Giakoumakis schiet VVV-Venlo met 4 goals naar de overwinning in Den Haag!

Minimaal vier, het liefst zes punten uit de eerste twee wedstrijden na de winterstop. Dat was de mening die veel Venlonaren voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem ll was toebedeeld. De eerste drie punten waren al binnen, de volgende drie zouden moeten volgen in Den haag tegen concurrent ADO.

Waar de wedstrijd oorspronkelijk gepland stond voor 20:00 uur, floot scheidsrechter van der Laan daadwerkelijk pas om 20:10 uur voor het begin van deze degradatiekraker. Het shirt van de doelman van ADO zou teveel op het tenue van de Venlonaren hebben geleken. Afijn, met enige vertraging trapte Giakoumakis dan toch af. En de Griek had slechts zes minuten nodig om het netje alweer te vinden. Machach profiteerde van een communicatiefout achterin bij ADO en kon recht op doelman Koopmans aflopen. Op het moment dat de Franse middenvelder wilde uithalen werd hij gehaakt door Pinas en ging neer. Geen twijfel mogelijk. Strafschop! Natuurlijk ging Giakoumakis achter de bal staan en op karakteristieke wijze maakte de topscorer van de Eredivisie nummer dertien van het seizoen.

Ook de tweede grote mogelijkheid van de wedstrijd was voor VVV. Van Crooij onderschepte de bal en gaf mee aan Giakoumakis. De doelpuntenmaker kapte zijn man vervolgens gemakkelijk uit en zocht de lange hoek. Het schot miste echter voldoende kracht om Koopmans te passeren. Ook de rebound van John liep op niks uit.

Vervolgens gebeurde er lange tijd niet veel in Den Haag. Het spel speelde zich vooral op de helft van de Venlonaren af. ADO was op zoek naar de gelijkmaker en VVV voelde zich wel comfortabel met die voorsprong. Het was wachten tot de 33e minuut voordat de eerste kans van ADO zich pas aandiende. Een voorzet vanaf de zijkant belandde op het hoofd van Kishna, maar de kopbal was een gemakkelijke prooi voor Kirschbaum. Ook de volgende Haagse mogelijkheid leverde geen groot gevaar op, maar het toonde wel aan dat het op deze manier nog een lange wedstrijd zou worden. Maar hoewel VVV bijna alleen maar op de eigen helft acteerde, kwamen de Venlonaren eigenlijk nauwelijks in de problemen. Voor de neutrale toeschouwer was het dan ook echt een wedstrijd van een erbarmelijk niveau. Maar goed, niemand in Venlo die daar met deze tussenstand om maalde.

Op slag van rust kreeg VVV nog een kans op een treffer. Machach ging de combinatie aan met van Crooij en legde de bal goed terug. Giakoumakis anticipeert het meest alert, maar de doelpoging werd geblokt door een geel-groen been. Enkele ogenblikken later klonk het fluitsignaal voor de rust. VVV ging met een 0-1 voorsprong de rust in. Een weinig boeiende eerste helft kwam zo tot een einde. Vanaf de Venlose voorsprong ging VVV meer naar achteren lopen en werd de focus vooral gelegd op het verdedigen. Dit gebeurde zonder al te veel moeite, want Kirschbaum kwam amper in de problemen. Het was zaak de tweede helft gefocust de blijven spelen en geen onnodige risico’s te lopen om zo de zege over de streep te trekken.

De Venlonaren kwamen goed uit de kleedkamer, want de eerste kans na rust was voor Janssen. De middenvelder uit de eigen opleiding veroverde de bal zelf waardoor VVV met drie aanvallers tegen twee verdedigers kwam te staan. Janssen maakte echter geen gebruik van zijn medespelers en ging voor eigen succes. Het schot ging een metertje langs het doel. Hierna was ADO weer aan zet. Wéér was het een voorzet vanaf de zijkant die voor gevaar stichtte. De bal ging aan alles en iedereen voorbij en kwam terecht bij van Ewijk. Kirschbaum verkleinde zijn doel goed en wist het schot onschadelijk te maken. Het was het begin van een Haags offensief. ADO zette de Venlonaren vroeg onder druk wat resulteerde in een serie kleine kansjes. Tot een doelpunt leidde het niet en VVV loerde stiekem op de counter. Die kwam er ook, toen er na een foute inspeelpass van Janmaat wederom een 3-tegen-2 situatie in Venloos voordeel ontstond. Deze keer was het John met het initiatief. Waar zowel Giakoumakis en van Crooij vrij voor het doel stonden, koos John voor een schot op doel. Een makkelijke vangbal voor Koopmans was het gevolg, tot onvrede van Giakoumakis en van Crooij.

