VVV-Venlo

Gerucht: Maurice Steijn in belangstelling van Vitesse

In december werd bekend dat Henk Fraser stopt al trainer bij Vitesse. Wat heeft dat met ons te maken? Eigenlijk niet zoveel maar onze trainer Maurice Steijn wordt al een tijdje in verband gebracht als opvolger van Fraser bij Vitesse. De geruchten werden gisterenavond nog eens aangehaald bij FOX Sports. Hans Kraay Jr. wist te melden dat onze trainer aankomende week een gesprek heeft bij de club uit Arnhem.

Tijdens het wekelijkse interview na afloop van de wedstrijd met Maurice Steijn werd dit gerucht met onze trainer gedeeld door Fox Sports. Hij meldde dit via de spelers meegekregen te hebben maar Steijn zegt zelf van niets te weten en ook niets gehoord te hebben vanuit Vitesse.

Iedereen gaat er wel al een beetje vanuit dat Steijn aankomende zomer een transfer gaat maken. Dat meldde ook onze voorzitter in het voorzittersdiner afgelopen december. Zelf zegt hij nog niet te weten of hij aankomende zomer weg zal gaan. Hij meldt wel dat er een aantal keer is gesproken met de voorzitter en directie over hoe de toekomst eruit zal zien. De komende weken zal moeten blijken of onze trainer zijn contract gaat verlengen, zijn contract uitdient of wellicht vertrekt naar een andere club.

We weten allemaal dat Steijn niet zomaar ons zal verlaten dan moet er echt wel een club komen waar hij zich goed bij voelt. In het verleden hebben al meerdere clubs zich gemeld bij onze trainer. Zelfs afgelopen winterstop heeft hij naar verluidt zelfs FC Utrecht afgewezen. Hoeveel daar van waar is, is nog altijd de vraag.

Het contract van Maurice Steijn bij VVV-Venlo loopt tot medio 2019. We zullen dan ook rustig moeten afwachten wat er zal gaan gebeuren met de trainer en VVV-Venlo.

Bekijk hier het hele interview met Maurice Steijn. (klik op de afbeelding om het interview te bekijken)
Schermafbeelding 2018-02-17 om 12.30.59

17 Responses

 1. markepica

  Het zou ‘m iig gegund zijn. Hij heeft elk seizoen top werk verricht in Venlo en in Den Haag moest ie veel te vroeg vertrekken waardoor hij zich daar nooit heeft kunnen bewijzen. Ik denk dat hij Vitesse met gemak aan kan en hoewel ik Fraser zeker een ok trainer vind, denk ik dat Steijn nog beter is.

 2. RuiverCity

  Steijn is een trainer die van een groep een hecht geheel kan maken. Zijn wisselbeleid vind ik zijn zwakste punt.
  Daar ziet hij bepaalde dingen niet/te laat. Waarom wordt die Jakobsen niet eens gebracht? Net als Nwakali, Zelalem e.a. geeft Steijn ze geen echte kans. Gisteren was weer een uitgelezen kans daarvoor.
  Steijn verdient zeker een stapje hogerop. Dan ben ik echter bang dat een stuk of vier, vijf spelers gaan vertrekken. Tevens zullen andere spelers een hoger contract eisen mochten we rond plaats 10 eindigen. Iedereen weet dat het tweede seizoen in de eredivisie het zwaarst is.
  De komende weken zal er al aan Steijn en wellicht aan diverse spelers getrokken gaan worden. Dit zal wellicht ook de nodige onrust binnen de selectie teweeg gaan brengen. Het wordt een hele kluif voor Valckx om de selectie op peil te houden/brengen. Hopelijk worden Van Bruggen en Thy langer vastgelegd.

  1. Meningen zijn verdeelt. Het is wel dat hij wordt geprezen om zijn tactisch vermogen en juist zijn wisselbeleid door mensen die verstand hebben van het vak.

   Dat er mensen gaan vertrekken dat is duidelijk. Maar het ligt er natuurlijk ook weer aan welke trainer er dan zou komen. Misschien is het wel goed een frisse nieuwe wind. Misschien is het juist helemaal niet goed en gaan we weer dezelfde kant op als een paar jaar geleden.

   Wat betreft Zelalem, daar weet ik van de spelers dat het een zeer vervelende en niet gemotiveerde speler was die niets liet zien op trainingen en totaal niet bezig was met VVV. Dan vind ik het juist goed dat een trainer de ballen heeft om hem juist niet op te stellen. Met Nwakali idem dito. Dit zijn allemaal spelers die willen spelen en als ze dan niet spelen dan worden ze vervelend. Je bent bezig met een proces en een groep. Als er dan storende factoren erin zitten verstoort dit ook de groep en dus het spel en dus de resultaten. Ik denk dat Steijn gewoon spelers opstelt waarvan hij weet dat ze op dat moment nodig zijn. En Jakobsen zal zeker nog wel speelminuten krijgen maar ik denk dat het voor die jongen gewoon kei hard werken is. Je moet je altijd bewijzen dat je het niveau aankan en niet meteen als je iemand haalt hem gelijk in de basis zetten.

