Steijn

Geruchtencarrousel: “Maurice Steijn naar Abu Dhabi?”

We zitten tussen twee seizoenen in VVV-Venlo is al aardig productief geweest op de transfermarkt. Nu zijn er ook volop geruchten rondom spelers en trainers van onze club, net zoals andere clubs. Twee interessante geruchten bereikten ons.

Maurice Steijn naar Abu Dhabi?
Gisteren meldde een twitteraccount uit de Verenigde Arabische Emiraten, dat Al Wahda geinteresseerd zou zijn in de diensten van Maurice Steijn en hem zou willen contracteren.

Vertaling: De club is aan het overwegen om de Nederlandse Maurice Steijn (45 jaar) te contracteren om leiding te geven aan de club voor het volgende seizoen. Steijn is trainer van VVV-Venlo, die 12e zijn geworden in de Nederlandse competitie. 

Hij zou de opvolger moeten worden van Henk Ten Cate bij de club die derde is geworden in de competitie. Eerder sprak Steijn al nadrukkelijk met PEC Zwolle, maar daar kwamen ze volgens de club uit Overijssel financieel niet uit.

Aboubakary Kanté
Eerder spraken we al over vermeende interesse van VVV-Venlo in vleugelaanvaller Aboubakary Kante. Inmiddels dat hij een zeer gewilde speler is. Hij is transfervrij en speelde het laatste seizoen voor AS Beziers. Hij maakte 10 goals en had 4 assists. Naast VVV-Venlo zijn er volgens Get French Football News nog een aantal gegadigden voor de speler: Het Belgische Standard Luik, het Duitse Union Berlin, het Franse Montpellier, de Kroaten van Hajduk Split, het Spaanse Elche CF en verschillende clubs in de MLS.

Wat er daadwerkelijk waar is en wat er concreet van is, gaan we de komende tijd zien. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

 

57 Responses

 1. RuiverCity

  Deze week zouden wellicht nog twee spelers gepresenteerd worden. Wellicht heeft deze speler zich bedacht.

  Steijn mag zich nu wel eens openlijk uitspreken of hij blijft of weg wil. Zo meteen zit VVV met de gebakken peren en moeten ze een Streppel of Van der Looi als nieuwe trainer presenteren.

 2. chretien

  Lijkt me fake nieuws, maar als Steijn daar bijvoorbeeld twee miljoen euro’s netto per jaar kan verdienen, dan moet je hem laten gaan. Uiteraard met een heel mooie afkoopsom voor VVV.

   1. Godfried

    dat zal, maar toch niet als er een oliesjeik voorbij komt!? een clausule zoals een gelimiteerde afkoopsom neem je op als er zich een bepaalde situatie voordoet. niet een die toepasbaar is op elke situatie. anders heeft een contract namelijk geen waarde meer.

    kan me voorstellen dat je zoiets opneemt mocht een top 3 club uit Nederland voorbij komen. niet een club uit het Midden Oosten

 3. 0475

  Mag toch hopen dat steijn blijft. Hopelijk doet ie dat ook voor zijn gezin en levensomstandigheden maar je weet nooit hoeveel geld die gekken bieden.

  Lijkt me lastig voor vvv om tegen dergelijke clubs op te boksen

 4. 077

  Ik zie Steijn heel graag bij VVV blijven…het stoort mij wel dat hij nu weer met een andere club aan het praten is terwijl hij in het interview bij omroep Venlo aangeeft te blijven na het gesprek met Zwolle. Hoe graag wil je echt bij VVV blijven? Als hij een andere club wil is dat zijn goed recht en gun ik Steijn het beste, maar we hebben iemand nodig die 100% bezig is met de selectie voor komend seizoen en spelers overtuigd voor ons te kiezen!

 5. RuiverCity

  Steijn zegt bij VVV-TV met een stalen gezicht dat hij na de zomerstop nog trainer is bij VVV. Tevens hebben die Duitse spelers voor VVV gekozen omdat ze door Steijn/Valckx enthousiast zijn gemaakt.

 6. LJ

  Wat een huilebalken weer hier zeg. Zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar. Alsof jij bij je baas blijft als je 2x zoveel kan verdienen.

  Denk je nou werkelijk dat er ook maar enige zekerheid is in de voetbalwereld?

  Of je nou Koeman bent, ten Hag, Steijn, Stegeman of wie dan ook. Als het geld komt zijn ze weg. En terecht.