De derde grote mogelijkheid na rust was wel raak. Aanvoerder Post nam het voortouw en slalomde langs enkele ADO-verdedigers. De voorzet kwam precies op het hoofd van Giakoumakis. Hoewel Koopmans zijn handen er nog tegenaan kon zetten, was de kopbal hem te machtig: 0-2! ADO moest nu alles of niets gaan spelen en wisselde drie keer. Dit leek gelijk effect te hebben, want drie minuten later stond de aansluitingstreffer al op het bord. Een schot uit de draai van Janmaat eindigde op de paal en kwam recht voor de voeten van invaller Bourard die makkelijk kon intikken. Een tegentreffer die eigenlijk te snel viel.

Maar VVV was niet onder de indruk. Wat zeg ik; Giakoumakis was niet onder de indruk. Roemer, even daarvoor in de ploeg gekomen voor Machach, werd weggestuurd en kon na een misser in de defensie van ADO recht op het doel lopen. De snelle aanvaller leek uit te halen maar was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Giakoumakis. Via de billen van Janmaat ging de bal in het doel, en zo was de marge van twee toch weer snel hersteld.

Het verzet van ADO leek gebroken. VVV kon frank en vrij voetballen en ging op zoek naar een nog grotere voorsprong. Het was wederom Roemer die een goede actie in huis had, maar voordat hij kon bedenken wat hij met de bal ging doen werd hij op zijn voet getrapt. Net als in de eerste helft ging de bal ook nu op de stip. Voor zijn vierde doelpunt van de wedstrijd ging Giakoumakis achter de bal staan. Zonder enige aarzeling vloog de bal in het net. Het woord is al vaak gevallen maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: FENOMEEN. Ook de kans op doelpunt nummer vijf diende zich nog aan, maar dat was de Griek helaas niet gegeven. Het bleef bij 1-4. Een prachtige overwinning voor de Venlonaren die op deze manier een fantastisch begin van 2021 hebben neergezet.

GIORGOS GIAKOUMAKIS! Met vier doelpunten in Den Haag heeft de spits uit Heraklion nu zestien doelpunten uit zestien wedstrijden gescoord en daarmee loopt hij momenteel 1 op 1. Ongekende statistieken voor een spits van VVV. Echter is het niet fair om al het succes alleen op Giakoumakis te verhalen. Zoals hij zelf ook al aangaf zou hij zonder zijn teamgenoten namelijk nooit tot deze cijfers zijn gekomen. Ook deze wedstrijd waren er weer een aantal spelers die behoorlijk op dreef waren. Zo trok Machach de lijn van afgelopen zondag door en was Post als vanouds weer heerser op het middenveld. Ook Roemer verdient de complimenten. Zijn tweede invalbeurt pas, maar dat deed hij met verve.

Waar de ploeg van Hans de Koning na de overwinning tegen Willem ll niet al te lang kon nagenieten zal dat nu ook niet gaan. Zondag wacht SC Heerenveen namelijk alweer, wedstrijd nummer drie in de drukke januarimaand.

ADO Den Haag-VVV-Venlo 1-4 (0-1)

Scoreverloop:

‘6 Giakoumakis (pen) 0-1

’58 Giakoumakis 0-2

’65 Bourard 1-2

’68 Giakoumakis 1-3

’86 Giakoumakis (pen) 1-4

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, van Ewijk, Janmaat (Del Fabro ’70), Kemper (Bourard ’62), Familia-Castillo, Vejinovic, Pinas, Goossens (Karelis ’62), Besuijen (Philipp ’62), Kramer, Kishna (Ould-Chikh ‘46)

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Dekker (Kum ’72), Gelmi, Da Graca, Guwara, Janssen, Post, Machach (Swinkels ’72), John (Roemer ’60), Giakoumakis (Arias ’88), van Crooij

63 Responses

 1. chretien

  Beste wedstrijd van het seizoen! Roemer, een verademing! Jammer dat hij elders gaat spelen. Over Giakoumakis is genoeg geschreven, maar hij is een topper. Laat hem a.u.b. niet nu vertrekken. Eerlijk is eerlijk, nogmaals, puike wedstrijd

 2. Oelie op zuid

  Roemer is mij 1000% meegevallen. Hij was absoluut niet onder de indruk van de agressie tijdens de opstoot rondom Dekker. Deed lekker gewoon mee. Lekker in Venlo houden .

