Gezamenlijk statement Jupiler League clubs

Na bijeenkomst van de Coöperatie Eerste Divisie (CED) vanmorgen naar aanleiding van de kwestie FC Twente, kwamen alle Jupiler League clubs zojuist met een gezamenlijk statement naar buiten:

De clubs van de Jupiler League hebben donderdag 19 mei tijdens de geplande Algemene Ledenvergadering onder meer gesproken over het voorgenomen besluit van de licentiecommissie inzake FC Twente. Hier is een gezamenlijk standpunt geformuleerd namens alle Jupiler League clubs:

“Als Jupiler League blijft onze focus liggen op het vasthouden van de ingeslagen weg omhoog binnen het Nederlandse voetbal. De recente berichtgeving omtrent het voorgenomen besluit van de licentiecommissie inzake FC Twente verandert niets aan deze focus.

We zijn als Jupiler League wel verbijsterd over de inhoud en de timing van het naar buiten brengen van dit nieuws, daar waar nog volop sportieve belangen in het geding zijn tijdens de Jupiler Play-Offs. Dit is in onze ogen onbegrijpelijk. Hierdoor worden de clubs in de Jupiler League geraakt.

Alle clubs uit de Jupiler League maken bezwaar tegen de deelname van FC Twente aan de Jupiler League aankomend seizoen. Het collectief van Jupiler League clubs zal de Algemene Vergadering Betaald Voetbal volgende week om toelichting en opheldering vragen in deze kwestie. Hierbij zullen we ons ongenoegen uiten over de onmogelijke situatie van grote onzekerheid die is ontstaan voor clubs.

Daarnaast zien we hier aanleiding om tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal de besluitvorming binnen het Betaald Voetbal ter discussie te stellen. Voorts zullen we ook de voorgestelde regelwijziging omtrent sanctionering door de licentiecommissie niet ondersteunen.”

Namens de Coöperatie Eerste Divisie en alle aangesloten clubs uit de Jupiler League.

Bron: VVV-Venlo

19 Responses

  1. mats

    Wat een slappe verklaring weer.
    De clubs moeten eisen dat de degradatie van FC Twente geen enkele invloed heeft op de al eerder gestarte promotie-degradatie play-offs!!

    En wat dan als FC Twente volgens jaar meedoet aan de Juip? Gaan al deze zogenaamd verbijsterde clubs dan weigeren tegen FC Twente te spelen? Die ballen hebben ze waarschijnlijk ook niet.

    Ze moeten eisen dat FC Twente naar het laagste semi-prof niveau gezet wordt en dat is de tweede divisie.

    En daarna moeten ze eisen dat de verliezers van Willem II-NAC en Go Ahead-De Graafschap samen met Cambuur en VVV strijden om een plek in de eredivisie.

  2. spits

    Ja als het hier bij blijft gebeurt er verder niks. Zo wordt de JL een soort van afvalbak voor eredivisie problemen.
    Twente moet licentie worden afgenomen en naar de amateurs gezet.
    Cambuur speelt met VVV om plaats in eredivisie.
    Nacompetitie blijft zoals die was.
    Dat lijkt me een prima en logische oplossing.

      1. mats

        Daarom dus ook mijn idee van een extra playoff tussen verliezers en VVV en Cambuur. Lijkt me het meest fair

      2. mats

        Niet dat VVV daar enige kans maakt tussen drie vechtvoetbalclubs maar vooruit…

  3. roermond

    Het meest logische is, en dat heb ik al vaker gezegd, als de knvb besluit dat 2 clubs uit de eredivisie degraderen, dan dienen er ook 2 clubs uit de jl rechtstreeks te promoveren. In dit geval dus Cambuur en Twente naar de jl en Sparta en Vvv naar de eredivisie. De nacompetitie kan dan gewoon doorgaan. Niks aan de hand. Maar dat zal er bij de Zeister maffia wel niet ingaan.

  4. spits

    Sanderkuh die clubs krijgen dan precies wat eerder was afgesproken .
    Maar oké er zal altijd iemand zijn dus het er niet mee eens is. Ik voorspel met de huidige regeling en het moment van bekend maken, nog een juridische strijd.
    Als ik in de leiding van VVV zat zou ik gaan praten net die advocaat die Fortuna indertijd heeft gered.
    Of een andere advocaat-terriër. Dat hier wat te halen is lijkt me duidelijk.

  5. Ben

    Ik ben “verbijsterd en geschokt” na het lezen van het bovenstaande, het lijkt wel of er een groep verkenners, of padvinders (?), bij elkaar komt en dat ze al trots zijn samen thee te drinken.
    Ik blijf zeggen, DE KNVB MOET CONFORM DE REGELS TE WERK GAAN.
    FORZA VVV!

  6. SL

    dit is tenminste een voorzitter dat reageer!!! Niks ten nadele van dhr Berden, maar je hoort niks van hem………… De voorzitter van GAE heeft bij deze volkomen gelijk.

  7. Louis van Gaal

    Allemaal leuk en wel maar het gaat niets veranderen….. Spelers hebben ondertussen vakantie en het lijkt me veel beter nu tijd te investeren in de toekomst ( Uitkomst Hypercube en de selectie bij elkaar houden en versterken waar nodig en mogelijk … )

    1. Goodie

      Hier ben ik het ook wel mee eens. Echter, mocht Twente degraderen, dan is de kampioen voor volgend seizoen al bijna bekend. Dus clubs zullen geen financiele risico’s nemen. VVV moet eerst weer een fanbase op te zien bouwen en daar zijn ze afgelopen jaar mee begonnen. Want laten we eerlijk zijn, met een 2e plaats en goed voetbal is 4000 man in de Koel en gemiddeld 80 supporters bij uitwedstrijden niet geweldig.

  8. RuiverCity

    KNVB draait zaken echt niet terug omdat de Juup clubs een zwak statement maken. Ophouden met dat gedoe dat VVV moet promoveren omdat ze tweede zijn geworden. Regels zijn nu eenmaal zo! Hopelijk worden er dit jaar meer seizoenkaarten verkocht en kan VVV de selectie bij elkaar houden en versterken!

  9. Sanderkuh

    Klopt Goodie / RuiverCity…….Twente moet hard aangepakt worden. Heb er geen medelijden mee. En dat gelul over: de supporters kunnen er niks aan doen. Dat klopt. Maar een club kan er ook niks aan doen als er zich iemand misdraagd in het stadion. Dan kun je ook pas achteraf maatregelen nemen, toch ?

  10. Louis van Gaal

    En ik moet het nog zien of ze zo makkelijk kampioen worden…. die hele club staat op z’n kop, veel ontslagen, spelers die weg willen, veel vechtvoetbal op kunstgragsvelden…. ik moet het nog zien.

    1. Goodie

      Oke, ze zullen niet 1 2 3 kampioen worden, maar ze hebben wel een flinke voorsprong. Ik ga er vanuit dat ze wel 10.000 SCC’s verkopen en hiermee voor JL begrippen een aardige omzet hebben. Daarnaast denk ik dat talenten eerder voor Twente kiezen dan voor een VVV of Cambuur, puur en alleen vanwege de naam.

Leave a Reply