Giakoumakis schiet VVV-Venlo in laatste minuut naar de overwinning tegen Willem II!

Negentien dagen na de 4-1 nederlaag op bezoek bij PSV, stond de start van de tweede seizoenshelft alweer voor de deur. In een reeks van zeven deze maand was Willem ll de eerste tegenstander. Een echt ‘zespuntenduel’.

Ten opzichte van die wedstrijd in Eindhoven voerde Hans de Koning maar liefst zeven  wisselingen door. Allereerst stond er een compleet nieuwe achterhoede op het veld. De aanwinsten Da Graca en Guwara mochten meteen starten en Gelmi en Dekker completeerden de viermans defensie. Laatstgenoemde mocht in de basis beginnen omdat Pachonik niet fit was. Ook Linthorst was niet fit. Zijn vervanger was Janssen. Tot slot koos de Koning ook voor Machach en John. Dit ging ten koste van Hunte en Arias.

De eerste wedstrijd van 2021 werd afgetrapt door VVV. Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Hoewel drie punten noodzakelijk waren, heerste er natuurlijk ook de angst om te verliezen. Na zeven minuten was daar de eerste kans van de wedstrijd. En die was voor de gasten uit Tilburg. Nunnely werd weggestuurd aan de rechterkant van het veld. De rappe vleugelspeler ging recht op Kirschbaum af, maar vond de Duitse doelman op zijn weg. Ook de rebound van Wriedt kon niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Niet veel later werd ook VVV voor het eerst gevaarlijk. Giakoumakis zette goed door en veroverde de bal. De Griek probeerde van Crooij te vinden, ware het niet dat de bal er bijna in een keer in vloog. Het was Willem ll-doelman Brondeel die de bal net over de achterlijn tikte. De daaropvolgende corner was wederom gevaarlijk. Het was debutant Da Graca die de bal in een keer uit de lucht op doel schoot. Jammer genoeg ging de bal recht door het midden en kon Brondeel redding brengen.

Zo hadden beide ploegen toch al binnen het kwartier de mogelijkheid gekregen om op voorsprong te komen. Die voorsprong kwam er niet veel later dan ook. Voor Willem ll welteverstaan. Trésor gooide de bal gevaarlijk voor het doel. In eerste instantie kon Post de bal nog wegkoppen, maar via een scrimmage kwam de bal voor de voeten van van der Heijden. Oog in oog met Kirschbaum faalde de ervaren verdediger niet, en zo kregen de Venlonaren na 16 minuten toch een flinke tegenvaller te verwerken.

Halverwege de eerste helft kregen de Tricolores de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Een mooie combinatie tussen Pavlidis en Wriedt zette laatstgenoemde wéér vrij voor Kirschbaum. Een uiterste krachtinspanning van Da Graca redde de Venlonaren, want door zijn tussenkomst kon Wriedt niet lekker uithalen. Maar het was niet best wat VVV liet zien. Net voor het halfuur leek het namelijk 0-2 te worden. Wriedt tikte een voorzet vanaf de zijkant in het Venlose doel, maar deed dit in buitenspelpositie. Zo was het meeste balbezit voor VVV, creëerden de Venlonaren ook wel enkele kansjes , maar waren de beste kansen toch overduidelijk voor Willem ll.

Met nog tien minuten tot de rust bleef het elftal van de Koning aanvallen. Ook John probeerde het maar eens van afstand, maar het schot was niet gevaarlijk genoeg om Brondeel te verrassen. Ook Willem ll was nog een keer gevaarlijk. Nunnely werd maar weer eens weggestuurd en kapte naar zijn linkerbeen. Het schot was echter tegenvallend en ging zo ruim over het doel. Dit was het laatste wapenfeit van de eerste helft. Het verschil tussen beide ploegen was duidelijk. Wanneer Willem ll voor het doel van VVV kwam, vaak vanuit de omschakeling, was het bijna altijd gevaarlijk. Wanneer de Venlonaren voor het doel van Willem ll kwamen was dat nog maar de vraag. Zo was de ruststand 0-1 in het voordeel van de gasten en was er werk en de winkel in de tweede helft voor VVV. Nog 45 minuten om de achterstand om te buigen!