 3. rongo26

  Top! We moeten nu niet doen alsof VVV fantastisch speelde. ADO was erg matig. Maar het is wel meer solide achterin, weer scherper in de duels. Mag van mij nog wel meer initiatief. Net na rust was toch matig en maken ze gelukkig een goede goal.

  Machach was naar voren steeds dreigend. Ook goede invalbeurt van Roemer.

  Nu doortrekken naar Heerenveen. Gezien de vorm van Heerenveen is daar ook veel mogelijk.

 4. Achterhoede staat een stuk beter nu, normaal hield je bij elke aanval je hart vast, dat is nu stukken minder. Machach kan prima voetballen maar kan ook dom en onnodig balverlies leiden wat af en toe linke koek is. Giakoumakis meteen voor miljoenen verkopen maar denk dat degradatie je dan ook meteen miljoenen gaat kosten.
  Dekker wederom een positieve wedstrijd vandaag.
  Nu hopen dat je de lijn tegen Heerenveen een beetje kunt doortrekken.

 5. De Koel

  Eindelijk weer eens een VVV gezien waar we trots op mogen zijn. 90 Minuten lang bijna niets weggegeven, knokken voor iedere bal en als iemand een foutje maakte werd dat meteen hersteld door een medespeler. Giakoumakis staat nu natuurlijk in de spotlight, maar dit was echt een teamprestatie. Dit was weer het VVV zoals het speelde onder Maurice Steijn. De tegenstander het gevoel geven dat er iets te halen valt, terwijl ze eigenlijk een kansloze wedstrijd spelen. Complimenten ook voor Roemer, die viel echt uitstekend in.

 6. OooLGooO

  Roemer prima ingevallen, niet uitlenen maar zelf
  Een kans geven. Volgend mij is hij officieel ook niet verhuurd.
  Giakoumakis na de competitie voor 5/6 miljoen verkopen. Handhaven is van levensbelang. Daarbij denk ik niet dat hij nog zo’n seizoen zal
  Draaien. Nu optimaal benutten aan het einde van
  Het seizoen.

  Goed bezig VVV!!

 7. Heerlijk dit!
  Ik heb 25 jaar in DH gewoond en nooit iets met ADO gehad, verre van…
  Vaker bij ADO – VVV geweest, en dat viel niet alrijd mee, zeker niet die wedstrijd in de nacompetitie waardoor we degradeerden…
  Maar dit is een heel belangrijk resultaat, ADO en Emmen staan op een flinke achterstand, ik denk dat ons elftal ook gewoon beter is. Nog een lange weg te gaan tot lijfsbehoud, maar we zijn op de goede weg! Proberen die Roemer te behouden als dat nog kan, want hij viel erg goed in en kan dit seizoen nog van pas komen!

 8. 5/6 miljoen vind ik aan de lage kant.
  Pas aan het eind van het seizoen verkopen en het hangt er vanaf welke club uit wat voor een competitie interesse gaat tonen. Mocht hij topscorer worden in de eredivisie en het in het Grieks elftal ook goed doen dat gaat er een mooi bedrag voor m worden neergeteld. Knappe prestatie van Stan Valckx, af en toe een zeperd maar dat staat in geen verhouding tot aankopen als Mlapa en Giakoumakis…

 9. Dougie

  Best game so far the season. Giakoumakis is fantastic – as well as his ability, his attitude is great.

  I was surprised just how bad Den Haag were, but how easy VVV made it. So much better than before Christmas.

  1. Kraai

   Helemaal niet !
   Ozze Griek nu verkopen is echt het domste wat je kunt doen !!
   Ook al komt er een miljoenenbod…
   Ten eerste vind maar eens een vervanger op hele korte termijn die ook maar half zoveel rendement heeft en ten tweede is lijfsbehoud natuurlijk cruciaal in deze zware (corona)tijden.
   Degradatie gaat dan vele miljoenen meer kosten als dat hij zou opbrengen en eenmaal gedegradeerd zie dan nog maar eens terug naar de Eredivisie te komen…

 10. De Realist

  Wat kan de wereld er na 3 weken toch weer anders uitzien ! Na PSV – VVV gaf ik weinig meer voor VVV en er leek veel onrust binnen de selectie, getuige ook de woorden van Post na die wedstrijd. Na de winterstop wint VVV 2 x op rij en je kunt opeens weer naar boven kijken. Ze hebben echt een boost en zelfvertrouwen gekregen na vanavond. VVV speelde niet groots, maar wel volwassen en echt als een team. Roemer viel echt uitstekend in en op deze manier hoeft hij van mij niet weg. Aan de andere kant is het ook goed dat hij elders speelminuten gaat maken zodat hij in de zomer sterker terugkomt. En onze Griek…..tja daarmee hebben we goud in handen. Benieuwd of er nu al een miljoenenbod komt en kan VVV dit dan weerstaan en zo nee, hebben ze dan al een opvolger klaar stasn ? Ik wil er even niet aan denken, nu eerst even genieten van deze welverdiende overwinning !

