VVV-Venlo

Gemeente Venlo wil VVV 250.000 euro lenen

Het college is bereid VVV te steunen met een lening van 250.000 euro. De gemeenteraad moet daarover in januari een besluit nemen.

In recente gesprekken tussen de gemeente en VVV is gebleken dat de club kampt met een dreigend liquiditeitstekort. Het college laat weten verrast te zijn door dat bericht. Eerder was er alleen sprake van dat het werkkapitaal van de club aangevuld zou moeten worden.

VVV heeft de gemeente laten weten dat sponsors ook 250.000 euro willen overmaken als Venlo meewerkt. De gemeente hangt voorwaarden aan de lening. Zo moet er sprake zijn van een marktconforme rente en moeten er zekerheden worden ingebouwd zodat het geld daadwerkelijk terugkomt.

Omdat de raad pas in januari een besluit neemt, krijgt VVV mogelijk te maken met een straf van de KNVB. Waarschijnlijk is dat een publieke waarschuwing. Nadeel daaraan is wel dat VVV bij een volgende overtreding rekening moet houden met puntenaftrek of zwaardere sancties. (bron: Omroep Venlo)

Vanmiddag hadden afvaardigingen van de Fanclub,Socioclub en Venlonaren een gesprek met Burgemeester Scholten en Wethouder Satijn. Hierover zullen we later gezamenlijk een statement maken. Ook hier werd besproken over de 250.000 euro die de gemeente wil steunen.

20 Responses

  1. Daar ben ik het met je eens. En dat is ook iets waar ik me de laatste tijd al mee bezig houdt maar het feit is dat je zulke dingen samen moet gaan doen maar goed dan moeten er knopen doorgehakt worden. En je moet goed nadenken ga je iets structureels doen waar ik voorstander van ben of juist iets doen wat eenmalig is. Maar dan heeft het 1 keer nut maar daarna valt alles weg.

  2. supportertje

   Ondertussen is de petitie de vijftienhonderd gepasseerd. We moeten er met zijn allen aan werken dat dit getal snel gaat stijgen. Nogmaals vertel het rond, mail, twitter, facebook, maar laten we zorgen dat dit aantal snel gaat aangroeien. Of zou ik over de langzaam aangroeiende stand moeten uitmaken dat VVV toch niet zo na aan het hart ligt bij Venlo en zijn omgeving. Dat zou bijzonder jammer en zijn.

 1. Meuske

  Nou Nou Nou de gemeente steekt de helpende hand uit (NOT!!!) ben wel benieuwd wat er besproken is met Venlonaren en de rest die bij het gesprek aanwezig waren. Het begin is gemaakt? Forza VVV

  1. Gisterenavond een gesprek geweest tussen Fanclub, Socios en wij dus. Vandaag zijn we op gesprek geweest bij de Burgemeester en Wethouder daar kan ik momenteel niets over kwijt omdat we een algemeen statement vanuit alle groeperingen willen doen. Gaat komen heb het ook liever nu dan morgen maar we moeten geduldig blijven en goed nadenken wat we doen en gaan doen.

   1. JMJ

    Gezamenlijk statement… Hierin komt ook een standpunt/visie van B&W voor de langere termijn naar voren?

  1. supportertje

   Het is in ieder geval een back-up, waardoor er lucht is om zaken goed op poten te zetten. Zoals Lincoln zei moet er goed nagedacht worden over de volgende stap, want je hebt maar een keer de kans om het goed te doen. Ik snap dat je gelijk dingen geregeld wil zien, en dat is bij mij als supporter niet anders. Op dit moment zijn er mijns inziens positieve ontwikkelen in gang gezet, maar de afloop hiervan is nog een beetje ongewis. Belangrijk is dat er gezamenlijk front is, wat actie gaat ondernemen. Het kost even tijd om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. En dat de juiste actie te voorschijn komt waar een ieder achter kan staan. Ik weet zeker dat de mensen die er nu mee bezig zijn een bepaald doel voor ogen hebben. In welke vorm de actie gegoten word of is dat is voor ons allen een vraagteken. Maar daar komen we met zijn allen gauw genoeg achter.

   1. Zoals aangegeven er zijn gesprekken gaande en de lijntjes zijn kort en dat laat zien dat we ermee bezig zijn. Ook wij waren liever gisteren begonnen dan gisteren maar zo simpel ligt het allemaal niet. Voorbeelden van goede ideeen zijn er genoeg maar de juiste voor VVV moeten we nog beslissen. Ik heb goede hoop maar eerst maar eens het gesprek met de burgemeester en wethouder dan wordt er ook meer duidelijk voor iedereen.

 2. Koelie

  Wat voor onderpand eist de gemeente? Tv gelden komende 100 jaar? Transferrechten Van Crooij? Dat ze al zo moeilijk doen over deze urgente hulpvraag. Waarom tot januari wachten? Zei de VVD niet als het echt nodig was dan zouden ze het reces onderbreken? Allemaal voor de bühne.

 3. OooLGooO

  Is het misschien een idee om een tiental collecte bussen te regelen en een tiental mensen hier in de regio venlo/tegelen/blerick etc… Langs de deuren te gaan… Elke euro is meegenomen. Doe je dit in de gehele regio ben ik er van overtuigd dat je na een paar avonden zo een groot bedrag binnen hengeld wat we naar dw club kunnen brengen. Dit is dan een voorbeeld voor een korte termijn plan. Of kunnen we hier in venlo een soort vrienden van VVV opstarten net zoals je in rotterdam met de vrienden van Feyenoord hebt die een groot aandeel hebben gehad in het voortbestaan van de club, lange termijn visie..?

  1. supportertje

   Van belang is dat er inderdaad een lange termijn visie gaat komen. Anders loop je weer tegen het zelfde probleem aan. Geld ophalen om de eerste nood te verhelpen is er volgens mij. Sponseren en gemeente hoesten geld op in diverse vormen. Maar het gaat om het vervolg, en daar word nu aan gewerkt. En dat kost tijd.

  2. Vanavond gaan gesprekken plaats vinden tussen alle groeperingen om een idee op tafel te leggen. Dus het gaat komen aug even geduld, kost namelijk tijd. Hopelijk komen we vanavond tot een idee die we dan snel kunnen uitvoeren.

 4. YowVVV

  Supporters laat je horen! Zorg dat iedereen massaal een seizoenkaart (halve) koopt. Venlonaren, plaats anders een DEEL actie op facebook. Verloot onder de delers een sjaal en stickerpakket van VVV ofzo, waar het omgaat, maak het artikel van een halve seizoenkaart vanaf slechts 42,50/57,50 regio en wereldbreed! Come on Venlo. Hopelijk nog voor de kerst (kan iedereen er mooi over nadenken!), mogelijk een link naar de aanmeldpagina (https://voetbal.iticketsro.com/vvv_venlo/nl-NL/subscriptions/halve%20seizoenclubcard?hallmap)

   1. supportertje

    Kerstdagen is iedereen vrij, mooi moment om het VVV gevoel wijd en zijd te verspreiden. Zorgen dat iedere supporter van VVV de petitie onderschrijft. Promoot de halve seizoenkaart, MAAR vooral dat VVV weer goed voetbalt en dat het leuk is om daar naar toe te gaan. Het voetbalsfeertje moet weer terug in de KOEL.

Leave a Reply