De tweede helft was nog geen drie minuten oud wanneer Dekker er bij ging zitten. Hij leek last van zijn voet te hebben. Gelukkig viel het mee en kon de stand-in van Pachonik de wedstrijd hervatten. De eerste mogelijkheid na rust kwam op naam van Giakoumakis. Machach zette goed door en legde de bal terug op de Griek. Een slechte aanname voorkwam een schotkans helaas.

Het speelbeeld bleef onveranderd. VVV viel aan en Willem ll loerde op de counter. Gezien de tussenstand logisch natuurlijk. De tweede helft was een stuk minder spectaculair dan de eerste helft. Grote kansen bleven vooralsnog uit en er moest toch echt iets gaan veranderen wilden de Venlonaren niet met lege handen achterblijven. In de 70e minuut ging de Koning voor de eerste keer wisselen. Een van de beste van het veld, Da Graca, werd naar de kant gehaald. Zijn vervanger was Swinkels. Niet veel later mocht ook Arias het speelveld betreden. Voor hem ging de moegestreden Janssen eruit. Direct hierna kreeg VVV DE kans op de gelijkmaker. Een goede aanval kwam terecht bij John. Zijn voorzet werd geblokt door Köhn, maar volgens alles en iedereen bij VVV deed de Willem ll-verdediger dit met de arm. Na tussenkomst van de VAR ging scheidsrechter Kamphuis zelf kijken. Na minutenlang beraad kwam daar eindelijk het verlossende teken. Penalty voor VVV. Natuurlijk ging Giakoumakis achter de bal staan. Ijskoud schoot de Griek de bal recht door het midden. Brondeel koos een hoek en daardoor kwam VVV op een meer dan verdiende gelijkmaker.

Na de 1-1 leek Willem ll wakker te zijn geschud. Opeens zochten de Tilburgers weer de aanval. Twee minuten voor tijd leverde dat een vrije trap op op een hele gevaarlijke positie. Trésor stond klaar, maar schoot de bal in de muur. Zo waren het nog een paar angstige minuten en was het ineens alleen maar tegenhouden voor de Venlonaren. Of kwam er toch nog een uitbraak voor VVV. Nou en of! Een lange bal naar voren kon worden opgepikt door Machach. Waar velen voor het balbezit zouden hebben gekozen, ging de Fransman voor de aanval. De pass op Giakoumakis kwam precies op het juiste moment en ook de aanname van de spits was perfect. Met de linkervoet schoot de topscorer van VVV de bal in de lange hoek: 2-1. Wat een fenomeen! Kregen de Venlonaren dan toch de drie punten?

In de allerlaatste seconde leek de overwinning toch weer uit handen gegeven te worden. Een voorzet vanaf de linkerkant van het veld werd knap verlengd en ging richting de lange hoek. Een wereldredding van Kirschbaum voorkwam de gelijkmaker en zo wint VVV deze ontzettend belangrijke degradatiekraker van Willem ll met 2-1.

Wat een heerlijke driepunter. Een wedstrijd, en dan met name natuurlijk de slotfase, die absoluut volle tribunes had verdiend. De eerste helft waren de kansen voornamelijk voor Willem ll en mocht VVV niet klagen met maar een tegentreffer. De tweede helft zagen we echter een ander VVV. Hard werken en bij vlagen prima voetbal waren het recept voor de drie broodnodige punten. Uitblinkers bij VVV? Natuurlijk was Giakoumakis met twee treffers weer ontzettend belangrijk voor de ploeg, maar ook Kirschbaum mag bedankt worden voor de drie punten dankzij zijn fabelachtige redding op het eind. Het gejuich na deze redding was tekenend. Verder verdienen mijns inziens ook Dekker en Machach de credits. Eerstgenoemde fungeerde als rechtsback als vervanger van Pachonik en deed dit absoluut niet verkeerd. Machach speelde daarentegen een waardeloze eerste helft, maar herpakte zich uitstekend in de tweede helft. Ook debutanten Da Graca en Guwara speelden een prima pot.

Echt lang hebben de Venlonaren niet om te feesten. In deze overvolle maand staat woensdag alweer de volgende wedstrijd op het programma. In Den Haag wacht dan ADO voor de volgende belangrijke wedstrijd.