   1. chretien

    Mensen die er geen verstand van hebben mogen komen kijken naar de wedstrijd maar moeten verder de mond houden. Maar zij vinden het tactisch vermogen van de trainer niet zo bijzonder. Ja, ja. Welke mensen met verstand van het vak bewonderen onze trainer om zijn tactisch vermogen? Ik zou het graag willen weten.
    Lang geleden had vvv een trainer die vvv kampioen maakte van de eerste divisie. Hij deed dat met diverse andere clubs ook. Een man met charisma, een man die spelers kon motiveren. Maar tactisch? Nee, tactiek was hem bijna vreemd. Toch een fijne trainer die vvv kampioen maakte.
    Wij zullen aan Stein ook goede, fijne herinneringen houden. Maar tactiek? Ik heb zo mijn twijfels.

   2. RuiverCity

    Precies. Wil ook graag weten wie hem bewonderen om zijn tactisch vermogen. De mensen waarvan je geen kritisch woord hier op deze site mag schrijven en alleen maar ja en amen mag zeggen. Steijn heeft ook mindere kanten en die mogen gerust benoemd worden en daar hoef je echt niet veel voetbalverstand voor te hebben om dat te zien!

   3. LJ

    Toptrainer voor VVV. Mede dankzij tactische meesterzetten verantwoordelijk voor veel punten. Beste trainer in jaren. Zal een zware aderlating zijn als hij vertrekt.

   4. Chretien ik kan je niet helemaal volgen. Het is een warrig verhaal wat je typt. Er wordt niet gezegd dat iemand zijn mond moet houden. Zoals ik al 100000x hier heb aangegeven, als je een mening hebt verwacht tegen argumenten. Als je er niet tegen kan en direct in de verdediging schiet kan ik je ook niet helpen.

    Ja Steijn wordt juist geprezen door zijn tactisch vermogen. Door goed wedstrijden en tegenstanders te analyseren en daarop te anticiperen. Lukt het niet met die tactiek dan is Steijn ook geen trainer die vast blijft houden maar in de wedstrijd tactiek aanpast of verandert. Hij wordt door veel trainers, management van clubs, analisten en journalisten geprezen. Pas stond nog een heel groot stuk op VI Pro waar men alles analyseert door Pro’s waar dit nog eens werd beschreven. Met daarbij voorbeelden van situaties.

   5. Ievel Knievel

    En statistieken.

    Uit het VI-Pro-artikel blijkt, op basis van statistieken, gewoon keihard cijfermateriaal, dat door Steijn’s tactische ingrepen en juist ook de wissels wedstrijden positief beïnvloedt worden. 1 op 1 te koppelen aan de wijzigingen die Steijn doorvoert.

    Het is natuurlijk absurd om te denken dat wanneer je voetbalwedstrijden kijkt of wanneer je ameteurwedstrijden speelt, je meer kaas gegeten hebt van het spelletje dan mensen die er 8 uur per dag professioneel mee bezig zijn.

    Valkx is natuurlijk ook geen koekenbakker, heeft een WK gespeeld en in de Europese top gebald. Daarnaast heeft hij veel ervaring als TD (en heeft natuurlijk een succesvolle tandem met Hiddink gevormd). Het zijn vooral de woorden van Valkx die suggereren dat Steijn tactisch zeer goed onderlegd is. Dezelfde Valkx voert natuurlijk ook functioneringsgesprekken met iedereen die met Steijn werkt, ziet veel trainingen, oefenwedstrijden en de wedstrijden. Ik denk dat Stan goed kan beoordelen of iemand tactisch sterk is. Beter dan iemand met een seizoenskaart die toevallig graag naar voetbal kijkt.

 3. De Koel

  We kunnen er wel vanuit gaan dat dit het laatste seizoen van Steijn bij VVV is. Hij heeft het uitstekend gedaan en heeft waargemaakt wat hij bij zijn aanstelling zei: doorselecteren en daarmee de basis leggen voor de komende jaren.
  Met minimale middelen kampioen geworden in de Jupiler League en dit seizoen vrijwel zeker handhaving in de Eredivisie, met momenteel een keurige plaats in de middenmoot. Dat is bijna niet meer te overtreffen. Volgend seizoen wordt stukken moeilijker en dat weet Steijn ook. Dus is nu het logische moment om een stap hogerop te gaan. Het is hem van harte gegund.