 11. Dfence

  5 a 6 miljoen..laten we het hopen.
  Maar relativerend zou alles boven de 2 miljoen geweldig zijn.
  Laat hem t seizoen afmaken.
  Goaltje of 20 a 22 scoren.
  En dan naar china rusland een zandbak of een schalke gaan.

  Super goed wat hij presteerd bij vvv .
  Maar ik denk dat daar wel zijn top ligt.

  1. Goodie

   2 mln? Hij heeft het misschien nog maar een half seizoen laten zien. Maar heeft in een half seizoen al meer gescoord dan Mlapa over een heel seizoen. De laatst genoemde ging voor 2,5 mln.

   1. Dfence

    Mlapa was ook een voltreffer..vind je giaco beter als dessers?? Om voorbeeldje te geven??

   2. Goodie

    Zonder twijfel. Statistieken van Giakoumakis zijn stukken beter. Wil niet alles zeggen, want je hebt ook nog andere factoren als contractduur, ranglijst etc.

    – Vorig jaar had Dessers er 15 gemaakt in 26 wedstrijden toen de competitie stil kwam te liggen. Werd voor 3,2 mln verkocht.
    – Ander voorbeeld is Bjorn Johnsen van Ado. Scoorde er 19 in 34 wedstrijden, werd voor 3,5 mln aan AZ verkocht.

    Giakoumakis heeft er 16 (!) inliggen in 16 wedstrijden.

  2. Ik vraag me ook af waar zijn top ligt en heb ook wel mijn twijfels. Ik vraag me ook af in welke competitie hij het beste tot zijn recht zou komen. Volgens mij in ieder geval niet de Engelse competitie, daar ligt het tempo veel te hoog schat ik zo in…
   Maar 2 mln is volgens mij echt veel te weinig. Ik denk eerder aan tussen de 6 en de 10 mijoen, maar dat hangt wel af van zijn verdere prestaties, ook in het Grieks elftal…

 12. chretien

  Ik heb voor het eerst sinds lang heerlijk geslapen. Oké, er was ook een welverdiend drankje bij.
  Giakoumakis nu verkopen en we degraderen alsnog en direct. Alleen bij 10 miljoen of veel meer kun je dit overwegen. Zeker als je dit de speler gunt. Maar dit bod komt er niet.
  Machach speelt steeds beter, de twee nieuwe spelers zijn aanwinsten! De rest krijgt hierdoor energie of meer geloof in eigen kunnen?
  Jammer dat we er zondag niet zelf erbij kunnen zijn om de spelers naar de volgende overwinning te schreeuwen…. FORZA VVV!

 13. piehen

  Direct contract met jaar verlengen van Gako , VVV heeft volgens mij een optie in het contract staan voor nog een jaar .
  Dan wordt de prijs voor afkopen hoger , en ieder doelpunt wat onze Griek nog maakt dit seizoen is kassa .
  Onze spits is goud waard.
  Maar vooral ook het team bedanken voor deze prestatie geweldige inzet van allen.
  Ook respect voor de invallers Kum Swinkels en Roemer , voor de ervaren spelers kan het pijn doen als je op de bank moet plaats nemen , omdat er andere beter op deze positie het beter doen , maar hun inzet en strijd bij de inval beurt is voorbeeldig te noemen. Roemer viel geweldig in , maar we moeten bedenken dat hij dit niet altijd kan brengen , hij is nog jong en onervaren maar van mij mag hij bij VVV blijven en iets meer inval beurten krijgen .
  We kunnen maar 11 spelers op het veld zetten. Op naar volgende wedstrijd en bindt de strijd aan , maar iets voorzichtiger met kaarten oplopen geen onnodige overtredingen maken , dit kan ons opbreken met de kleine selectie.

  Forza VVV
  Als Linthorst en Pachonik fit zijn wordt het nog puzzelen , Dekker heeft het prima gedaan , maar Pachonik is fystiek toch sterker vooral tegen ploegen als Heerenveen die veel lengte hebben.
  Simon Janssen deed het ook prima maar Lindhorst in vorm is toch beter in scoren heeft dat al meer bewezen.