VVV-Venlo-Willem ll 2-1(0-1)

Scoreverloop:

’16 van der Heijden 0-1

’79 Giakoumakis (pen) 1-1

’90+3 Giakoumakis 2-1

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Dekker, Gelmi, Da Graca (Swinkels ’70), Guwara, Janssen (Arias ’75), Post, Machach, John, Giakoumakis, van Crooij

Opstelling Willem ll: Brondeel, Heerkens, Holmén, van der Heijden, Köhn, Saglam, Trésor, Saddiki (Spieringhs ’79), Nunnely (Romeny ’46), Wriedt, Pavlidis

44 Responses

 1. Godfried

  lekkere 2e helft mannen. van harte gefeliciteerd! beide nieuwe spelers lijken aanwinsten. met pachoo en Linthorst Ado oprollen en omhoog kijken. fijne zondag!

 2. kaalneetje

  Dat is een lekker gevoel, 3 punten! Misschien dat het zelfvertrouwen een beetje stijgt nu, zou fijn zijn.
  Onze griek legt ze er ook vandaag toch weer in. Wil niet weten hoe het zonder hem was geweest de afgelopen maanden.

 3. beek

  Ongelooflijk dat ze de wedstrijd nog winnen!! De nieuwe spelers zijn aanwinsten. Simon speelde goed. Dekker speelde zelfs erg goed., beter dan Pachonic de laatste tijd speelt. Machach in de tweede helft beter.

 4. supportertje

  Gewonnen, na een slechte eerste helft kwam VVV toch anders uit de kleedkamer. Aarzelend werd de druk bij W2 opgevoerd en er ging steeds vroeger gestoord worden. Hierdoor kwam W2 niet meer in het spel van de eerste helft. Daardoor ontstond er overwicht en werd W2 steeds slordiger aan de bal. Met een gelukje de pingel door hands, maar vooral het laatste doelpunt was toch wel een droom voor iedere VVV fan. Alleen in de laatste secondes billen knijpen, maar dit keer bleef het geluk aan onze zijde. Vooral de knoklust, mentaliteit, en karakter, zorgden er voor dat de wedstrijd onze kant op viel. Eindelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. jurgen

  Laat ik positief beginnen, dat deze 3 punten erg lekker zijn en op grond van de 2e helft verdiend. Zonder onze Griekse vriend was KKD al eigenlijk een feit geweest dit seizoen. Het verlies voor de winterstop tegen ADO en RKC zit me nog steeds dwars, dit soort wedstrijden maken het verschil op de ranglijst. VVV heeft gewoon een aantal keren behoorlijk mazzel gehad oa uit AZ, thuis Heracles, thuis Utrecht, vandaag de laatste minuut. Het klopt dat je het soms ook kunt afdwingen, maar het begint bij VVV, als eerste met 110% inzet en dat heb ik wel eens gemist.
  ADO uit gaat een ander verhaal worden, mag hopen op een goede scheids, vanwege het provoceer gedrag van Kramer&CO. VVV waarschuw je spelers hiervoor, praat met Post en zet die Zweed er maar naast. In dit geval blij dat het zonder publiek is, naaien de boel alleen maar op.
  Eerst maar eens genieten van deze 3 punten en dan zien we wel weer, het gemis van 3 punten duurde veel te lang.

   1. jurgen

    Die Zweed niet op banken zetten, zo bedoel ik het niet, waarschuwen voor het mogelijke provoceerde gedrag van ADO spelers. Een type als Post wil nog wel eens zijn hoofd verliezen, die Zweed weet niets van ADO, dus die zet je naast Post tijdens de uitleg/waarschuwen.

 6. Split

  Hele prettige overwinning die ook hard nodig was. Sommige spelers zijn echte doorzetters maar er vallen er ook een aantal echt door de mand. Van Crooy valt me al meerdere wedstrijden vies tegen. Nul inbreng en creativiteit. Iedere bal levert hij zomaar in. Arias komt ook te kort en Gelmi maakt veel domme fouten. Da Graca is echt een versterking voor de achterhoede. Jammer dat zo’n Swinkels er dan weer inkomt.
  VVV heeft weinig creativiteit en krijgt weinig kansen. Dat moet echt beter. Tegen zo’n zwakke tegenstander moet je meerdere kansen kunnen creëren.
  Maar, een geweldig resultaat dat hopelijk voor meer zelfvertrouwen zorgt.
  Op naar ADO!