 4. robbaan

  Het is bijna logisch dat Steijn vertrekt, waar maak je nog mee dat een trainer zo vast en lang aan een uitgekiend beleid mag en kan werken.
  Het tactische van Steijn en Valckx zit vooral op een goede doordachte keuze en samenstelling van het team.
  Bovendien is het gewoon een goede trainer, samen met de technische staf heeft hij een fitte en sterke groep gevormd. Blijkt gewoon als je al die wedstrijden ziet waar VVV met gemak de tegenstanders in toom heeft gehouden. Dat kan alleen als je als ploeg(11 man) kunt vechten en je fit bent dat ook 90 minuten te kunnen doen. Een ingespeeld team met een duidelijk concept. Dat is ook de reden om weinig te wisselen.
  Als het echt slecht loopt kun je nog altijd een breekijzer er in gooien, maar hoe vaak liep het echt slecht dit seizoen?

 5. RuiverCity

  Waar VVV nu eindelijk in de afgelopen twee/drie jaar op geselecteerd heeft is het fysieke aspect. Daar is het grootste winstpunt behaald. In het verleden koos men vooral voor kleine behendige spelers. Nu doet VVV voor geen enkele ploeg in de eredivisie fysiek meer onder. Hopelijk zetten ze deze lijn de komende tijd door.

  1. chretien

   Mee eens, doch slechts gedeeltelijk.
   Ik denk dat behalve het fysieke aspect men ook naar het mentale aspect wordt gekeken.
   De jongens die niet voldeden en inmiddels zijn vertrokken, kwamen uiteindelijk vooral mentaal tekort.

 6. venlona

  Het zijn en blijven geruchten. Steijn naar Vitesse. Het zou VVV nog een leuke afkoopsom kunnen opleveren, maar Steijn krijgt kansen genoeg bij diverse clubs. De slangenkuil bij Vitesse, waar de eigenaren zich met opstellingen bemoeien is niets voor hem. In dat mijnenveld heeft hij in no time grote problemen. Dat weet Steijn ook. Mind my words. Steijn gaat zeker niet naar Arnhem…

 7. chretien

  Met je eens. Ik denk dat Steijn helemaal niet naar Vitesse wil. Maar geef me een reden waarom hij niet positief zou moeten reageren op het gerucht. Hij zal het bij elk volgende gerucht weer doen. Is goed voor zijn positie. Ik denk dat hij stiekem.hoopt op ado, nac. Hij is echter nog jong, kan nog vele jaren mee. Voor mij mag hij bij VVV blijven…

 8. Goodie

  Steijn moet alleen vertrekken als hij naar een club kan die momenteel hoger staat dan wij nu. Bij die clubs heeft die een reële kans op het halen van Europees voetbal. Maar als ik zou mogen adviseren, wacht lekker af. Wie weet wat er allemaal komt. Bij de fans van Ipswich gaat zijn naam ook nog af en toe rond.

 9. roermond

  Dit meldt VI:

  Volop belangstelling voor VVV-trainer Steijn
  19.56 uurPraat mee

  Volop belangstelling voor VVV-trainer Steijn
  Geert-Jan Jakobs Door:
  Geert-Jan Jakobs
  Trainer Maurice Steijn (44) heeft zich met de verrassende prestaties van VVV-Venlo bij een aantal andere clubs in de kijker gespeeld. Willem II lijkt het meest concreet. Die club zou zich vorige week al hebben gemeld bij de Hagenaar, die momenteel tiende staat met VVV.

  Willem II is op zoek naar een opvolger voor Erwin van de Looi, die onlangs besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Steijn zit vermoedelijk in een luxepositie, want de kans is groot dat meer clubs zich binnenkort voor de oud-coach van ADO Den Haag zullen melden.

  Bij Vitesse prijkt zijn naam op het lijstje met mogelijke vervangers van Henk Fraser. Heracles Almelo zou Steijn op het oog hebben als opvolger voor John Stegeman, terwijl Friese bronnen melden dat hij óók bij SC Heerenveen – waar Jurgen Streppel na dit seizoen lijkt te vertrekken – bovenaan de schaduwlijst staat.

  De VVV-trainer bedankte vlak voor de winterstop zelf voor een mogelijke overgang naar FC Utrecht, waar hij serieus in beeld was om de baan van Erik ten Hag over te nemen. ‘Er is niets concreet op dit moment, ik richt me gewoon op VVV’, is het enige wat Steijn kwijt wil over alle interesse. Zijn contract loopt nog door tot medio 2019, maar de Venlose club liet eerder al weten de trainer na dit seizoen een stap hogerop te gunnen.

Leave a Reply