Hypercube ziet nog wel degelijk kansen voor VVV

Hypercube ziet nog wel degelijk kansen voor VVV

VVV Venlo heeft wel degelijk kansen om te overleven als betaald voetbalorganisatie, maar niet met de huidige accommodatie. Dat denkt Hypercube, het gerenommeerde adviesbureau dat door de gemeente Venlo is ingehuurd om de kansen van VVV te onderzoeken.

Afvaardigingen van Fanclub D’n Twellefde man, Socioclub VVV-Venlo en Venlonaren.net spraken maandagavond 4 januari in het supportershome van Stadion De Koel uitgebreid met Hypercube. Eerder op de dag deden de sponsoren dat.

Duidelijk werd opnieuw dat de situatie bij de Venlose club zorgelijk is. De media berichtten eerder deze week dat VVV een officiële waarschuwing zou hebben gekregen van de KNVB omdat de club per 31 december 2015 niet de eerdergenoemde half miljoen euro op de rekening had staan. Dat klopt niet. B en W van Venlo hebben in december de intentie uitgesproken om VVV 250.000 euro te lenen. Het bedrijfsleven zal in dat geval een zelfde bedrag bijleggen. De gemeenteraad moet de gemeentelijke steun 28 januari nog goedkeuren. De jaarstukken van VVV worden door de KNVB op zijn vroegst in april beoordeeld. Pas daarna volgt eventueel een waarschuwing. Komt die er dan kan na het volgende meetmoment van mei eventueel puntenaftrek volgen, zo goed als zeker na afloop van de lopende competitie.

VVV heeft wel degelijk kansen om te overleven, zo zegt Hypercube. De club verkeert in de gelukkige omstandigheid dat ze een relatief groot achterland heeft en weinig concurrentie. Ook zijn supporters en sponsoren, getuige de vele reacties in de pers van de afgelopen weken, nog wel degelijk begaan met het wel en wee van VVV. Met de huidige, zwaar verouderde accommodatie kan VVV onmogelijk uit het dal klimmen. Hypercube constateert bij het gemeentebestuur een positieve grondhouding; een belangrijk vereiste om een oplossing te kunnen bewerkstelligen.

Begin februari levert Hypercube een eerste rapportage. Als het groen licht krijgt, wordt het onderzoek daarna voortgezet. Begin mei moet het eindrapport er liggen; kort voor het volgende meetmoment van de KNVB. Hypercube zal de supportersgroepen de komende maanden op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Fanclub D’n Twellefde Man, Socioclub VVV-Venlo & Venlonaren.net

7 Responses

 1. Meuske

  Dit is toch wel positief te noemen naar mijn mening, laten we de mensen van Hypercube in ere houden, wie weet wat ze kunnen bewerkstelligen bij het besluiteloze zooitje van de gemeente. Forza VVV

  1. Ben

   Positief? Ik heb het tig keer gelezen en concludeer dat deze mensen hetzelfde constateren dan eerder al lang het VVV bestuur; welke personen het dan ook mogen zijn.
   Grote vraag zal worden wat voor een stadion? Ik denk dat de gemeente een stadion moet gaan bouwen en dat VVV er mag spelen. Stadion zal multifunctioneel moeten zijn. Er zijn veel faciliteiten denkbaar, daar mogen de wijze heren over nadenken.
   FORZA VVV!

 2. festina lente

  vi vandaag interview met hay berden. wordt je ook niet vrolijk van. zonder structurele hulp overheid houd het op. gemiddels salariskoste per speler nog geen drie duizend euro per maand. ook niet veel.

 3. clubman

  Volgens mij heeft ene H. Berden deze conclusie al ruim 5 jaar geleden getrokken, echter zonder enige bijval van de gemeente.
  Inmiddels zijn we enkele jaren verder en zijn we geld kwijt voor Hypercube om tot dezelfde conclusie te komen.
  En tadaa…de gemeente toont een “positieve grondhouding”. Over geldverspilling gesproken, vanwaar nu opeens wél die welwillendheid? Omdat Hypercube het zegt en niet H. Berden?
  De Venlose politiek is een complete bende!

  1. Nou goed Hybercube is een onafhankelijke partij die erg goed zijn in wat ze doen en de brug slaan tussen club en gemeente. Daar vanuit beide perspectieven gaat onderzoeken wat de beste oplossing is voor de club en wat er nu precies aan de hand is. Lijkt me een goed streven om dit af te wachten.

 4. clubman

  Feit blijft dat de conclusie van Hypercube hetzelfde is als die van Berden 5 jaar geleden. Tot zeer recent wilde de gemeente niets weten van de conclusie van Berden, maar nu Hypercube met dezelfde uitkomst komt willen ze opeens wél luisteren. Wat is er nu anders behalve dat we 5 jaar verder zijn en onnodig geld verspeeld hebben zonder enige vooruitgang? Doet me denken aan de Designer Outlet die door mismanagement bij o.a. de gemeente verloren ging aan Roermond, waarna later hier alsnog een commercieel mislukte Maasboulevard gerealiseerd werd in een poging om het ontstane economische gat te dichten. Tevergeefs. Uit alles blijkt dat de gemeente Venlo al jaren niet actief maar reactief acteert.

  1. De relatie tussen gemeente Venlo en VVV-Venlo is (nog) niet optimaal. Daar zijn beide partijen verantwoordelijk voor, maar in mijn optiek is het in het belang van de club om te stoppen met moddergooien, dat is destructief. De tijd van oplossingen is gekomen. Met behulp van Hypercube kan die relatie ook weer enigszins hersteld worden en hopelijk gaan dan alle neuzen dezelfde kant op. Op dit moment lijkt het de goede richting uit te gaan en iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen: behoud van professioneel voetbal in Venlo.

Leave a Reply