Gewenste linksback is binnen, Leliendal tekent voor 2 seizoenen plus optie voor 1 jaar

De verjonging in de selectie gaat door. De volgende aanwinst voor aankomend seizoen is de 19 jarige Yannick Leliendal geworden. De linksback heeft zojuist een contract ondertekend met de duur van 2 seizoenen plus een optie voor nog een extra seizoen. De linksback is al een aantal weken op proef en heeft een dusdanige indruk gemaakt op de technische staf dat deze speler is vastgelegd.

De geboren Amsterdammer is een stuk jonger als zijn voorganger Lukas Schmidtz. De 19-jarige Amsterdammer komt uit de jeugdopleiding van KRC Genk een heeft interlands gespeeld voor Belgie en Nederland. De linksback verteld op de site van VVV onder meer: “Ik kreeg de kans om me in de voorbereiding te bewijzen en die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Als linksback krijg ik in het systeem dat we gaan spelen veel ruimte om over de linkerflank op te komen. Daar voel ik me prettig bij. Ik heb heel veel zin om bij VVV-Venlo te laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Technisch Manager Stan Valckx over Leliendal: “Met Yannick hebben we een dynamische vleugelverdediger in huis gehaald die in de omschakeling met zijn snelheid voor veel gevaar kan zorgen. Hij heeft overzicht en drive naar voren. Yannick past daarmee perfect in de speelstijl die wij willen hanteren.”

Wij wensen Yannick veel succes!

28 Responses

 1. Venlooow

  Fijn dat het rond is.
  Hopelijk dat Giakoumakis nu ook snel word verkocht zodat wij nog zsm extra spelers kunnen halen.
  Kan ik ieder geval niet wachten totdat wij onze club in de Koel weer kunnen aanmoedigen.

 2. Oelie op zuid

  Fake news. Allemaal wappies. Als Giakoumakis een nieuwe club heeft dan gaat VVV dit wel communiceren. Zolang het stil is op de berg is er nog niks rond. Welke toegevoegde waarde heeft Schroyen voor ons?. Een speler die 5 jaar geleden al onder de maat was voor onze club. Laten we maar gewoon afwachten op een bericht van VVV.

 3. Godfried

  als ik vvv was zou ik even naar Groningen bellen voorh een huurconstructie. Schreck is daar nu aan het verpieteren. zou als aanvallende middenvelder denk ik van meerwaarde zijn. ligt nog voor 2 jaar vast. een jaar verhuren zou ook voor Groningen niet ongunstig zijn.

 4. SneltreinMusa

  Lees dat hij in de oefenwedstrijden uitstekend heeft gespeeld, is nog jong dus zit zeker potentie in, kan ik alleen maar toejuichen, benieuwd wat we nog aantrekken voor de start van het seizoen, de basis moet er al staan tegen NAC

 5. kuebke

  Dat is normaal daar op Den Berg dat het allemaal zolang duurt.
  Als het op dit tempo zo door gaat dan hebben ze bij het begin van de competitie maar een half elftal op de been.

 6. De Realist

  De andere spelers komen pas als Giakoumakis verkocht is. Dit duurt alleen wel heel lang allemaal en hoe langer het duurt, hoe minder geld VVV ervoor gaat krijgen vrees ik. Hopelijk zit ik er naast en wordt hij toch voor minimaal 3 miljoen verkocht en hopelijk nog voor meer. Hopelijk deze week witte rook vwb de transfer van Giakoumakis.

 7. RuiverCity

  Dat verkoop Giakoumakis zo lang duurt is géén goed teken. Hierdoor zal de prijs zienderogen zakken. De clubs weten ook dat VVV het geld hard nodig heeft. Die miljoenen kun je dus vergeten. VVV mag ondertussen blij zijn als ze al één miljoen voor hem krijgen.

  1. Godfried

   Wat een onzin. Met alle respect uiteraard.

   Als een club slecht één mln biedt voor de topscorer van Nederland, dan blijft hij dus gewoon in Venlo. Zo simpel is dat.

   Het feit is dat Nederlandse clubs hem niet nodig hebben of niet kunnen betalen. Voor de top 4 komt hij simpelweg te kort. Dan kom je uit bij clubs als Utrecht, Vitesse of Groningen. Nou, wie kan en wil 3 mln betalen en heeft een spits nodig?

   Nee, VVV zet natuurlijk in op een buitenlandse transfer. Alleen is die markt (die eventueel interessant is) nog niet losgebarsten. Gewoon even geduld hebben en sowieso de makelaar een deadline stellen. Tot … en anders lekker bij VVV blijven.

   1. chretien

    Ik onderschrijf al je argumenten. Het is echter wel zo dat Giakoumakis zelf zegt dat hij in Nederland zou willen blijven, dat heeft zijn voorkeur. Ik zou echter als ik hem was voor 10 miljoen naar China gaan. Die transfer zorgt voor hem op deze leeftijd al financieel onafhankelijk. En in China is het goed uit te houden. We wachten verder af. Noot: Zou toch mooi zijn als we Giakoumakis komende seizoen eindelijk eens kunnen zien voetballen. Scoort er 40 doelpunten en levert dan na onze promotie nog meer dan 10 miljoen op. FORZA VVV!

   2. Eens met het feit dat de buitenlandse markt nog niet is losgebarsten. Ik zou echter geen ultimatum stellen, want aan een ontevreden Giakoumakis heeft niemand wat. Lastig omdat VVV dan nog geen geld heeft om in andere spelers te investeren, maar daar is niks aan te doen ben ik bang…
    Ik zie hem wel bij Feyenoord in de spits spelen, daar zou hij wel tot zijn recht komen in de Kuip met veel ballen in het 16-meter gebied, maar die kunnen hem pas betalen als de investeerders daar over de brug komen…

 8. Rossie

  Gelmi per direct weg…’in goed overleg’ dus dat zal dan wel transfervrij betekeken. Gebeurt veel te vaak bij VVV. Niet goed voor de centjes. Dus weer een centrale verdediger weg…komt er ook nog wat bij aub??? Zullen toch zeker nog zo’n 4-5 goede, basiswaardige spelers bij moeten! Over 3 weken begint de competitie….

  1. Godfried

   Persoonlijk vind ik deze niet zo erg. Naast het feit dat je idd waarschijnlijk geen centjes vangt, komt er wel ruimte qua salarishuishouding. Denk dat Roy een van de grootverdieners was binnen de selectie.

   Voetballend vond ik hem niet heel bijzonder. Een beetje een watje zelfs. Met Da Graca en Koglin heb je denk ik twee betere basisspelers. Al heb ik die laatste nog niet zien spelen uiteraard.

   Het valt me trouwens op dat er teamfoto’s zijn gemaakt (selectie site VVV). Mét Pachonik, Post en Giakoumakis welteverstaan…

   1. En met Wim Jacobs… mooi om hem er bij te zien staan, maar er werd toch echt vermeld dat die zou vertrekken vorige maand.

 9. Dond

  Gelmi, tja het is er weer 1 minder.
  Maar persoonlijk vind ik het niet echt erg. Nooit echt doortastend in het verdedigen, eerder afwachtend waardoor vaak de problemen ontstonden.

  Heel eerlijk mogen ze met Hupperts hetzelfde doen. Voegt naar mijn idee ook heel erg weinig toe.

 10. Absoluut niet rouwig om het vertrek van Gelmi. Had het in de KKD misschien wel oke gedaan, maar was absoluut geen eredivisiewaardige centrale verdediger wat mij betreft.
  En hierboven ook al gezegd, ook al vang je geen transferbedrag, maar het scheelt weer salariskosten.

Leave a Reply