 14. twiggy11

  Als je Gako deze winter kan verkopen voor enkele miljoenen moet je het doen en meteen terug huren voor de rest van het seizoen.is voor vvv het beste want stel je voor hij raakt geblesseerd of scoort wat minder dan gaat de prijs ook omlaag en in deze tijd zijn de miljoenen welkom voor een klein clubje.En roemer niet verhuren die kan de concurrentie met John makkelijk aan.

 15. RuiverCity

  Geweldige en mooie overwinning. Het kan dus wel. Enkele versterkingen achterin en weer 4-3-3 en het loopt. Toch moet er op het middenveld een speler bij. Machach is de enige die voetbaltechnisch wat in huis heeft. Dat is te weinig. Over de inzet van Simon Janssen en Dekker is niks te zeggen, maar wat komen zij voetbaltechnisch véél te kort.
  Volgens mij krijgt Hans de Koning ook betaald voor elke minuut die hij op de bank zit. Zelden zo’n ongemotiveerde trainer gezien.

  1. Noordsupporter

   Jammer dat er toch weer altijd negatieve zaken uitgepikt worden. Kritisch zijn is overigens prima. Denk dat het middenveld met Simon Janssen juist meer in evenwicht is . Is voetbaltechnisch minder dan Linthorst maar is aan de andere kant weer feller dan Linthorst. De laatste 2 weken heeft Dekker minstens gebracht wat Pacho gebracht zou hebben. Natuurlijk is Pacho aanvallend sterker, maar denk dat hij het verdedigend beter heeft gedaan dan Pacho zou hebben gedaan. Evenwicht op middenveld is prima nu. VVV kan niet met 2 creatieve middenvelders spelen(die vaker hun man laten lopen). Er moet wel een backup zijn voor Post als defensieve middenvelder en voor Machach als offensieve middenvelder. De Koning blijft idd zitten maar in deze tijden zonder publiek hoef je niet langs de kant te staan schreeuwen, ze verstaan je zo ook wel. Coaching in veld is nog belangrijker.

 16. twiggy11

  Doordat de koning niet van zijn stoel afkomt weet je toch wel wie het daar voorzet zeggen heeft .
  De Koning mag alleen voor de camera wat zeggen onder de wedstrijd zie je toch wie op staat en stuurt.

  1. Geelzwart

   We kunnen wel elke week zeuren over de Koning, maar of het nu loopt of niet, hij blijft zitten. Ik zie dit liever dan zo’n schreeuwerd langs de lijn. Dat Jay wel af en toe opstaat en wat roept, zegt mij niets. Wij weten de afspraken niet.

 17. supportertje

  Wat een mooie strijd gisteravond, voetballend was het nog niet allemaal oogstrelend. Maar er werd wel geknokt en gestreden voor iedere meter. Door iedereen is er keihard gewerkt om met dit resultaat thuis te komen, en dat resultaat mag er zijn. Denk dat dit een opluchting is voor iedereen die wat met VVV heeft, voor mij in ieder geval wel. Voor de vechtlust die is teruggekeerd, de samenwerking, en elkaars fouten opvangen. Als ze dit vast weten te houden dan hoeven m.i. niet onder te doen voor andere ploegen, en zie ik ons wel in de ED blijven.

  Dat Gia niet bij ons zal blijven is wel duidelijk, ik was blij met zijn uitspraak van gisteravond dat hij in ieder geval blijft tot het einde van het seizoen. Tenzij er iets heel bijzonders langs kwam volgens hem. We hebben hem keihard nodig op dit moment dus stel dat maar even uit dan. Maar hij sprak wel de woorden dat hij door de ploeg zo veel kon scoren en dat hij het niet alleen deed. Dus er is in mijn ogen weer sprake van een team wat zich weer heeft gevonden en waar denk ik niet veel meer speelt onderling. De verstandhoudingen zijn goed.

  Ook Machach speelde stukken beter, en liet veel dreiging zien. Duidelijk dat de man meer moet spelen om beter te gaan presteren. En wat te denken van Roemer, totaal niet onder de indruk van wat dan ook, en speelde gewoon mee alsof hij daar altijd speelde. En goed het overzicht bewaren, en een prachtige assist op Gia. Zou deze jongen toch niet meer gaan uitbesteden maar lekker in ons elftal laten spelen. Ook Janssen deed het uitstekend en straalt rust uit. Da Graca is een rustbrenger in de verdediging en houd het hoofd koel. heeft volgens mij daar al de touwtjes in handen, en is een soort van Promes in zijn houding en optreden. Gaan we heel veel plezier van hebben.

