64 Responses

  1. chretien

   Je schrijft dit en ik kijk nu , een dag later, nog eens op de site. Het is echt waar, we winnen met 4-1 van Vitesse. Ik rekende op niks, hoopte, misschien één puntje. En dat wordt ons dit voorgeschoteld. Duidelijk is wel dat de twee gehaalde versterkingen, misschien adonis ook, ons VVV veel sterker maken en dat iedereen daardoor beter gaat spelen. Wat een verschil met zo kort geleden. Het kan ook anders, zie ADO, die hebben al 7-8 spelers gekocht. Willem II, met bijna dezelfde selectie als vorig seizoen, die het heel erg moeilijk hebben. Het seizoen duurt nog lang, maar ik heb al enkele weken met plezier naar ons clubje gekeken. FORZA VVV!

   1. De Koel

    Kirschbaum keept een uitstekend seizoen en is voetballend een stuk beter dan Lars. De slechte eerste seizoenshelft komt vooral op het conto van de zwakke verdediging.

  1. Kirschbaum doet het fantastisch en is een meer dan waardig opvolger van Lars. Bedoel er verder ook niets mee.
   Lars was destijds een echte punten pakker en Gaikoumakis tja is echt ongelooflijk.
   Zijn beide spelers die zo verschrikkelijk belangrijk zijn voor lijfsbehoud dat je de rest eigenlijk bijna vergeet.

   1. De Koel

    Kirschbaum pakt ook heel wat punten voor VVV. Zoals in de laatste seconden tegen Willem II, of gisteren het schot van Tannane bij een 3-1 stand, dat hij tegen de paal tikt. Als het toen 3-2 was geworden, had VVV geen stand gehoudem.

 1. supportertje

  Wat hebben we mee mogen maken vanavond. Zo zo zo jammer dat we hier niet bij kunnen zijn. Als een team, een strijd, de overwinning vanavond. Het oude VVV wat wij kennen is weer terug, vechten tot het gaatje, en het levert wat op, vooral vertrouwen in elkaar.

 2. chretien

  Wat een mooie overwinning! Natuurlijk hebben we een beetje geluk gehad. Uiteraard! Dit is genieten…. we hebben heel wat verloren puntjes gecompenseerd met de wedstrijden van januari. FORZA VVV!

 3. Leonardus

  Geweldig. Je vraagt je toch af wat als dit team aan de competitie was begonnen?

  Zeer sterke aankopen in de winter. Donis past zich moeiteloos aan. En dan komt er nog een extra aanvaller bij volgens Valckx.

 4. Heb de match pas vanaf vlak voor de 3-0 kunnen zien. Bij 3-1 dacht ik even dat ze zouden bezwijken, vvv kwam er niet meer uit en ze kwamen meer dan eens goed weg in die periode want kwamen ook niet meer onder de druk van Vitesse uit dat ook behoorlijk wat pech had in de afronding. Denk dat als de 3-2 was gevallen dat de 3-3 dan ook in zicht was gekomen en wat het dan ook een opluchting dat dat scenario bij 4-1 de prullenbak in kon. 3 onverwachte maar hele belangrijke punten want het gat is opeens toch redelijk ruim geworden waarmee je de onderste 4 nu toch behoorlijk in de ellende duwt. Een plek waar vvv zonder onze griek denk ik ook had gestaan. Nu nog een keer vlammen tegen Fortuna en je bent redelijk veilig denk ik.

  1. supportertje

   Redelijk veilig is niet goed genoeg, voorlopig doorgaan op dezelfde weg. En belangrijker is het om Gia tot het einde van het seizoen bij ons te houden. Dan hebben we echt zekerheid, geld is nu leuk, maar Gia a.s. maandag weg is dan hebben we geld, maar een heel groot probleem. We kunnen hem nu nog niet missen.

 5. rongo26

  Eerste helft was de beste helft van het seizoen. Schitterende aanvallen gezien en amper iets weggegeven.

  2de helft een dreigende Vitesse en scoort VVV op het juiste moment.

  Verdediging wederom solide, aanvallend wordt het elke wedstrijd beter, en het verval steeds kleiner.

  Top!

 6. De Koel

  Het is echt ongelooflijk wat VVV laat zien na de winterstop. Sinds Da Graca en Guwara gehaald zijn, is er voor tegenstanders geen doorkomen meer aan. Daardoor groeit iedere week het vertrouwen en win je gewoon met 4-1 van een topploeg. Giakoumakis en Machach vormen echt een koningskoppel. Prachtig om te zien hoe gemakkelijk ze elkaar weten te vinden.
  Donis speelde ook een prima pot, lijkt me ook een aanwinst. Nog niet fit genoeg voor 90 minuten, maar dat zal snel veranderen.
  Nog drie of vier overwinningen en dan zijn we veilig. Maar als VVV dit niveau weet vast te houden, eindigen we in het linkerrijtje.