 7. roermond

  Ruiver City, dat gesprek bij VVV-tv was van 2 weken geleden en in 2 weken kan een hoop veranderen. Als het idd over een miljoenensalaris gaat zou ik ook niet twijfelen…zo zit het wereldje nu eenmaal in elkaar…

  1. RuiverCity

   Dan moet je altijd een slag om de arm houden en niet met een stalen gezicht gaan verkondigen; ‘Ik ben na de zomer nog trainer!’
   Ik verwacht dat Steijn dit al wist en er daarom met FC Zwolle niet uit is gekomen. Geld doet veel inderdaad. Lekker in de zandbak voetbal spelen voor 30 toeschouwers. Maar ja, Ferrari rijden is ook sjiek voor bepaalde mensen.

   Vreemd dat Streppel wacht met tekenen bij De Graafschap. De slechtste trainer van Nederland zie ik hier in Venlo over een paar weken voor de groep staan.

   1. ponnie veag oet de pan

    Bullshit man! Jij gaat ook niet bij je baas verkondigen dat je blijfts mits er wat anders voorbij komt dat beter betaald.. natuurlijk zeg je dat je bij vvv blijft! Maar als er iets voorbij komt waarmee je 4 keer zoveel kan verdienen dan ga je praten, dan ga je niet zeggen dat je de supporters van vvv hebt belooft te blijven. Daarnaast heeft steijn al eerder utrecht afgezegd en nu ook pec dus geef die man wat credits voor zijn “woord houden”..

 8. spits

  iIn Kirchrao voeren ze nu actie om geld in te zamelen. Vanwege de crisis situatie. Wanneer kunnen we in Venlo nu financieel deelnemen in de club als supporter ?

 9. mats

  Urgh! Voor geld naar een wat voetbal betreft totaal oninteressante zandbak verkassen….daar begrijp ik niks van.
  Misschien als je echt wat bereikt hebt als trainer of als voetballer om in je nadagen nog wat geld binnen te harken…maar op dit moment in je trainerscarriere,…..daar snap ik niks van. Dan wil je echt alleen geld harken.

  Maar goed als hij dat wilt doen. Lekker gaan. We hebben niks aan mensen die niet voor VVV willen spelen of trainer zijn dan

 10. festina lente

  Volgens mij was er sprake van een gelimiteerde afkoopsom. Dus zou steyn naar abu dahbi , feijenoord of pec gaan maak voor de afkoopsom niks uit. Als het gerucht zou kloppen zal het me niet verbazen dat ralf seuntjens
  ook naar abu dahbi gaat.

 11. RuiverCity

  Afkoopsom schijnt 250.000 te zijn. Dat is niks natuurlijk met andere bedragen. Zwolle kreeg 800.000 voor Stam.
  Ik heb een hoge pet op van Stan dus hopelijk kiest hij verstandig bij de opvolging van Steijn.
  Wellicht is het echt eens tijd voor een nieuwe wind.

 12. lucien1978

  Steijn zal wel gaan, en ik gun hem de stap. Trainers verdienen niet superveel en Steijn kan het daar binnenharken.

  Ik hoop niet dat Streppel gaat komen. Voor mij is Luhukay topkandidaat al zal die ben ik bang onhaalbaar zijn.

  Molenaar vind ik ook een prima trainer en is vrij.

  Ik hoop stiekem toch nog steeds op Paul Verhaegh . Wel 35 maar nog voor iedere club beneden de top een absolute aanwinst.

 13. socrates

  Geen Streppel ajb, trainer die het bij Willem II niet zag zitten in ene Frenky de Jong. Steijn moetenwe gezien zijn prestaties het beste gunnen, ook al is het inde zandbak. Geweldige klasbak die dit VVV van bijna failliet in eerste divisie weer naar middenmoot Eredivisie heeft gebracht. Gewoon Jay Driessen doorschuiven.

 14. RuiverCity

  Steijn gaat zeker dat geld pakken. Een frisse wind is zeker niet verkeerd alleen GEEN Streppel of Van der Looi aub. Lantaarnpalen hebben méér uitstraling dan die twee bij elkaar.
  Wellicht een Duitse trainer dan is ‘die Mannschaft’ bijna compleet.

 15. chretien

  Het hierboven lezende en vooral ook de verklaring van Biemans namens VVV , dan ik me niet voorstellen dat Steijn in abu dhabi is voor vakantie en ook niet dat VVV al heeft doorgeschakeld met de zoek naar nieuwe trainer. Ik eens daarbij Valkx veel sterkte en geluk, want ja, wat is een goede trainer? Overigens, na al die jaren is de gedachte een Duitse trainer aan te stellen niet helemaal vreemd. FORZA VVV!