  1. Venlooow

   Die creativiteit krijg je als je met Machach en Coric samen op het middenveld speelt.
   Wat is Giakoumakis toch een geweldenaar.
   Deze 3 puntjes zijn echt heerlijk!
   Nu hopelijk de 3 punten meenemen uit Den Haag en het ziet er weer wat beter uit.

   1. Dat is inderdaad DE kwaliteit van Crooij! Misschien oogt hij niet zo actief en laat hij zijn man wel eens lopen, maar zijn spelhervattingen en voorzetten zijn over het algemeen uitstekend en leveren heel gevaar op voor het doel van de tegenstander…

 7. beek

  Ik snap die kritiek op van Crooij niet. Hij doet niet alles goed maar zijn spelhervattingen zijn vaak levensgevaarlijk. Zijn inzet vind ik ook voldoende.
  Verder zie ik liever opbouw van achter uit, dan die verre trappen van Kirschbaum die meestel balverlies opleveren.
  Post moet ook eerst bekijken wat hij met de bal doet iplv hem blindelings weg te rossen.

 8. De Koel

  Blij met de drie punten, was ook hard nodig. Tegen ADO ook drie punten halen, dan ziet het er weer heel wat beter uit. Giakoumakis is echt een fenomeen, topscorer van de Eredivisie terwijl hij bij één van de laagst geklasseerde en slechtst voetballende ploegen speelt. Zonder hem stonden we waarschijnlijk stijf onderaan. Hopelijk blijft hij fit, dan kan VVV straks een mooie transfersom bedingen.

 9. Ievel Knievel

  Wil je van Ado winnen, dan zal er toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden. 110% concentratie. Geen rare basisplaatsen meer, scherpere tactiek, geen zwakke eerste helft meer, passie en felheid. Je kan het niet alleen maar van momenten en geluk hebben.

  1. ADO kun je echt onder je laten hoor.
   Ze wonnen bij RKC met meer geluk dan wijsheid, RKC miste natuurlijk ontzettend veel kansen in de 2e helft.
   Maar die Janmaat, dat is natuurlijk wel een versterking, die kan het verschil maken…

 10. RuiverCity

  Dit waren drie heel belangrijke punten. Hopelijk komt dit het vertrouwen van het team ten goede. Zie Fortuna wat een overwinning kan doen. Woensdag wordt ontzettend belangrijk. Win je daar dan zit je in een flow. Verder is het schrikbarend als je de opbouw van VVV analyseert. Dan vraag je je echt af wat ze op de training doen.
  En tenslotte: Kan iemand die aan de bank vastgeplakte trainer eens wat peper geven! Wellicht slaat dat vanaf de eerste minuut over op het team!

 11. Die Machach speelde een beroerde 1e helft, maar de 2e helft was een stuk beter, met een prima pass op Giakoumakis voor de 2-1, dat tekende dan toch zijn klasse!
  Onze Griekse vriend moet wel oppassen met die penalties steeds recht door het midden, want op een gegeven moment als keepers dat doorhebben blijven ze gewoon staan. Behalve natuurlijk als Giakoumakis zo goed op de keeper let dat hij dat pas doet als de keeper al naar een hoek gaat, maar die indruk krijg ik niet…
  Verder speelde van de nieuwelingen Da Graca een prima partij. Guwara deed het ook niet slecht, maar liet Van der Heijden wel heel gemakkelijk die 0-1 maken, maar in zo’n scrimmage blijft het altijd lastig verdedigen, je moet wel heel alert zijn in zo’n situatie…
  En die redding van Kirschbaum in de slotfase was fenomenaal, en dan ook die bal naar de zijkant wegtikken, anders had de aanstormende Willem II-speler kunnen scoren, echt klasse!

 12. clubman

  Een pass over 3 meter naar Giako en dan praat jij over de “klasse” van Machach?
  Een kinderhand is gauw gevuld.
  In de eerste helft verspeelde hij diverse ballen waar enkele 100% kansen voor Willem II uit ontstonden en dat is maar allemaal acceptabel om hij welgeteld één aardige pass geeft? Waren de spitsen van Willem II slagvaardiger geweest dan zou Machach de schlemiel van de wedstrijd zijn. Verdedigend geeft hij niet thuis en zijn hele optreden was marginaal. Als Linthorst of Hunte zo zouden spelen zouden ze hier afgemaakt worden.
  Waar komt die, tot dusver totaal onterechte, verering voor Machach hier vandaan?

