VVV-Venlo

Gerucht: “VVV-Venlo informeert naar Mirko Boland”

Gisteren maakten wij bekend dat het gerucht gaat dat Steven Lustica wellicht naar VVV-Venlo komt. Vandaag kunnen we weer een dergelijk bericht schrijven, want in de Duitse kringen gaat het rond dat VVV geïnformeerd heeft naar middenvelder Mirko Boland. De 31-jarige Duitser is op dit moment transfervrij en is misschien een doelwit voor de technische staf van de Venlonaren.

De centrale middenvelder – die ook defensief en aanvallend uit de voeten kan – kwam sinds 2009 uit voor Eintracht Braunschweig en ondanks een doorlopend contract, mag hij vertrekken uit Braunschweig. Die ploeg degradeerde aan het einde van het vorige seizoen naar de 3. Bundesliga en wellicht is dat de reden waarom hij nu moet vertrekken. Hij is in ieder geval transfervrij en voor een club als VVV-Venlo is dat altijd interessant. Voor hij in 2009 naar Eintracht Braunschweig vertrok stond hij onder contract bij MSV Duisburg. Ook speelde hij in de jeugd bij Schalke ’04.

Het vorige seizoen speelde hij 20 wedstrijden voor de Duitsers (19 in de competitie en 1 in de beker). Daarin was hij goed 2 goals en leverde hij 1 assist. Hij speelde tot dusver 381 wedstrijden, waarvan de meeste voor Eintracht Braunschweig – 307. Daarin was hij 37 keer trefzeker. Voor Braunschweig maakte hij 29 goals en leverde hij 37 assist af.  Hij speelde 33 wedstrijden in de Bundesliga, 170 wedstrijden in de 2. Bundesliga en 90 wedstrijden in de 3. Liga. Daar zit een flinke dosis ervaring en het is ook duidelijk dat VVV het wel prima doet op de Duitse markt, mocht dit natuurlijk realiteit zijn.

Wederom een gerucht over een middenvelder en ik kan het gevoel niet kwijtraken dat het ook komt door een mogelijk vertrek van spelers uit de huidige selectie. Deze speler heeft enorm veel ervaring in het Duitse voetbal op verschillende niveaus en weet wat het betekent om voor grote belangen te voetballen. Zulke spelers kunnen we zeker gebruiken met het oog op het komende seizoen.

13 Responses

 1. pierre

  Dat VVV intensief op de Duitse markt rondkijkt is perfect, maar zoek dan eerst naar aanvallers.
  Op dit moment hebben we maar 2 aanvallers, waarvan van Crooij hoogstwaarschijnlijk nog vertrekt.
  Voor het middenveld en achterhoede hebben we op dit moment alleen maar behoefte aan een creatieve spelmaker. Dit zou Martin Samuelsen kunnen worden. De beelden die ik op internet gezien heb zijn veel belovend (ik weet dat deze beelden een vertekend beeld kunnen geven).
  Voor de voorhoede hebben we op dit moment nog zeker 3 speler nodig en 4 als van Crooij vertrekt.
  Met het beperkte spelersbudget kun je beter eerst daaraan je centen uitgeven, voordat je het middenveld extra gaat versterken.

  1. supportertje

   De slag word meestal gewonnen op het middenveld, waar een betrouwbare verdediging en keeper achter staat. Blijft het feit dat ik het er mee eens ben dat er nog een spits minimaal bij moet komen, willen we het nieuwe seizoen opnieuw betekenis geven. Maar wie weet gaat Ralf wat meer naar voren trekken als het achterin en op het midden goed ingevuld kan worden.

  2. Gerardus

   Dit lekt nu gewoon uit, ik neem aan dat ze ook naar aanvallers kijken en weten wat ze moeten doen. Niemand ad nog van Mlapa gehoord tot het één dag later uitlekte en van Kum had niemand het verwacht of er maar iets over gehoord.

   Wat ik zelf belangrijker vind is dat VVV achter jongere spelers aangaat waar nog geld aan te verdienen valt, want dat zou het verdienmodel moeten zijn voor een club als VVV. Ik hoop daarom dat er ook jongere spelers komen met een langer contract die weer verder verkocht kunnen worden zoals (waarschijnlijk) met van Crooij en Leemans gaat gebeuren.

  1. idderzienmeining

   Ik heb eenzelfde gevoel bij deze speler als RuiverCity … denk dat we hier meer van mogen verwachten dan van Lustica. De jaren dat Braunschweig in de Bundesliga speelde heeft deze middenvelder laten zien op dat niveau overeind te kunnen blijven (voetballend en qua fysiek) dus dan moét je wel haast iets kunnen toevoegen aan VVV !

  1. Goodie

   Als Psv Unnerstall mag terugroepen bij een vertrek van Zoet vind ik het eerlijk gezegd geen goede deal. Dan had ik liever meer zekerheid gehad en de transfervrije Maenpaa zien komen.

  2. chretien

   Als dat zo is, dan hadden we vooraf kunnen weten dat dit scenario zou gebeuren. Als Zoet niet gaat vertrekken, dan maakt hij zichzelf belachelijk. Hij is al maanden aan het schreeuwen dat hij weg wil/moet… Weet je zeker dat psv Unnerstall op elk moment kan terugroepen?

 2. Goodie

  Onbegrijpelijk dat er maar 2546 SCC verkocht zijn. In tegenstelling tot onze concurrenten die 2 of zelfs 3x zoveel hebben. Zelf GAE en Cambuur hebben er dubbel zoveel in de JL…

Leave a Reply