Georgios Giakoumakis tekent tot medio 2022 bij VVV-Venlo

VVV-Venlo voegt een nieuwe spits toe aan de selectie. De 25-jarige Georgios Giakoumakis tekent bij de Venlose club een overeenkomst voor twee seizoenen met een optie voor één extra seizoen.

Giakoumakis speelde in eigen land eerder voor Platanias en Episkopi voordat hij in 2017 de stap naar AEK Athene maakte. In zijn eerste seizoen werd hij kampioen van Griekenland met die club. Een seizoen later kwam hij derhalve ook in de Champions League uit met AEK. De Griekse nummer drie van afgelopen seizoen verhuurde hem vervolgens aan OFI Kreta en het Poolse Gornik Zabrze. De in Heraklion geboren voormalig Griekse jeugdinternational scoorde het afgelopen seizoen na de winterstop drie keer in 12 wedstrijden voor de Poolse club.

Giakoumakis over zijn transfer naar VVV-Venlo: “Ik volg het Nederlandse voetbal al mijn hele leven. Ik hou van de aanvallende speelstijl in de Eredivisie. Zelf wil ik me graag bewijzen in Nederland. Niet alleen door te scoren, maar door belangrijk voor het team te zijn, op welke manier dan ook. Ik ben heel blij dat VVV-Venlo me die kans geeft.”

Technisch Manager Stan Valckx: “Georgios is een centrumspits met lengte én snelheid, expliciet een type spits waar we nog naar op zoek waren. Iemand die in onze speelstijl past, die uit te voeten kan met veel ruimte achter de laatste linie en die complementair is aan de aanvallende kwaliteiten die we reeds in huis hebben.”

38 Responses

  1. lucien1978

   Daar spreekt idd flink vertrouwen uit . Erg goed gedaan van Valckx . Misschien betekent dit langdurige contract ook wel dat er iets staat te gebeuren rondom Pachonik.

   Er wordt namelijk ook een Grieke rechtsback genoemd .

   Ik heb meer vertrouwen in deze jongen dan in Arias . Dat vindt ik een echte 12de man.

   Wat is er trouwens nog gebeurd met die Nezar Srifi. Hij speelde wel aardig maar in mijn ogen te licht voor VVV en geen versterking .

 1. chretien

  Inderdaad, blijkbaar heeft Stan Valckx veel vertrouwen in deze man: 2 jaar + optie. En hij komt gratis, dat wil zeggen geen transfersom? geen gelimiteerde transfersom bij verkoop? Och, laten we eerst maar eens kijken wat hij kan laten zien. Succes Georgios, want dat zal wel zijn naam worden bij ons… FORZA VVV!

 2. Dond

  Veel succes Georgios!!

  Ben wel benieuwd hoe het team eruit gaat zien.
  Het zal lastig worden maar hoop toch dat we nog zeker een stuk of 4 spelers mogen verwelkomen. 2x aanvallende middenvelders (of Neudecker moet wel blijven) / 2 aanvallers. Toch hoop ik ook een beetje op een stand in voor Danny Post.

  Misschien wel een 4 – 2 – 3 – 1 ?

  Kirschbaum/Van Crooij/Verbong/Craenmehr
  Pacho of (aanwinst)/Dekker – Gelmi/van Dijck/Schafer – Kum/Swinkels – Schmitz
  Post – Linthorst/S Janssen
  Hupperts/Roemer – Neudecker (aanwinst)/Essanoussi- (aanwinst)
  Arias/Giakoumakis

  1. Ievel Knievel

   Naar mijn idee zou er nog 1 buitenspeler gehaald kunnen worden die ook flexibel in te zetten zou kunnen zijn, 1 aanvallende EN 1 verdedigende middenvelder en evt. 1 goede rechtsback. Misschien nog ruimte voor 1 (niet kostbaar) buitenkansje. Dan zou het wel goed moeten zitten.

   Spelers die van topclubs afkomen kunnen natuurlijk wel iets. Alles hangt af van doorontwikkeling. Dat heeft met een flow van de speler, maar ook met de omgeving, het team, de trainer en kansen en natuurlijk de inzet te maken.PLUS of iemand zich thuis voelt.

  2. RuiverCity

   Van deze ‘opstelling’ mag je Dekker en Schäfer wat mij betreft al wegstrepen. Komen beiden heel veel te kort voor dit niveau. Ik hoop echt dat Roemer komt bovendrijven dit seizoen. Neudecker heeft het probleem dat hij te veel in één tempo speelt. Er zal op het middenveld en voorin toch echt wat bij moeten. Vito zou ik niet terughalen.

