Gerucht: Nils Röseler in belangstelling van FC Twente

We naderen het einde van het seizoen en dan zie je steeds meer geruchten voorbij komen. Zo wordt er veel gemeld over onze trainer maar rondom onze spelers is het eigenlijk nog vrij rustig. Gisterenavond kwam eigenlijk het eerste echte gerucht voorbij die we graag met jullie willen delen.

FC Twente wil onze centrale verdediger Nils Röseler terughalen naar Enschede. De Duitser die de jeugdopleiding van Twente doorliep speelde in het verleden maar 15 wedstrijden in de hoofdmacht van de ploeg uit Enschede. Waarna hij vertrok naar Chemnitzer FC om in zijn thuisland te gaan voetballen. Nils speelt alweer bijna twee seizoenen voor VVV en het contract van de centrale verdediger loopt af. VVV heeft nog wel een eenzijdige optie om met één jaar te verlengen.

We zouden het helemaal niet gek vinden als Nils kiest voor een terugkeer naar Twente. Hij heeft een emotionele band met die club en wij hebben altijd het gevoel gehad zodra er een kans komt op een terugkeer bij Twente dat hij die kans gaat pakken. Hij zou perfect in een noodlijdend Twente passen. Een speler uit de jeugdopleiding die niet overdreven duur is en ervaring heeft in de Eredivisie.

8 Responses

 1. Godfried

  Simpel dus. Eenzijdige optie lichten en minimaal 1 mln vragen.
  We zijn tenslotte gewoon een middenmoter in de eredivisie. Waarom zouden we onze rots in de branding en reserveaanvoerder voor een appel en een ei laten vertrekken?

  Van 1 mln kan VVV met gemak 4 nieuwe versterkingen halen.

 2. idderzienmeining

  Nils Röseler is een hele belangrijke pion in dit elftal. VVV moet dus sowieso de eenzijdige optie in het contract lichten vind ik.

  Verdedigend is hij tegen de meeste spitsen goed overeind gebleven, hij pakt daarbij ook nog eens weinig kaarten en is zelden geblesseerd. Daarnaast pakt hij zijn verantwoordelijkheden en is hij verbaal duidelijk aanwezig bij het neerzetten van de andere spelers. Persoonlijk vind ik hem in balbezit matig maar daar moeten we de nadruk niet op leggen …. VVV moet achterin vooral beschikken over goede verdedigers in het centrum en Röseler voldoet ruimschoots aan dit criterium !

  Dat er interesse is voor sommige van onze spelers verbaast me niet dus laten we daar vooral niet te spastisch over doen. VVV moet goed handelen op de vlakken waar ze invloed op hebben en dat is in het geval van Nils Röseler het lichten van de optie.
  De bal ligt dan niet alleen bij de speler maar ook bij de club. Samen moeten ze afspraken met elkaar maken …. Röseler geeft aan of hij openstaat voor andere clubs (wat waarschijnlijk het geval zal zijn) en VVV kan aangeven wat hun vraagprijs zal zijn.

  VVV moet in elk geval waar mogelijk het maximale afkoopbedrag voor spelers zien te cashen want er zal echt wel méér interesse komen voor spelers de komende weken en maanden !

  Nils is in elk geval één van de spelers die ik een overstap naar een andere club gun na al zijn verdiensten voor VVV afgelopen seizoenen. Wat overigens niet wil zeggen dat ik een vertrek toejuich !

 3. Regio

  Als ik iets niet zou doen is dat op dit moment naar Twente gaan. Dan zoek je de onrust en onzekerheid op. Dat ruil je dan in voor een hecht team met een duidelijk en goed beleid.

 4. chretien

  Nils zou voor elke club in de eredivisie een versterking zijn. Laat dat vooral duidelijk zijn. Wij moeten hem nu een contractverlenging aanbieden en als Niels dan toch een stap hogerop wil maken, dus geen Twente, dan moeten we hem laten gaan. J
  Hij kan 2-3 miljoen opbrengen. Zou voor zowel PSV als voor Feyenoord een versterking zijn.
  Ik hoop dat hij blijft, hebben we komende 10 jaar plezier van..

Leave a Reply