  1. Machach speelde een beroerde 1e helft zoals ik al zei.
   Ik had m wrsch in de rust gewisseld en Coric ingebracht, wat dat zou hebben gebracht, wie zal het zeggen…
   Verering vind ik wat overdreven, maar er zijn hier ook andere mensen op de site die zien dat hij in ieder geval wat voetbal brengt in het elftal, maar het is nog zeer wisselvallig wat hij laat zien.
   Maar ik zou m tegen ADO weer lekker opstellen….

  2. DeOtjes

   De pass was niet superbijzonder. Maar de aanname van Machach wel. Hij mag dan in de eerste helft minder zijn geweest. Hij verzette net zoveel werk als Hunte maar is qua voetballend vermogen wel veel beter.

   1. ponnie veag oet de pan

    Laat die machach maar een paar wedstrijden staan. Die heeft totaal geen wedstrijdritme. En die creativiteit komt dan vanzelf meer uit als hij beter ziet hoe zijn medespelers om zich heen bewegen. Die laatste actie waar de 2-1 uit valt, die pass was precies op maat voor giako, in beweging en op de goede snelheid.. kan je wel zeggen dat dat niks voorstelt maar je moet hem wel nog even zo geven op dat knolleveld.. zowiezo viel me dat op dat het veld echt slecht was.. er is 19 dagen niet op gevoetbald.. hoe kan het veld er dan zo bijliggen? Is pas een half jaar oud

 13. twiggy11

  Is leuk allemaal die positieve reacties maar vergeet niet dat je met de rust al met 1-3 achter had kunnen staan .
  En dan had ik het nog wel eens willen zien hoe dan de tweede helft was gaan lopen .
  Maar ik vind wel dat ze nu eens twee of drie keer met dezelfde basismoeten beginnen of er moet deze week nog een echte versterking bij komen dan is het wat anders . Maar dat de koning niet van zijn stoel af komt zegt toch al genoeg wie het daar voor het zeggen heeft (Jay) natuurlijk die komt geregeld van zijn stoel af om te zeggen hoe het moet.

 14. Zeker wete

  Lekker man. Heerlijk. Knokken in de kelder van de eredivisie. Duit VVV good. Prima dae Zweed. Met zelfvertrouwen en inzet rollen we die braojers in den Haag op en auk die andere Hoorejes.

   1. ponnie veag oet de pan

    Dan is ut unne ge-emigreerde naor 020 aan de naam verbong te zeen

 15. Grad

  Toch vreemd nu VVV een succesje boekt, ook al is het niet overtuigend, is er (nog) geen commentaar/reactie van de criticasters Rossie en Leonardus, of posten ze alleen maar als ze afbrekende kritiek kunnen leveren.

  1. chretien

   Nu, dan stel ik voor dat je eens kijkt naar de voorbeschouwing van dezelfde wedstrijd. Daar staan een paar “fans” tijdens de rust af te geven op VVV en een uurtje later lees je dezelfde “fans” het tegenovergestelde schrijven. Nee, ik denk dat VVV last heeft van vele fans, die alleen fans zijn op het moment dat het goed gaat.

   1. Ievel Knievel

    Ik ben het commentaar van Rossie hieronder eens.

    Dat je kritiek op hoe het gaat binnen club en technische staf (kritiek die Post intern ook heeft; en die zit er bovenop) wil natuurlijk niet zeggen dat je niet blij bent met een overwinning. Raar als dat niet zo zijn ook. Ook ik wil niet dat VVV degradeert. Zeker niet om alleen maar mijn gelijk te halen. Ik ben ook gewoon blij als VVV lucky of onverdiend wint. Waar zien jullie critici voor aan? Critici zijn kritisch, omdat ze juist zeer begaan zijn met de club en het beste met de club willen. Beslissingen die het tegenovergestelde brengen doen gewoon pijn.