  Al met al, uiterst tevreden hoe de mannen het daar gedaan hebben en er lekker een paar op gedronken. Hopelijk kunnen ze dit vasthouden in de komende wedstrijden.

 18. Goodie

  De 0-2 en 1-3 vielen echt op perfecte momenten. Vanaf de rust was te merken dat Ado opzoek ging naar de gelijkmaker. Uiteindelijk valt met de 1-2 de aansluitingstreffer, maar 3 minuten later beslist Giakoumakis eigenlijk de wedstrijd. Vanaf dat moment geloofde er niemand bij Ado meer in.
  Da Graca brengt veel rust in de verdediging, hele goede aankoop van Valckx. Ook Guwara vond ik nu sterk i.t.t. de wedstrijd tegen WillemII. Dekker heeft de laatste 2 wedstrijden sterk gespeeld. Voetballend minder dan Pachonik, maar fel in alle duels.

  Machach speelde ook stukken beter dan wat hij eerder heeft laten zien. Met name in aanvallend opzicht, verdedigend maakte hij toch redelijk wat fouten, maar het is aan Post en Linthorst/Janssen op dit te herstellen.

  Roemer viel goed in. Maar we kunnen ook niet ontkennen dat zijn tegenstander echt van een droevig niveau was. Toch zie ik hem aankomende zondag liever starten dan Hunte of Hupperts gezien de schorsing van Vito.

  1. DeOtjes

   Guwara vond ik de eerste wedstrijd ook erg sterk. Zelfs meer opvallend toen dan De Graca. Ben altijd nieuwsgierig wat ze bij VI.nl qua cijfers doen en daar kun je hetzelfde zien. Gisteren vond ik de Graca wat sterker. Maar … onze linkerkant lijkt sinds lange tijd niet meer het zorgenkindje te zijn.

   Vwb Roemer ben ik het met je eens. Mijn gevoel zegt hetzelfde. Maar als Vito wegvalt zou ik het eens proberen met Coric. Gewoon als verrassing, maar ook om te zien of het duo Machach / Coric samen kan (zoals zovelen willen). Op papier zijn het namelijk dezelfde soort spelers maar wellicht heeft er een net iets meer kwailteit op rechts of een neusje voor de goal

   1. Coric i.p.v. Van Crooij tegen Heerenveen, als hij daar kan spelen vind ik dat eigenlijk wel het proberen waard, juist tegen een ploeg als Heerenveen ook…

 19. supportertje

  En laten we trouwens niet de geweldige assist vergeten van onze niet aflatende, keihard werkende aanvoerder van ons team. Die er altijd staat, altijd zijn best doet, soms ongelukkig is in zijn acties, altijd toch het voortouw neemt. Ook hij mag gerust eens in het zonnetje staan. Al die jaren bij VVV spelend, maar altijd knokken voor iedere meter, echt een VVV hart heeft, en zich echt verbonden voelt met Venlo. Ook daar mogen wij onze waardering wel eens voor laten zien. Als we weer bij de wedstrijden mogen zijn, is een groot applaus voor hem wel het minste wat we kunnen doen. Misschien iets wat de fanclub kan oppakken.

  1. sultana

   Precies Danny Post een man met een geel zwart club hart! Ik waardeer zijn inzet elke wedstrijd, hij gaat al jaren voorop in de strijd. Interview met Danny gisteren na de wedstrijd, ik heb genoten, hij straalde weer. Wat een verschil toen hij de laatste wedstrijd voor de winterstop voor de camera stond.

   Mijn complimenten aan het volledige team, inzet, strijd en vechtlust gezien. En de Graca wat een verademing om te zien spelen, verdediging straalt weer rust uit!

   Op naar Heerenveen thuis, die zijn niet in beste vorm op dit moment, hopen op het geluk aan vvv zijde.

 20. VeniVidiVici

  Het mooiste moment vond ik het juichen van de reserves samen met Giako na het derde doelpunt. Dat laat zien dat het tussen de spelers onderling wel goed zit. Volgens mij juichte Coric ook mee, dus hopelijk komt die er ook nog aan binnenkort als alternatief voor Machach.
  Roemer viel goed in, maar je ziet wel dat ie fysiek wat body te kort komt nog.
  Erg blij om te zien hoe de verdediging nu staat, met een ouderwetse Post als heerser ervoor. Compliment voor Stan, hoe (snel) hij de problemen achterin heeft gecorrigeerd.