   1. VVV 4ever

    Een natte droom is heerlijk….
    Deze droom overtreft alles!!!

    Machach – Giakoumakis is een goedlopende tandam
    Een assist hattrick

    Forza VVV !!!!

 7. Venleau

  Genoten van deze absolute teamprestatie met het Giaoudhaantje in de spits. Dit mag toch niet meer mis gaan zou je zeggen. Stan heeft deze winter weer geweldig werk afgevelerd met Guwara, Da Graca en, zoals ik nu denk, Donis. Venleaaaauuuuu

  1. Leonardus

   Net zoals bij de aan- en verkoop van Mlapa zal VVV niet in staat zijn om spelers als Machach, Coric en Donis te contracteren. Die verdienen bij hun eigenaar veel meer dan VVV kan betalen. Die optie tot koop is alleen maar van toepassing zoals bij de constructie met Mlapa. Bij interesse kopen en direct weer verkopen.

  1. Zeer mee eens, maar inderdaad, ligt bij een optie tot koop het transferbedrag vast? Lijkt me wel, want wat zou anders het voordeel zijn van zo’n constructie?
   En als het bedrag dan vast ligt, dan ben ik benieuwd naar de hoogte van de transfersom…
   Je ziet dat er een echte klik is tussen Machach en Giakoumakis, niet alleen in her spel, maar ook bij het vieren van de doelpunten, mooi om te zien!
   Trouwens, wat mij opviel bij die vierde goal is dat je goed kunt zien hoe Giakoumakis zich goed vrijloopt en dan ook nog eens perfect aanvoelt waar die bal uiteindelijk valt, echt een kwaliteit voor een spits!

 8. Ik las net op de site van VI dat Giakoumakis aangeeft dat hij veel heeft geleerd van onze spitsentrainer Demouge wat betreft het onderdeel koppen, mooi om te lezen dat dat dus ook nog eens zijn vruchten afwerpt!

 9. twiggy11

  Je mag Gio best verkopen nu voor een grote zak geld maar dan moet je hem meteen terug huren voor de rest van het seizoen dan zijn alle twee de partijen tevreden denk ik .

 10. RuiverCity

  Ik heb ergens gelezen dat 2,5 miljoen voor Giakoumakis wordt gevraagd. Hij heeft 100.000 euro gekost. Als hij bij een top 3 club had gespeeld had hij zeker 15/20 miljoen opgeleverd. Lijkt mij dat VVV een doorverkoop percentage afdingt.
  Een Engelse of woestijnclub zou natuurlijk geweldig zijn. Voor deze clubs is het een schijntje.,

  1. Goodie

   Het lijkt me sterk dat VVV slechts 2,5 mln vraagt. Voor dit zelfde bedrag is Mlapa verkocht. Die maakte er 15 in 30 wedstrijden. Dan kan het nu wel een vreemde (financiële) tijd zijn voor voetbalclubs, maar het zal de verkoopprijs van spelers ook weer niet zodanig drukken.

  2. Ievel Knievel

   Die 2,5 miljoen was de marktwaarde voor de winterstop. Ik denk dat hij inmiddels iedere week 0,5 miljoen duurder wordt, zeker als hij ook tegen moeilijkere tegenstanders en op cruciale momenten gaat scoren (in de beker bijvoorbeeld). Naarmate VVV klimt op de ranglijst, zal zijn marktwaarde ook stijgen.

 11. Godfried

  Heerlijke prestatie. Ben nog aan het genieten. Maar nu wel de focus op Fortuna én Sparta. De komende 2 wedstrijden zijn nog steeds enorm belangrijk. Behaal 2 goede resultaten en je bent er al bijna. Verlies je deze 2 onverhoopt, dan staan wedstijden tegen Utrecht, AZ, Feyenoord en Vitesse op de rol. Ik weet dat het nu lekker gaat, maar de kans is groot dat je die alle 4 verliest. Dan ziet de wereld er weer heel anders uit. Er moeten dus resultaten behaald worden komende wedstrijden! C’mon!!

 12. zuid1

  Berden heeft zegt in een interview op VI.nl dat VVV minimaal 5 miljoen moet vragen, wat ook gewoon realistisch is als je ziet wat er tegenwoordig betaald wordt.