    Ook ben ik blij met onze topspits, die echt een neus voor de goal heeft. Des te meer zonde is het dat je onnodig tegen degradatie aan het strijden bent, terwijl je, zeker met de TOPSCORER (!) van de eredivisie en deze zelfde selectie ook om plek 11 t/m 13 had kunnen strijden. Zo sterk zijn onze concurrenten dit seizoen echt niet namelijk.

    Sterker: als er anders getraind wordt en psychologisch gezien anders met deze groep en specifieke spelers omgegaan wordt kan je PEC, Heracles, RKC, en ADO onder je houden. Dat geloof ik nog steeds. Echter worden er gewoon op technisch vlak verkeerde keuzes gemaakt.

    De wedstrijd van afgelopen weekend was gewoon 1 groot drama. Ook op mentaliteit. Veruit de slechtste wedstrijd (wederom) vh weekend. En VVV speelt al zoveel van dit soort wedstrijden.

    Voor de zoveelste keer zijn we gewoon lucky en afhankelijk van momentopnames. Gelukkig hebben we meerdere spelers die momentopnames hebben (Gio, Kirschbaum, maar zelfs Arias en van Crooy). Echter, als het tegenzit, zit het ook goed tegen. Tegen ADO moet je echt anders spelen. Met geluk kan je gelijk spelen of winnen, maar je kan er ook gewoon 4 om je oren krijgen. Het engeltje blijft niet op de paal of lat zitten. Natuurlijk, geluk dwing je ook af en het hoeft echt niet allemaal mooi of spetterend te zijn, maar VVV heeft gewoon meer nodig en KAN ook gewoon meer en beter.

    Ik was eerder geen voorstander van De Koning of Driessen ontslaan; kan volgens mij ook helemaal niet financieel gezien, maar er had wel ingegrepen moeten worden/ of moet ingegrepen worden. Dan maar op een creatieve wijze. Dit VVV met deze tactiek kan niet. Spelers worden ook individueel slechter ipv beter.

    Ik ben ook kritisch op ons bestuur die liever een businessclub zijn en liever eigen netwerkcontacten bevoordelen in de eigen organisatie dan dat ze een voetbalclub runnen. Jammer dat Hai zijn zakenvrienden een plekje heeft gegeven in het bestuur, ipv van voetbalbestuurders. Ik weet dat Hai ook een fan is en dat moet hij toch ook ergens zien. Besef dat een Stan Valkx het niet alleen kan, die heeft ook tegengas nodig. Zeker als hij te veel aankopen “verbruikt”. Bogers, ook al heeft hij nu een positie bij de KNVB, vind ik nog steeds geen sterk directeur.

   2. Ievel Knievel

    Om even aan te geven. VVV had gewoon 12 punten meer kunnen hebben. Minstens 4 wedstrijden zijn onnodig weggegeven. Met 24 punten had je zelfs op plek 8 gestaan. Om maar eens wat aan te geven. Zelfs met slecht en lelijk voetbal.

    In ons geval onverdiend, maar het had gewoon gekund. Zelfs met een realistische bril op. Ik weet zeker dat een Steijn er met dezelfde selectie veel beter voor had gestaan. Ook met lelijk voetbal, maar toch. Vergeet niet dat Driessen toen hij het vorig jaar 1 maand alleen deed veel sparde met Maurice en dat HdK en Driessen op dat trainingswerk gewoon 2 maanden voortgebouwd hebben. Met resultaat.

   3. Steijn had denk ik ook meer punten gehad en het beter dichtgetimmerd achterin, en sowieso het tactisch veel beter neergezet. Zijn analyses na de wedstrijd op FOX op de site van VVV waren ook altijd zeer beargumenteerd, geen speld tussen te krijgen meestal.
    Alleen natuurlijk nogal behoudend voetbal met veel te weinig kansen voor de jongens op de bank.
    HdK kan ik helaas na de wedstrijd zelden betrappen op een analyse waar je als voetballiefhebber of fan iets mee kunt.
    Maar van die 12 punten meer kunnen hebben vind ik echt onzin. Het ene moment zit het mee, het andere moment tegen. En voor VVV slaat op dit moment vooral de belans door naar: nogal wat mazzel hier en daar, de tegenstander die vergeet het af te maken en wij die de gelijkmaker of winnende maken in de laatste 5 min…
    Dus ik denk dat we heel blij mogen zijn met het puntenaantal dat we nu hebben.
    Vergelijk dat eens met RKC vorig seizoen, vaak de betere ploeg, zelden punten..
    Ik weet het, scoren is ook een kwaliteit, maar je hebt ook wat geluk nodig (en de VAR die een handje helpt) en daar hebben we tnt. niet over te klagen…

   4. ponnie veag oet de pan

    Voetbal is emotie. Tijdens de wedstrijd lekker nöale en dan zoe in de letste minuut winnen.. det is beleaving en passie! Samen huilen samen lachen!

