Gifkikkers en Betonblokken O.W.A.

Normaal ben ik wel even bezig om een onderwerp en bijbehorende kop te bedenken voor een ‘stukkie’. Deze keer totaal niet, sterker nog, ik heb er een aantal. Naast de kop van nu had het zo maar ‘Realisme’ kunnen worden of ‘Zeuren tot je erbij neervalt’ en wat te denken van ‘Het constant half lege glas’.

Vorig weekend weer eens in Venlo en dus ook naar de HTM wedstrijd. Een tegenstander van niks, d.w.z. een elftal met 10 man achter de bal en dat is best aardig omdat, zoals anderen ook al opmerkten, we daar in de JL meer mee te maken krijgen. Het meest frappante van deze wedstrijd is echter de afwezigheid van 2 potentiële basisspelers, allebei geschorst vanwege een rode kaart in de voorbereiding. En het moet wel ernstig zijn wil je een gele, laat staan een rode kaart krijgen in een ‘vriendschappelijke’ oefenpot. Die gifkikkers zijn alleen bij opkomst op het veld te bewonderen. In het veld daarentegen staan een paar, voor VVV begrippen, reuzen centraal, maatje betonblok en ook nog met, zo op het eerste oog, opbouwende kwaliteiten. Dat kwam er nog niet helemaal uit, komt nog wel. En verder een wedstrijd zoals er velen zijn in de opbouwfase naar een nieuw seizoen.

Ik ben van mening dat je enig realisme mag verwachten van lui die zich voetbalvolgers noemen. Fan van een cluppie. Nu is dat realisme bij de zwijgende meerderheid vaak aanwezig maar de ‘echte’ fans die zich laten horen langs het veld en hun liefde voor hun club op allerlei manieren tot uiting brengen willen daar wel van afwijken, zowel in het positieve als negatief. Die laatste zijn bij ons heel goed vertegenwoordigd. Met een beetje goede wil kun je ze nog de realisten met het halflege glas noemen, die ons trouwens ook erg vaak groeten. De momentenkijkers die er vanuit gaan dat de toekomst gelijk staat aan wat het heden brengt. Vooruitgang in spel is uiteraard wel bij andere voetbalclubs standaard aanwezig behalve bij VVV. Daar zal geen verandering in plaats vinden en mogen we blij zijn met een plekje in de middenmoot. Laat staan onze neerlandicus die VVV binnenkort in de topklasse onderaan ziet bungelen. Enig cynisme dan wel sarcasme kun je onze aanhangers niet ontzeggen.
Gelukkig zijn er ook een paar die vertrouwen hebben in onze nieuwe trainer (en terecht naar mijn mening), die al zijn stempel drukt als je kijkt naar de manier waarop nu het spel gemaakt wordt en de tegenstander bespeeld. Ja jongens, ik weet het, nog niet vlekkeloos en dat zal ook vaak nog het geval zijn, maar dit durf ik te stellen: onze club gaat een belangrijke rol spelen in de komende competitie en dan bedoel ik bovenaan. Kampioen misschien, met veel geluk en flinke groei in de spelkwaliteit, maar er zijn m.i. andere clubs die er net zo goed, en wellicht wel meer, aanspraak op mogen maken. We zijn een gevaarlijke outsider en gaan spelen bij de eerste 4, wellicht 3. Veel zal echter ook afhangen van de onderlinge verstandhouding met de nieuwelingen en het aarden van hen in het Limburgse land.

En minstens even zo belangrijk, de twaalfde man! Als wij de gifkikkers worden met aanmoedigingen  en als een betonblok achter onze club blijven staan, vooral als het even tegen zit wordt het halflege glas snel halfvol en wie weet vloeit het bier in volle glazen ergens in mei volgend jaar. Wie weet. Fijn seizoen allemaal.

De groeten

Sem

12 Responses

 1. kenfen

  Daar kan ik me volledig bij aansluiten. Ik hoop dat er wat meer mensen positief worden want dat heeft zeker invloed op de prestaties op het veld. Ik moet eerlijk bekennen dat het vorig jaar me zwaar op de lever heeft gelegen en dan druk ik me nog zwak uit maar wat ik van de laatste 2 oefenpotjes heb gezien geeft vertrouwen. Het is zeker niet perfect maar er zit meer voetbal in da wat ik de aflopen 3 jaar heb gezien

 2. Ben

  Nieuw seizoen met Nieuwe kansen op prijzen. Laten we wel wezen, vorig jaar was vreselijk met gevolg een terechte degradatie. Nu met frisse moed het nieuwe seizoen beginnen. Natuurlijk, kampioen worden of via via zou heel mooi zijn. Maar, ik ben al tevreden als er leuk, aantrekkelijk wordt gespeeld. Als ik een of meerdere spelers zie waar ik perspectief zie. FORZA VVV!

 3. Frosty

  Ik weet niet hoe betrouwbaar The Daily Star is maar die melden dat Arsenal, Spurs en Newcastle interesse hebben in Nwofor. Hoop dat hij blijft want Rajcomar als eerste spits… Trost moet hem weer motiveren dan kan Nwofor een heleboel doelpunten gaan scoren dit seizoen.

   1. Goodie

    En zolang Honda en Musa het goed blijven doen zal dat ook mee wegen. 12 miljoen zal genoeg zijn dit keer, Vriendenprijsje.

Leave a Reply