 13. Depor

  Interview VoetbalPrimeur:
  De kans lijkt klein dat de Griekse doelpuntenmaker nog lang in Venlo te bewonderen is. Giakoumakis wil wel dat VVV een mooi geldbedrag voor hem krijgt, als het tot een transfer komt. “Zelf wil ik niet naar een club die met een transfersom komt die niet correspondeert met mijn waarde. Ik weet ook niet of het drie, vijf of tien miljoen moet zijn. Maar ik wil geen koopje zijn. Een club moet ver voor mij willen gaan. Zoals VVV dat deed.”

  Wat een held ben je indien je ook denkt aan de club die je deze kans gaf. Topgozer, respect!

  1. Koelie

   Balen dat we thuis zaten gisteravond. Wat een goede eerste helft. De beste in jaren.

   Moet er niet aan denken dat je een mogelijke bekerfinale ook niet kunt bijwonen.

   1. chretien

    Van NEC winnen we ook niet een twee drie. Zal een hele kluif worden. En dan tegen Vitesse, zou mooi zijn, In ieder geval garantie voor mooi affiche, veel aandacht media, etc., etc. FORZA VVV!

   2. Ievel Knievel

    Of Vitesse heeft nog eens een off day. Bedenk dat op die ploeg ineens veel druk komt te liggen, terwijl die er als verrassing en erg goedkope selectie met een nieuwe trainer eerder zo goed als niet was. Jet ziet vaak bij meerdere Nederlandse ploegen (zie ook Vitesse nu bijv.) dat er in Nederland slecht omgegaan wordt met/ voorbereid wordt op prestatiedruk. Vaak knakken NL-ploegen dan. Dit zien we al ieder jaar terug in de voorrondes Europa league, of kijk alleen al naar Willem II dit seizoen. De voorbeelden zijn talrijk.

 14. supportertje

  Hopelijk beseffen onze trainers nu dat er veel meer voetbal in deze ploeg zit. De nieuwe mensen die er bij gekomen zijn, zorgen voor meer stabiliteit, en meer voetbal. VVV zit nu een goede flow, alle zaak om dit zo te houden. We lopen echt nog wel tegen een paar zeperds aan, maar hoofdzaak is dat de goede flow behouden blijft . Nu durven om te voetballen en zeker nu GIA los is, verdediging draait weer bijna als vanouds. Opportunisme is een betere verdediging gebleken als, vol op de verdediging gaan. Het vertrouwen is er bij VVV en bij ons. we zouden nog na alle tegenslag een heel spannend en mooi seizoen kunnen krijgen, als het dat al niet is.

 15. expat

  Uit het jaarverslag 19-20 dat gisteren gepubliceerd werd:

  “Een seizoen met ups en downs én een seizoen wat door de Covid-19 pandemie per direct werd stopgezet met nog 8 wedstrijden die gespeeld moesten worden. De 13e plaats op de ranglijst was in maart 2019 een voorlopige eindstand. Met een besluit van de KNVB werd dit uiteindelijk een definitieve 13e plaats en was handhaving voor het 3e seizoen op rij een feit.

  Het gevolg van de Covid-19 pandemie én het afbreken van het lopende seizoen had een behoorlijke impact op de financiële huishouding van de club. Het netto resultaat na belastingen bedroeg een verlies van € 1.658.000,-.

  Aan de clubs wordt één keer per seizoen een puntenaantal ingevolge het Financieel Rating Systeem toegekend op grond van de jaarcijfers en de prognose. VVV-Venlo kreeg op basis van de jaarcijfers uit 2019-2020 een puntenaantal van 5 toegekend.”

  Onder de 15 punten moet je een plan van aanpak overleggen. Denk dat een redeijk goed aanbod voor Jako snel geaccepteerd wordt eerlijk gezegd.

  1. supportertje

   Gezien de financiële situatie wel, maar het effect hiervan zou wel eens dramatischer kunnen zijn. Dat hij weg gaat is zeker, maar wel hopen dat ze het zo regelen dat hij het seizoen hier af kan maken.

  2. Grad

   Ga er maar vanuit dat de soep niet zo heet wordt gegeten, als ze wordt opgediend in deze periode. Heel veel clubs, of misschien wel allemaal zullen na afgelopen seizoen onder de 15 punten scoren. Ik verwacht dat de KNVB coulant zal zijn en de clubs uitstel krijgen om op korte termijn een plan van aanpak te presenteren. Deze transferperiode is al een indicatie, anders waren wel een aantal clubs zoals VVV, ADO, Emmen door de KNVB teruggefloten.