  3. Koelie

   Na deze onverwachte transfer (op de socials is sprake van een transfersom) met langdurig contract verwacht ik geen aanwinsten via vast contract meer of Pachonik moet nog worden verkocht. Misschien dat er nog huurspelers kunnen worden gescoord om de vacatures die je terecht aanmerkt nog in te vullen. Je vergeet dat we ook nog Bastiaans hebben voor op de vleugels.

   Al met al een verrassende transfer, maar of het een aanwinst is moet nog blijken. Ik put hoop uit het feit dat een slechter scorend vermogen dan vorig seizoen bijna niet kan. Laat Roemer en Bastiaans maar Sinclair en Wright vervangen. Minder duur en meer transferwaarde.

   1. De Koel

    Ik ben al blij met voorhoedespelers die niet iedere bal inleveren doordat ze ‘m drie meter van hun voet laten springen. Slechter dan Wright kan bijna niet, geef inderdaad Roemer en Bastiaans maar een kans.

 3. idderzienmeining

  Verrassend dat deze deal is beklonken middels een tweejarig contract (+ optie voor een extra jaar). Door de eerdere berichtgevingen over deze aanstaande transfer leek VVV deze speler te gaan húren.

  Een extra spits erbij en dat was nodig want met 1 diepe spits red je het geen heel seizoen. We beschikken nu over Arias en Giakoumakis en we gaan zien aan hoeveel doelpunten deze jongens ons helpen.

  Op voorhand werd en wordt door veel mensen geschreven dat deze spelers qua doelpunten geen geweldige cijfers kunnen overleggen maar dat zegt mij niet alles …

  Arias bijvoorbeeld is een type spits die fungeert als aanspeelpunt waardoor er andere mensen overheen kunnen komen en hij dus niét het eindstation is van een aanval.
  Deze Griekse speler is – als we de woorden van Valckx mogen geloven – een ander type speler die juist de diépte ingaat en op snelheid weg gestuurd kan worden. Als dat zo is, dan hebben we in elk geval niet alleen twee opties maar ook twee verschillende types opties.

  In de speelstijl die we mogen verwachten van VVV (veelal inzakken en vanuit de omschakeling voetballen) kunnen beide spelers dus van waarde zijn, waarbij met name de buitenspelers en minimaal 1 middenvelder continue in beweging zullen moeten zijn !

  Dan blijf ik hopen op een late doorbraak inzake Vito v. Crooij die wellicht toch niet aan de bak komt bij PEC Zwolle en in een later stadium alsnóg terug kan keren naar VVV ? Een speler die perfect rondom onze twee nieuwe spitsen moet kunnen spelen …

  Verder zal er echt nog 1 echt goede middenvelder bij moeten komen die niet alleen AAN de bal goed is, maar ook gevoel heeft voor de ruimte. Gevoel voor de ruimte voor een steekbal of cross pass maar ook gevoel om zelf de ruimtes in te duiken.

  Die “missing link” in de selectie wordt mijn inziens DE uitdaging voor Valckx en ik ben benieuwd welke opties daar voor VVV op de tekentafel liggen !

  Op dit moment – en zeker gezien de financiële beperkingen – moet ik VVV toch écht wel complimenten maken ! Het contract van Kum verlengd, Gelmi defintief aangetrokken en daarnáást nog eens 5 nieuwe spelers gehaald in de personen van Swinkels, Schmitz, Hupperts, Arias en Giakoumakis. Tel daarbij ook nog eens de 3 “nieuwe” jeugdexponenten en dan mag je niet anders concluderen dat er veel werk is geleverd.

  Of dit – inclusief de aanwinsten die nog gaan kómen – voldoende is voor (rechtstreekse) handhaving zal moeten blijken, maar ik zie op voorhand geen reden om te klagen ! Zeker niet als je in ogenschouw neemt dat alle nieuwe spelers langdurig vastliggen en dus niet alleen voor zichzelf maar ook voor de club moéten voetballen !

  VVV zal hoe dan ook moeten knokken voor de punten en dat moét lukken met deze selectie. Swinkels is een terrier, Schmitz moét een aanwinst zijn als je ziet dat hij een paar weken geleden nog moeiteloos meedraaide in de Europa League, Arias is een beer van een vent, Giakoumakis heeft temperament en Hupperts zal hopelijk goed gedijen onder de vleugels van Hans de Koning ? Daarnaast zullen we weer kunnen genieten van onze aanvoerder die altijd voorop gaat in de strijd !

  #opnaarvrijdag#benieuwdnaarditVVV

 4. jurgen

  Welkom, maar even afwachten wat deze jongen mogelijk gaat brengen, met een nieuwe spits moet je mazzel hebben. Vraag me af hoe Stan bij hem uit is gekomen.
  Wat me wel bezig houd komende maanden is wel/niet de impact voor clubs als ze geen thuis voordeel meer hebben. Feyenoord in een kolkende kuip met 5000 mensen is toch wat anders als 45000 mensen. Kan VVV hier voordeel van hebben, vraag ik mij af. Mss wel helemaal zonder publiek, gaat dit veranderingen wat betreft stand met zich meebrengen. Heb in de Duitse competitie toch wel opvallende uitslagen gezien, we gaan ut wel weer zien en hopen maar dat een aantal nieuwe spelers die lang niet meer gespeeld hebben, maar snel hun niveau gaan halen.