 21. roeljenssen

  Off topic: wie zit er achter de social media kanalen van VVV?

  Aub met twee voeten op de grond blijven staan en gewoon in het Nederlands / Venloos communiceren, i.p.v. constant in het Engels!

  1. supportertje

   Neem aan dat je hiermee Dougie bedoelt. Want voor de rest kan ik maar weinig Engels ontdekken op dit forum. Maar als iemand hart voor VVV heeft, maar van buitenlandse afkomst is, maakt het mij niet uit dat hij dit in het Engels doet.

   1. roeljenssen

    nee bedoel de officiële kanalen van VVV. Steeds meer dat er in het Engels gecommuniceerd word, we zijn godsamme in club uit Limburg en niet een Ajax..

    Lekker normaal blijven doen en met beide voetjes op de grond blijven staan!

   2. Ik snap niet waar jij je druk om maakt. Het is toch juist goed dat je je als club wat meer naar buiten toe richt, dan kunnen mensen die niet de Ned taal beheersen ook alles volgen en misschien trekt dat ook nog wat vermogende internationle sponsoren…

 22. FC VVV03

  Waar het vandaan komt mag joost weten, maar gisteren zag je een VVV wat velen willen zien! Plezier uitstralen, voor elkaar vechten en het succes samen vieren! Zou mooi zijn om Zondag voor afgaande aan de wedstrijd weer een fakkelparade te houden zoals toen na die 0-13. Zeiken doen we bijna wekelijks op VVV. Nu is het aan ons om ook bij een goede week van ons te laten horen.

  1. supportertje

   Ik ben voor, wat ook kan is met de auto naar het stadion komen en een claxon serenade geven in combinatie met fakkels en alles en iedereen geel, vlaggen enz. Hoop herrie maken en laten zien dat VVV leeft. maar dan moet er iemand wel het voortouw nemen hierin. Fanclub kan hier zeker wat betekenen. Benader de leden en laat het rondzingen. Maar allerbelangrijkste, zorg dat er via alle kanalen iets komt te staan van het tijdstip en hoe we het gaan doen. Ook via dit forum a.u.b.

 23. lucien1978

  Waar zijn de negatievelingen gebleven die hier altijd zitten te schreeuwen. Nu wint VVV en zie of hoor je ze niet. Typisch.

  Jullie weten wel wie ik bedoel.

  Overigens zou ik de basis nu ook zo laten staan. Dekker was beide wedstrijden geweldig en heeft wat mij betreft een basisplaats verdiend .

  1. Grad

   Die posten alleen maar na een nederlaag, of nu na jouw opmerking en begint men met op te sommen, dat er nog veel fout ging en twee makkelijk gegeven penalty’s kregen kregen en de twee andere doelpunten houdbaar waren.

   1. jason

    Er ging nog veel fout. Griek scoort voor bijna de helft uit penalties en alleen tegen de kleintjes (emmen, den haag). Tegen psv, feyenoord en ajax onzichtbaar en geen goals. Verder waren de 2 velddoelpunten houdbaar. Allebei via de keeper en een zelfs via de verdediger en daarna nog via de keeper. Een wedstrijd tegen willem II met veel geluk gewonnen en tegen de lamme en blinde 4-1 en de sfeer slaat hier om van De Koning moet eruit (dit schreef bijna iedereen) naar elke speler is geweldig. Hoe ongeloofwaardig zijn jullie zeg ??

    Lang leve De Koel met echt gras

   2. Goodie

    Het is dat we tegen de grotere clubs ook echt veel kansen kregen en Giakoumakis deze allemaal miste. Anders hadden we gewoon top 5 gestaan, wat een kut spits eigenlijk.

   3. VeniVidiVici

    Wij zijn blij bij het zien van de juiste instelling, die er een tijd geleden niet was.
    We zijn blij dat de juiste spelers worden opgesteld in tegenstelling tot een tijd geleden.
    We zijn blij dat we achterin wat stabieler ogen dan een tijd geleden.
    We zijn blij dat we als kleinste club de topscorer vd eredivisie in ons elftal hebben staan.
    We zijn blij omdat we 2 wedstrijden op rij tegen directe concurrenten hebben gewonnen.
    We zijn blij omdat er eindelijk weer es positief over vvv geschreven wordt.

    We zijn er nog niet, maar mogen we ff genieten en positief zijn na het matige spel en die klote nederlaag tegen Ajax in 2020?

