie van het voorzittersdiner. Vanmiddag om 17.00 uur is het gehele interview te beluisteren via L1 radio.

Bron: 1Limburg/L1

6 Responses

  1. Meuske

    Gemeente Venlo loopt al jaren achter de feiten aan en slaat met alles de plank mis. Kijk eens naar Roermond wat die allemaal op de kaart zetten daar kan Venlo nog een puntje aan zuiger. Besluiteloos zooitje is de gemeente Venlo en staat helemaal nergens voor. Vraag de burger naar de laatste goede beslissing wat genomen is binnen de gemeente daar kan niemand je een antwoord op geven of het zijn de sukkels van het Fort waar archeologen nog niet zeker van zijn of het werkelijk waar is. Onze gemeente gaat het wel even blootleggen voor alle belangstellenden die het willen zien, laat me niet lachen wat een lossers zijn dat. Forza Hay en os VVVke

  2. Ben

    In de raad zitten geen mensen die er voor onz zitten! Dat is het, niets anders.
    Of ze er alleen maar voor zichzelf zitten? Ik weet het niet, maar vaak wordt dat wel beweerd in menige Nederlandse gemeente. Of dat bij ons ook zo is? Het kan eventueel,worden onderzocht, kost geld, dus maar niet?
    Welke politieke partij(en) in onze gemeenteraad houden ons VVV eigenlijk tegen?
    FORZA VVV!

    1. Koelie

      Exact Ben. Laat de krant zich een keer werpen op een peiling binnen de raad en college over het bestaansrecht van onze club i.p.v. een sympathieke zanger als kenner aan te dragen.

  3. marcel

    de kunst van politiek bedrijven in venlo is om zo lang mogelijk beslissingen uit te stellen, om zo je baantje langdurig te garanderen. Daarop is de landelijke politiek van al onze langdurig bestaande partijen gebaseerd. om te voorkomen dat je toch een keer in de problemen komt, is het wachtgeld uitgevonden. daar waar een gewone burger steeds korter WW krijgt, heeft de politiek zich een vangnet gecreerd om bij evt tegenvallers (er zal maar eens op iemand anders gestemd worden), langdurig geld te vangen. Dit omdat de gemiddelde nederlander elke 4 jaar toch weer terugflippert. Zodoende kan men als politicus 4 jaar lang miskleunen, 4 jaar geld vangen, en vervolgens weer door diezelfde mensen die je 4 jaar geleden uitkoststen, opnieuw gekozen worden om weer van voor af aan te beginnen.
    belangrijk in de politiek is om daar geld voor te reserveren/creeeren. Elke 4 jaar valt het voetvolk toch weer voor de een of de ander, en worden ze nooit veel langer dan 4jaar gestraft (als je 4 jaar wachtgeld vangen ‘gestraft’ kan noemen).
    de rest van het gemeentegeld, wordt vooral besteed in dingen waarbij zij zich denken te kunnen profileren t.o.v. anderen. naar ballet, museum of andere kunstwaardige projecten, waar ze interessant over kunnen doen.
    laat ik voorop stellen ook deze zaken dienen een bepaald maatschappelijk belang, echter als je de financiele stromen bekijkt die naar dit soort zaken gaan, versus de algemen publieke belangstelling, staat dit in geen enkele verhouding.

    subsidies e.d. mogen gerust bepaald worden op harde feiten (lees: interesse van het grootste deel van de gemeente), ipv diegenen die het hardst schreeuwen. Want vergeet niet. de meeste mensen die voor iets zijn, laten niet altijd wat van zich horen. het zijn vooral tegenstanders van zaken die in nederland op de baricades springen om zaken te realiseren (en ook dat mag, dit geeft alleen maar aan dat deze mensen gemotiveerder zijn, dan de grote groep die denkt: het komt wel goed). Maar goed, dat is een ander maatschappelijk probleem.

    VVV (zelfs in een situatie als deze), heeft een grotere maatschappelijke functie, dan (m)enig andere bezigheid in venlo en omstreken, en zou daarom mi. ook evenredig beoordeeld moeten worden.

Leave a Reply