Gemeente Venlo start verkoop grond stadion

De eerste stappen zijn gezet, er lijkt beweging in de stadionplannen te komen nu de gemeente over is gegaan tot de start van de verkoop van de grond rondom het stadion. Dat meldt Dagblad de Limburger in de editie van vrijdag 7 juli. Daarin staat dat het college van B & W heeft besloten om tot de start van verkoop over te gaan.

Wethouder Satijn die de portefeuille Economische zaken heeft, liet weten dat zowel VVV-Venlo als de Gemeente Venlo een onafhankelijke taxatie laten doen. Dit doen ze om te kijken hoeveel de grond waard is en voor hoeveel uiteindelijk de grond in de verkoop gaat. Daarnaast is het voor de gemeente zeer belangrijk dat het hele proces niet in aanraking komt met de regels rondom staatssteun. Satijn laat weten: “Die taxateurs moeten zo objectief mogelijk vaststellen binnen welke marges verkoop zou kunnen plaatsvinden”

Het college komt daar de Venlose politiek tegenmoet die naar aanleiding van het verhaal van voorzitter Hai Berden, had gevraagd voortvarend te handelen in deze kwestie. Het stadion is verouderd en biedt zowel voor de sporters, als ook voor het publiek niet het optimale wat verwacht mag worden anno 2017. Door deze ontwikkeling komt de realisatie van een nieuw stadion met 10.000 plaatsen weer een stapje dichterbij, hopelijk.

Bron: Dagblad de Limburger

14 Responses

 1. Godfried

  Vraag me af wat de marktconforme prijs van de grond is en hoe ze dit vaststellen. Met of zonder het stadion erop. Met is het natuurlijk niets waard, maar zonder moet ie toch al snel aan enkele tonnen denken. Dat vindt vvv denk ik geen zacht prijsje.

  1. chretien

   De grond is niks waard, zeker gezien het bestemmingsplan met het stadion dat er nu staat. Als VVV er mee stopt, niet geheel ondenkbaar, zit de gemeente ook met een probleem. Of dat iemand op het gemeentehuis echt boeit is de vraag. Voorlopig geen feestje waarbij zij min of meer de hoofdrol kunnen spelen, tenzij VVV landskampioen in de eredivisie wordt. Dat zie ik “voorlopig” niet gebeuren.
   Wat Pavisto schrijft is wellicht een verstandige keuze?
   Als het project nu mislukt dan denk ik dat er geen toekomst is voor VVV. Belangrijkste vraag is of er bij de gemeente enige sympathie is voor VVV?

 2. pavisto67

  VVV wil de grond kopen omdat eventuele financierders zekerheid willen hebben wat betreft de grond. Nu is er sprake van een erfpachtconstructie tot 2033 waar VVV symbolisch 1 euro voor betaald.

  Ik ben geen expert, maar kun je niet om de tafel gaan zitten met de gemeente om die erfpachtconstructie met bv 77 jaar te verlengen tot 2100.?
  Op die manier weet je dat je gewoon kunt gaan bouwen, is de onzekerheid voor de financiers hiermee weggenomen en kost het niets of nauwelijks iets. Dat zou toch een spotgoedkope optie zijn, en de gemeente loopt geen risico dat ze de regels rondom staatssteun overtreden?

 3. Koelie

  Een hypotheek kunnen krijgen met (oneindig) erfpacht lijkt me lastiger dan zonder. Of het erfpacht verlengen dan meteen goedkoper is hangt af wat de investeerders gaan betalen en tegen welke voorwaarden.

 4. Goodie

  Ik zie geen topic over de nieuwe shirts dus plaat ik het hier maar even.
  Deze shirts hebben persoonlijk niet mijn voorkeur. Ik vind ze een beetje simpel en saai.

  1. venlow077

   Zat net op internet te kijken wie deze speler is!?Maar zag dus een recent filmpje van deze speler, maar hij is wel geblesseerd! Zou eigenlijk ook met oranje onder de 19 mee gaan, maar is daar ook voor afgehaakt. Hij heeft een blessure aan ze knie, scheurtje in ze binnenband, en dat gaat nog ff duren geeft die zelf aan….

   1. Machiavelli

    Klopt. Maar hoor nu ook dat hij ook al geen rugnummer heeft gekregen bij Feyenoord dus dat zegt meestal ook wel wat. We gaan het zien.

Leave a Reply