VVV-Venlo

Geruchten: “VVV-Venlo geïnteresseerd in Franse speler Aboubakary Kanté”

De competitie is bijna ten einde en dat betekent dat VVV-Venlo zich kan gaan richten op het volgende seizoen. Er gaan wat spelers weg en enkele spelers zullen komen. Ons bereikte het gerucht dat Aboubakary Kanté, een Franse aanvallende middenvelder, de interesse van de Venlonaren geniet.

Een Frans voetbal account tweette dit op 2 mei over Aboubakary Kanté die momenteel in de Ligue 2 bij AS Béziers speelt. Hij zou in de interesse staan van diverse clubs uit de Ligue 1, enkele Turkse clubs en VVV-Venlo uit de Eredivisie. Hoe concreet het is, is maar de vraag. Wij hebben navraag gedaan bij de bron en daaruit kwam naar voren, dat er een contract zou klaarliggen/besproken voor twee seizoen met de optie tot nog een seizoen.

Kanté begon zijn carrière bij Paris FC (Ligue 2) waar hij zowel voor het eerste en tweede team speelde, met een uitleenbeurt aan SC Bastia, alvorens hij in 2016 naar AS Saint-Ouen-L’Aumône (National 3 vertrok.) Aan het einde van het siezoen 2016-2017 vertrok hij naar AS Béziers, dat destijds uitkwam in de National 1. Met die ploeg promoveerde hij naar Ligue 2, waar ze zich dit seizoen in een strijd bevinden om lijfsbehoud.

In de Ligue 2 wedstrijd tussen Valenciennes FC en AS Béziers (5-6), kwam hij driemaal tot scoren.

Dit seizoen doet hij het best wel aardig als linkervleugelaanvaller/linker middenvelder. In 33 duels kwam hij tot 8 doelpunten en 3 assists voor de Franse ploeg.

Het is even afvragen of het concreet gaat worden, maar we houden jullie op de hoogte.

4 Responses

Leave a Reply