 5. Dond

  Francesco Antonucci (vorig jaar Volendam) waarschijnlijk naar Feyenoord – zal naar alle waarschijnlijkheid weer direct verhuurd worden aan Volendam.

  Opzicht jammer.
  Stak er afgelopen seizoen al bovenuit. Had hem graag bij VVV gezien als aanvallende middenvelder.

  Maar we laten ons verrassen waar VVV zelf mee komt.
  Denk dat dit nog een zeer belangrijke positie in het team is.

 6. De Koel

  Ik ben benieuwd wat deze spits gaat brengen. Lijkt veel beter te passen bij het countervoetbal van VVV dan Soriano. Na een paar wedstrijden zal duidelijk zijn of het een aanwinst is of niet. Fingers crossed.

 7. idderzienmeining

  Off topic …

  – Kan iemand iets zeggen over de indruk die Joshua John achterlaat tijdens de trainingen ?

  – Zou het wellicht kunnen dat John Yeboah in een later stadium van de voorbereiding weer een optie wordt voor VVV ? Ik verwacht niet dat hij aan spelen komt bij Wolfsburg.

 8. Rossie

  Ik heb ernstig behoefte aan meer info, haha! Dus daar gaan we:

  – gaat S’rifi blijven of niet?
  – gaat John een aanbieding krijgen of niet?
  – hoe staat het met evt verkoop Pachonik?
  – hoe staat het met evt vertrek Neudecker en Schäfer?
  – zitten er nog leuke nieuwe spelers aan te komen?

  Wie o wie kan wat meer vertellen? Word? Iemand anders?

  Dank u! 😉

   1. mats

    Mooie club. Lekker weer met Seuntjens ballen. Ben benieuwd of ze De Graafschap aan de titel kunnen helpen samen. Maar eerder vinding het een. lachertje… hij wilde een buitenlands avontuur…. pffffff.

   1. Rossie

    Haha, kan ik meteen mijn laatste vraag stellen: wanneer komen nu eindelijk eens die nieuwe tenues???

   2. Frietei

    Masita heeft geen fabrieken in China. Er wordt gekeken waar ze het goedkoopste kunnen inkopen op een bepaald moment. Kan best dat ze dit keer uit Roemenie komen. Of Argentinie, zoals een deel van het jubileumshirt.

   3. Grad

    Masita zelf zal idd geen fabriek hebben in China, maar vermoedelijk wel een vaste fabrikant/leverancier die voor hun de speciale shirts fabriceert waarin voor de clubs ontworpen patronen/logo’s/vormen zijn verwerkt.
    Het kan best zo zijn, dat Masita de standaard shirts etc. massaal inkoopt , daar waar ze het goedkoopst zijn.

 9. idderzienmeining

  Ik zie nu op de site van VVV dat onze nieuwe spits met rugnummer 11 gaat spelen.

  Dit rugnummer was vorig seizoen van Richard Neudecker, die nu met rugnummer 10 gaat spelen …

  Zegt wellicht niks omdat hij heeft aangegeven VVV evt re willen verlaten maar tóch ! Dan zou je eerder een nummer boven de 30 verwachten zodat rugnummer 10 vrij blijft ?

  Wellicht slaat mijn verhaal nergens op maar viel me gewoon op
  🙂

 10. OooLGooO

  Als dat zo is zoekt VVV dus nog een centrumspits? Nummer 9 is ook nog niet vergeven. Daarbij is nummer 8 ook nog niet beschikbaar, Ik hoop dat dit 2 buitenkansjes gaan worden die wellicht nu nog niet haalbaar zijn.

 11. Rossie

  En wie gaat er met 9 spelen dan? Arias? En komt er dan geen linksbuiten meer die normaal gesproken de 11 krijgt? Dat zou heel slecht nieuws zijn….en dus ook niemand anders meer die de 10 kan opeisen?

   1. De Koel

    Misschien willen ze een 4-4-2 systeem gaan spelen met een ‘ruit’ op het middenveld. Of 5-3-2.

 12. lucien1978

  Wat maakt dat nou in hemelsnaam uit wie welk nummer heeft . Ok voor een speler begrijp ik het wel.

  Giakoumakis had bij al zijn vorige clubs nummer 11 en dus zal hij dit wel aangegeven hebben.

  Desnoods speel je met bingogetallen op het veld . De tijd van 1 tm 11 is al lang voorbij.

Leave a Reply