 16. Rossie

  Haha, wat zijn jullie toch verschrikkelijk allemaal. Op de eerste plaats bepaal ik zelf wel of en wanneer ik iets post en of ik daar tijd voor heb en op de tweede plaats ben ik héél erg blij met de drie punten en heb ik staan springen voor de tv. Ook fans die kritisch zijn willen gewoon het allerbeste voor VVV hoor en zijn dolblij nu. Maar dat schijnt niemand hier te begrijpen.

  De wedstrijd samenvatten met één woord: mazzel. Want jongens, wat was het slecht. Vooral eerste helft. VVV speelt zó dom en doet precies steeds waar ze niét goed in zijn. Voetballend opbouwen, bal rondspelen vaak in klein en te druk gebied, leidt in 99% van de gevallen tot (voorspelbaar) balverlies. Echt ongelooflijk. Er is niemand die eens opendraait en van links naar rechts wisselt en zoekt waar écht de ruimte op het veld ligt. Bij rust had het eigenlijk 0-3 moeten staan. En daar was dan niéts op af te dingen geweest. Tweede helft ging wat beter, maar nog steeds teveel balverlies. Machach was eerste helft drama maar toch zou ik hem altijd opstellen want hij brengt echt meer voetbal in de ploeg. En ook Coric erbij aub. Zovéél mogelijk voetbal in dit elftal brengen want dáár schort het vooral aan. Nieuwelingen speelden redelijk en solide. Giakoumakis is een fenomeen, niet laten gaan nu aub! Post speelde (weer) slecht, ook veel balverlies. Kirschbaum wereldredding. Heb Pachonic, Linthorst, Schäfer, Kum en Schmitz eigenlijk niet echt gemist. Houding/lichaamstaal HdK langs de lijn is een drama.

  Er moet zsm een goede extra middenvelder (controlerend) komen nog!

  En nogmaals, echt DOLBLIJ met de drie punten!

  1. sultana

   Mee eens Rossie. Ook ik ben blij met de drie punten zeker gezien de inzet en werklust in de tweede helft van VVV maar een zwaluw maakt nog geen zomer! Hopelijk tanken ze hier vertrouwen uit maar ik ben er nog steeds niet gerust op. Zonder onze griekse spits hadden we nu onderaan gestaan, ik hoop dan ook dat de versterkingen het verschil kunnen gaan maken zodat VVV de weg omhoog kan maken. Da Graca speelde een goede wedstrijd. Woensdag vol erop knallen zoals in de tweede helft tegen Willem II dan gaan de drie punten hopelijk mee naar Venlo 😎

   1. clubman

    Als dit en als zo dan zou dit en zou zo…. wishful thinking heren… asse net gescheete hads, dan hadse noow de boks vol gehad.
    Dit is het team en dit is de staf en daarmee moeten we het redden, en niet met trainers en spelers uit het verleden of met trainers en spelers die hier hadden kunnen spelen.
    Wakker waere!!

 17. Goodie

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik het gister ook vrij zwak vond. Giakoumakis maakt er weer 2 en de laatste was heel sterk gedaan. Zet zichzelf met een uitstekende aanname zichzelf 1-op-1 met de keeper.

  De spelers die me echt positief opvielen waren Kirschbaum, da Graca en Dekker.
  Het maakt verder in dit stadium verder niet uit hoe we de punten pakken, als we ze maar pakken. Te beginnen me woensdag tegen Ado. Daar hebben nog wat recht te zetten.

   1. Goodie

    Guwara vond ik juist tegenvallen. De 2e helft een aantal goede aanvallende acties. Verdedigend was het vooral de 1e helft zwak.

Leave a Reply