Gianluca Nijholt op proef bij VVV-Venlo

Voorafgaand aan de eerste training van 2015 was er natuurlijk allereerst het moment om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Staf en spelers schudden elkaar allemaal de hand en spraken de beste wensen uit, zowel op persoonlijk als sportief vlak.

Daarna was het tijd voor de eerste training van het kalenderjaar. Enkele spelers ontbraken nog op het veld: Post, Platje en Altheer werkten in het krachthonk een apart programma af, Mäenpää was ziek thuis en enkele andere buitenlandse spelers hoeven zich pas later bij de groep te melden.

Er was ook een nieuw gezicht te zien: Gianluca Nijholt is op proef. Nijholt hield de afgelopen tijd zijn conditie op peil bij FC Utrecht, de club waarvoor hij in het seizoen 07|08 zijn eredivisiedebuut maakte en waar hij 5 seizoenen onder contract stond.

Vervolgens kwam de 24-jarige linksbenige middenvelder nog uit voor Almere City FC en het Russische Amkar Perm. En vanaf vandaag is hij dus op proef bij de selectie van Maurice Steijn en zijn technische staf.

foto

Afgelopen tijd hield Nijholt zijn conditie op peil bij zijn oude club FC Utrecht. De 24-jarige middenvelder is op zoek naar een nieuwe club omdat hij bij het Russische Amkar Perm te weinig aan spelen toekwam. Cambuur Leeuwarden wilde hem afgelopen zomer halen, maar Nijholt zag dat zelf na een stage niet zitten.

25 Responses

 1. Goodie

  Ken de speler niet, al komt Nijholt van Utrecht me wel bekend voor. Weet niet wat we ervan moeten verwachten. Ik weet wel dat we een aantal jaar geleden ook een speler van Utrecht hier op proef hadden. Ik weet het niet zeker, maar dacht dat het deze speler destijds was. Iemand die dit kan bevestiggen of weerleggen?

 2. Meuske

  Ken de speler ook niet maar als je bij met alle respect Almere niet speelt wat moeten wij er op dit moment mee? Volgens mij een 13 in een dozijn speler als je het mij vraagt. Ben wel blij dat er al zo snel gekeken word naar andere spelers dat betekent dat er waarschijnlijk wel wat bij gaat komen.

 3. Leeuwarder

  Nijholt heeft bij Cambuur stage gelopen en heeft een goede aanbieding gehad, echter wilde hij meer geld zien. Hij heeft het bod geweigerd en vervolgens zelf nog een tegenbod gedaan, Cambuur heeft toen de aanbieding teruggetrokken en gekozen voor Rusnak van Manchester City, inmiddels 1 van de smaakmakers van de eredivisie. Nijholt heeft voor destijds voor de knaken gekozen om in Rusland te voetballen en dacht hier in Nederland zo weer aan de bak te kunnen. ik heb hem in voorbereiding aantal keren in actie gezien, goede voetballer en zeker een versterking voor top eerstedivisie. Met juiste mentaliteit had ie weer in de Ere kunnen spelen. Gegokt en verloren 🙂

  1. Meuske

   Dit is info waar we wat mee kunnen dus bedankt voor je kennis over deze jongen. Nu is het afwachten of hij Steijn en de rest van de technische staf kan overtuigen.

  2. Dit is inderdaad fijne informatie! Had inderdaad gelezen dat hij op proef was bij Cambuur maar zelf de stekker eruit heeft getrokken. Persoonlijk denk ik dat het een goede middenvelder voor onze club kan zijn maar als het hij voor de poen komt voetballen moet hij denk ik toch echt een andere club gaan zoeken haha. Dankje voor je bijdrage Leeuwarder en succes dit seizoen!

 4. YowVVV

  Laat hem maar 2x 90 minuten spelen tegen de amateurs van JVC Cuijk en Achilles, voor die tijd zijn eisen wel bespreken, anders heeft het ook totaal geen zin, ook optie tot verlenging 1 jaar bedingen mocht het wat worden.

  1. YowVVV

   Omdat Cambuur alweer bijna 5 maanden geleden is, staat niet echt lekker op zijn CV een clubloos jaar, heeft weinig sportief te kiezen meer. Al zal ie nog wel een goede uitkering krijgen momenteel, het gaat hem alleen meer kosten als hij een jaar niets doet.