 16. robbaan

  Lijkt me inderdaad Fake nieuws, als het toch waar is, valt Steijn helemaal uit zijn rol.
  Met zijn gezin naar Venlo verhuizen, kinderen op het Valuascollege en zich helemaal op zijn werk focussen.
  De sprong maken naar een club, zeg maar de clubs in de bovenste laag van Nederland zou een logische stap zijn, of in het nabije Duitsland of Engeland kan ook nog. Maar puur voor het geld de woestijn in, past totaal niet in het beeld wat ontstaan is van de trainer Maurice Steijn hier in Venlo. Maar je weet het nooit, Geld regiert die welt!
  Mocht hij toch nog vertrekken, denk ik dat VVV allang een goede opvolger in beeld heeft.

  1. chretien

   Helemaal met je eens. Anderzijds is het zo dat over enkele maanden, in ieder geval binnen korte tijd, iemand helemaal onderuit kan gaan en door de “fans” de witte zakdoekjes voorgehouden krijgt. Als hij daar, laten we zeggen, in korte tijd veel geld bijeen kan harken, dan zou ik zeggen, ga er voor. Ik blijf hopen dat het fake nieuws is, maar we zullen het fake nieuws altijd blijven behouden. FORZA VVV!

 17. lucien1978

  Mocht Steijn vertrekken welke trainers zijn dan goede trainers voor VVV en passen in het plaatje.

  Luhukay: topkandidaat maar ben bang onhaalbaar.

  Streppel : NEE

  VD Looi : NEE

  Molenaar : Rustige man en lijkt mij prima trainer voor VVV

  Faber : geen idee waar die traint. Vriend van Valckx en Nilis uit zijn Psv tijd.

  Al met al denk ik dan toch dat Faber de topkandidaat gaat worden .

  1. lucien1978

   Ik vind Molenaar juist een reeele vent en zich altijd prima opstellen.

   Faber of Molenaar zou voor mij prima zijn.

   Misschien v. Nistelrooy een jaar of 2 trainer laten worden en daarna v Bommel opvolgen.

 18. RuiverCity

  Ernst Faber is volgens mij hoofd opleidingen bij PSV.

  Dat uitgelekte gesprek van vorig jaar tussen VVV en Streppel blijf ik een raar verhaal vinden. Hoop echt dat Stan zijn volle verstand gebruikt en hem niet aanneemt.

  Hyballa?

  1. lucien1978

   Hij is inderdaad hoofd opleidingen bij Psv.

   Hyballa lijkt mij ook prima. Erg gedreven man met veel passie.

   Ik hoop dat Streppel vandaag nog tekent bij de Graafschap

 19. sjengske07

  Laten we maandag afwachten. Voorkeur voor een eventuele trainer HYBALLA .
  Molenaar valt ook af komt over als een slap figuur en maakte bij Rhoda vaak de verkeerde keuzes. Als goede tweede Ernst Faber. Maar Duitse spelers misschien toch een Duitse trainer .

 20. robbaan

  Geen Hyballa, is gedreven dat wel, maar ik twijfel aan zijn sociale vaardigheden, geen teambuilder lijkt mij.
  Gewoon een duitser met veel lef…
  Passie en kijk op het spelletje komt meer overeen met het huidige VVV.

 21. expat

  We zullen het zien. Ik vertrouw in de club, er komt vast een mooie vervanger. Het voelt niet fraai dat Steijn met wel heel veel mogelijke bedpartners is aan het praten, maar hij heeft zijn sporen verdiend en dat hij dit ten gelde wilt maken in de grillige voetbalwereld is heel menselijk. Ik hoop daarentegen echt dat er geen uitgerangeerde matige trainer komt zoals dus een Streppel. Van der Gaag zou wat mij betreft een kandidaat zijn.

   1. expat

    Oh ja, stom, had ik namelijk wel gelezen. Niet zo’n voor de hand liggende stap voor Van der Gaag, maar goed.

 22. LJ

  En van der Looi is coach van Jong Oranje en Hyballa was te duur voor de Graafschap en Luhukay gaat mogelijk verlengen bij St. Pauli.

  Dan blijven er nog genoeg over. Ik vertrouw Stan voor de volle 100%. Als het Streppel wordt zal dat zeker een bewuste keuze zijn. Maar Steijn is ook nog niet weg.

 23. OooLGooO

  Al wahda heeft zich bij vvv nog niet gemeld. Bogers verwacht dinsdag of woensdag meer duidelijkheid. Steijn laat zich tot die tijd niet uit over zijn besluit…

   1. lucien1978

    Ron Jans is een oud leraar die Valckx en Bogers gaat overrulen. Dat moet je niet willen.

    Die wil de baas zijn over alles. Vraag dat maar aan de Groningers

  1. lucien1978

   Ron Jans zou voor mij juist absoluut niet de gedoodverfde kandidaat zijn.

   Die man wil zich juist overal mee bemoeien en past totaal niet bij VVV.

   Luhukay is de droomkandidaat voor mij maar onhaalbaar.

   Dan laat Ernest Faber maar komen.

Leave a Reply