   4. De Koel

    Wat Hans de Koning betreft ben ik nog steeds van mening dat er meer punten waren gehaald als hij andere keuzes had gemaakt. Spelers als Hunte en Schafer hebben niets te zoeken in de Eredivisie, dus het is me een raadsel waarom die steeds een basisplaats kregen. Soortgelijk verhaal met Kum: in de voorbereiding veroorzaakte die ook al de nodige penalties en tegendoelpunten.

   5. Grad

    Volgens mij hou jij alleen maar van het gras in de koel en is de rest waardeloos.
    En 6 penalties van de 16 doelpunten is nog lang niet de helft, even voor je uitgerekend, is 37,5%.
    Oh zo gemakkelijk kritiek leveren, door alleen zaken te benoemen die in jouw ogen fout gaan en het overige is dan geluk en ligt aan de zwakte van de andere partij.

   6. Venlooow

    @Jason 6 penalty’s van de 16 doelpunten is nog niet eens de helft.
    En penalty’s moet je er ook inschieten. Hoeveel penalty’s waren het van Tadic wel niet toen hij topscorer van de eredivisie was???

 24. VVV 4ever

  verdediging straalt veel meer rust en vertrouwen uit….
  en VVV speelt nu met veel meer beleving en wilskracht…..
  Geef Roemer maar een basisplaats, nu dat Vito geschorst is….

  Forza VVV!!!!

 25. Rossie

  Heerlijke overwinning van VVV! Zoals ik al vaker heb gezegd: Machach altijd laten spelen. Zoveel mogelijk voetbal in dit team brengen. Tegen Heerenveen ook Coric opstellen aub. Gaandeweg de wedstrijd zag je tegen ADO al dat vooruit blijven voetballen kansen zou blijven opleveren. En voila. Veel vaker gewoon van eigen kracht uitgaan. Durven voetballen is het antwoord, niet angst voor de tegenstander. Nu deze lijn proberen door te trekken!

 26. RuiverCity

  Ik hoop dat er snel een middenvelder komt of Coric moet bereid zijn 100% voor VVV te gaan knokken. Er is absoluut geen vervanger voor Danny Post. Zoals eerder vermeld Machach altijd opstellen. Dan moet de rest maar een stapje extra doen. Ik blijf Dekker en Simon Janssen veel te kort komen voor dit niveau. Vooral op het fysieke vlak. Er komen nog veel zware wedstrijden dus er zal back-up moeten zijn.
  Tevens Giakoumakis nu verkopen aan een Engelse club, want die betalen meer, en dan bedwingen dat hij het seizoen mag afmaken. Over een paar maanden is hij misschien een heel stuk minder waard.

  1. roermond

   Heb je onder een steen gekegen Ruiver City? Ivm de Brexit zullen er veel minder Europese spelers naar Engeland gaan, veel te duur. Buiten dat, Gio beter deze competitie in Venlo houden, een degradatie kost meer, dan dat hij opbrengt….come on Venlo…forza VVV…

 27. jurgen

  Ik mag het nu eigenlijk niet posten, denk ik, jammer voor Twente maar VVV komt 24 januari geen Cerny en geen Oosterwolde tegen, scheelt weer. Heel klein beetje lullig voor ze ;))

  1. supportertje

   Zoals eerder gezegd ben ik ook wel voor wat uiterlijk vertoon. Zou mooi zijn voor de aanvang van de wedstrijd. Helaas hoor ik maar weinig hierover. Maar ik heb ook geen Facebook of Instagram. Misschien kunnen supporters hier iets laten weten of er wat gaande is. Zo ja, zou het prettig zijn dat er hier wat geroepen word hierover.

 28. Oelie op zuid

  Giakoumakis is Grieks international. Zal wel degelijk in aanmerking komen voor een werkvergunning in Engeland. Ik hoop echter dat hij blijft tot einde seizoen ⛱️⛱️ en ik hoop hem dan in iedergeval een keer live te hebben mogen zien spelen in onze vvv kleuren in onze Koel. Daarna moet de zilvervloot binnenlopen.💰💰💰💰💰💰

 29. Ievel Knievel

  Prima. Door. Niet meer over praten. Volgende wedstrijd er echt voor gaan, vol passie en overtuiging, want dan sta je zomaar in de halve finale en dan is er van alles mogelijk!

  Kan iemand HdK en de staf wat technische en tactische ondersteuning bieden aub?

  Cupfighter zijn heeft ook wel wat. En in toernooien gaat het eigenlijk vooral over het doorgaan. De rest is minder belangrijk.

Leave a Reply