  1. Tsjaa dat is de vraag! Het is ieder geval niet goed voor een speler om een jaar niet te spelen. Als hij goed genoeg was had Utrecht hem wel een kans gegeven. Denk dat hij het niveau JL makkelijk aan kan. De meeste mensen denken ook altijd dat proefspelers door vvv worden weggestuurd maar soms gaan de spelers niet in op het aanbod en gaan ze zelf verder zoeken. We moeten gewoon afwachten wat er gaat gebeuren.

   1. Goodie

    Dat klopt! Was bij Jens Janse ook het geval. Wat voor soort middenvelder is Nijholt eigenlijk? Wat VVV speelt altijd met de punt naar voren. Omdat Sevinc en Post op het middenveld naast elkaar staan zal VVV het meest baat bij een nummer 10 hebben, of Sevinc of Post zal doorgeschoven moeten worden naar de nummer 10 positie. Ik wacht eigenlijk altijd nog op het bericht dat Timisela zijn ”conditie op pijl houdt” bij VVV, die is ook nog altijd transfervrij.

 5. Meuske

  Post is een verdedigende middenvelder en Sevinc zou wel kunnen maar is nog te onervaren en moet je laten wennen met invalbeurten en tegen mindere tegenstanders op het middenveld erbij zetten. Timisela wat moeten we ermee dat vind ik geen welkome versterking op dit moment, mee trainen òke maar niet meer dan dat. Duarte van Ajax huren? Altijd goedkoper dan Yuki denk ik.

  1. Goodie

   Duarte mag vertrekken bij Ajax tranfervrij dacht ik… dus die zal wel naar een Heracles gaan. En Timisela geen versterking? Ik vond hem in zijn periode bij VVV prima spelen en om nou t zeggen dat Joppen zo sterk speelt..

   1. Ben

    Ik zie timisela niet als een versterking.liever voor andere plekken, bovendien, wie er ook komt, speler moet sowieso een bijter zijn. We hebben lefgozertje nodig. FORZA VVV!

 6. Meuske

  Dit valt ook onder het kaliber Leemans was leuk maar heeft na VVV niets meer laten zien want hij is bij de nodige clubs op proef geweest en is nergens geslaagd. Wat Duarte betreft moet je gewoon afwachten want als er geen club komt op het einde van de transferperiode kun je hem voor een half jaar huren maar kan me niet voorstellen dat er geen club interesse heeft. Als deze jongen zijn Heracles niveau haalt dan is het zeker een versterking.

  1. Allemaal leuk en aardig zo’n Duarte maar geloof mij maar die is niet haalbaar voor VVV! Niet alleen qua financiën maar zo’n jongen zit op de bank bij Ajax, waarom zou hij naar de nummer 11 van de JL gaan? Ik zag vorige week ook nog andere namen voorbij komen zoals een Denswil en Demy de Zeeuw. Ik vraag me dan soms af van denken mensen nu echt dat we zulke spelers kunnen halen? Niet dom bedoeld hoor Meuske 🙂 Kijk als mensen een verwachtingspatroon hebben van dat we oud internationals en grote europese talenten kunnen halen dan snap ik best dat mensen de handdoek in de ring gooien. Dan zijn de verwachtingen veel te hoog. Zo’n jongens als Nijholt dat zijn jongens met kwaliteit en die zich willen bewijzen zodat ze hogerop kunnen later.

   1. Goodie

    Haha Demy de Zeeuw… de man die zich te groot voelt om GAE op zijn CV te zetten. Die komt hier niet heen en misschien maar beter ook.

   2. Meuske

    Had jij verwacht dat Platje bij ons kwam aanschuiven? Denk dat Duarte blij is als hij ergens kan spelen want als er niemand komt dan is het een optie want dit is niet meer de speler van Heracles.

   3. Daar heb je zeker een punt! Maar ik denk dat voor hem genoeg interesse zal zijn. Dat Platje kwam had ik inderdaad niet verwacht.

   1. Daar ben ik het met je eens! Ik denk dat de spitsen en verdediging+keeper redelijk bezet zijn. Het middenveld met Post en Sevinc is ook prima maar we missen echt een spelverdeler en iemand die de spitsen in stelling kan brengen. En dan doe ik Vito van Crooy misschien tekort. Hij heeft een aantal wedstrijden goed gespeeld maar mist soms kracht en het overzicht. Is een speler voor de toekomst.

Leave a Reply