   1. supportertje

    Denk dat je hierin weleens gelijk kunt hebben, echter blijft het feit dat VVV flink in het rood staat. Daar verandert niets aan, die centen moeten toch op tafel komen. Daaraan kan de verkoop van Gia bijdragen en zorgen dat VVV weer in het groen komt te staan met de mogelijkheid om voor het aankomende seizoen te kunnen investeren. Wat mij grotere zorgen baard is het feit dat we in Nederland te langzaam zijn met vaccineren. Het nieuwe seizoen is voor de club belangrijk kwa inkomsten en sponsoring. Wil iedereen het nog een keer doen om geld voor een seizoenskaart neer te leggen, en willen sponsoren dit ook nog een keer doen. Dus denk ik een grote reden voor VVV om het maximale er uit te halen.

   2. Helemaal mee eens.
    En dan ook nog eens in het achterhoofd het zwartste doemscenario dat er door het vertraagd vaccineren het virus dusdanig kan muteren dat de op dit moment ontwikkelde vaccins geeneens meer helpen…

   3. Goodie

    VVV zal een groot deel van de transfersom Giakoumakis zeker nog hebben om de financiële gevolgen van Corona te overbruggen. Maar dat betekent niet dat VVV een bod ver onder de marktwaarde moet accepteren zoals ik al een aantal keer gelezen heb.
    Als je kijkt naar transfersommen van scorende spitsen van soortgelijke clubs in de eredivisie, maar waar de speler kwalitatief minder is dan Giakoumakis:
    – Johnsen van Ado: 3,5 mln
    – Mlapa: 2,5 mln
    – Vleminckx: 4 mln (topscoorder met 23 doelpunten).

   4. supportertje

    Absoluut niet onder de marktwaarde, maar daar Gia heeft daar ook nog iets in te zeggen. Het maximale er uit halen natuurlijk, maar wel zorgen dat hij daarbij blijft totdat VVV zich echt veilig heeft gespeeld. lijkt mij trouwens ook zaak dat Machach en Guwara vast in de selectie komen. En ik denk dat hetzelfde moet gebeuren met Donis. Ik heb het gevoel dat dit ook een echte aanwinst gaat zijn voor VVV.

   5. Split

    Vleminckx was wel 10 jaar geleden de topscoorder. Ik weet of je die prijzen nog met nu kunt vergelijken.

   6. Ievel Knievel

    Hangt er allemaal maar vanaf wat je afspreekt met schuldeisers. Als je een goede relatie en verstandhouding hebt spreek je gewoon een langere periode af om het geld terug te betalen(10-25-35 jaar, of spreek je aflossingsvrije perioden af. Zijn beide partijen stabiel en hebben ze vertrouwen in elkaar, is er weinig aan het handje.

    Ik heb het idee dat VVV dit seizoen erg goede spelersdeals sluit en relatief goedkoop uit is zelfs. Misschien wel goedkoper zelfs dan andere jaren.

    Ik vermoed trouwens pas weer kart volle/ een derde volle/ half volle stadions in november van volgend seizoen.

   7. supportertje

    Hopen dat de proeven bij NEC uitwijzen dat we weer met beperkt aantal mensen in het stadion kunnen zitten net als het begin van het seizoen.

 16. jurgen

  Onze Griekse vriend zou alleen tegen de “kleintjes” kunnen scoren, denk dat deze 4 doelpunten tegen de nr 2 van de eredivisie zijn marktwaarde iets verhoogt hebben. Hij zal met de week serieuzer/duurder worden genomen, met goals tegen de top 4.
  1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar hij is op de goede weg, dat VVV financieel maar mag profiteren.

 17. Zeker wete

  Dat wordt dus een lekkere Giakomakis schotel. En toch verdienen de teamgenoten ook veel complimenten. Ik ben ook heel blij met Da Graca, Guwara. De achterhoede is een stuk beter geworden . Machach ontpopt zich ook als zeer waardevolle middenveldregisseur. Chapeau voor Valckx. Chapeau voor VVV
  Wish we could be there!

 18. Oelie op zuid

  Vier doelpunten tegen de minst gepasseerde verdediging van de eredivisie is toch een bewijs dat hij het niet alleen tegen de kleinere / lagere clubs kan maar ook tegen de top van Nederland.🇺🇾🇺🇾🇺🇾🇺🇾.

 19. Leonardus

  Ik zat net nog even de samenvatting te bekijken. Bij het derde doelpunt was kort een beeld te zien van O1. Daar stond een hele groep mensen naar de wedstrijd te kijken. Helemaal verdekt op de tribune, vooral buiten het zicht van de camera. Hoeveel kon ik niet zien, maar het waren geen ballenjongens.

Leave a Reply